Molim pomoć

Autor Slaven, Rujan 26, 2013, 12:58:18

« natrag - naprijed »

klenchuga, spagadgo, tutnja, pajdo77 i 6 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ako je OK u pitanju, oni nakon svih proslih godina sad drze neko slovo zakona...Vukovarci su nesto opusteniji. Ako budes trebao imam primjer ispunjene prijave pa ti mogu poslati kad se vrnem s GO
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kondor-113

Por la razón o la fuerza.

miha

danas je osiječka ljetna noć ...dali za vrijeme ovog događanja  trgovine rade duže ?
hvala

Kondor-113

Pomozite!!! Imam dvostruku štrcaljku epoksida, stvrdnjava se za sat i pol, ali nije dovoljno gusta za fuge.

Koji materijal mogu dodati?

Eksperimentiram s modelom u mjerilu 1:10 Stick and Glue tehnikom.

Vidio sam na You Tube da se stavlja talk ili silicij, ali nigdje to ne mogu naći.

Mogu li koristiti piljevinu?

Cijenit ću svaki prijedlog.

maverick

Talk je puder...ima ga u ljekarnama...Ako ne trebas neku veliku količinu a zivis blizu javi se...on je svakako najbolji kao punilo...Piljevina moze ali ona bas najsitnija i extra suha
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Kondor-113

Fugiram spojevi između dijelova sperploce, kako bi se kasnije uklonila privremena plastika za privez.

Koristim 3mm sperploce za model čamca.
Stick and Glue tehnika.
Mjerilo 1:10.

Poslije ću ga prekriti s 2 tanka sloja stakloplastike, brušenjem, kitom, bojom itd.
Ako bude dobro, možda ću se osuditi da napravim čamac

Garofeeder

Talk ce biti izvrstan...

maverick

Citat: Kondor-113  u Srpanj 30, 2022, 11:33:19
Fugiram spojevi između dijelova sperploce, kako bi se kasnije uklonila privremena plastika za privez.

Koristim 3mm sperploce za model čamca.
Stick and Glue tehnika.
Mjerilo 1:10.

Poslije ću ga prekriti s 2 tanka sloja stakloplastike, brušenjem, kitom, bojom itd.
Ako bude dobro, možda ću se osuditi da napravim čamac
Oduvijek sam razmisljao da cu napraviti čamac...ili cak i neki vec level tipa brodića na sličan način...Ima dosta jednostavnih nacina odim ove tehnike koju si pomenio je i ona sendvić...Od obične sperpolce 6 mm iskrojis sve i plastificiras izvana i iznutra koliko zelis da bude jako...Danas su svi materijali otisli gore pa se treba dobro sracunati koliko kosta osnovni materijal a koliko sama zastita i bojanje...Jer ipak tako odradjeno plovilo da bi imalo dugotrajnost treba i neke odredjene zastite...Mada svojih ruku djelo nekad ni nema cijenu pa uvijek pozdravljam neke oblike samogradnje i neke  projekte gdje se unese dosta truda i ljubavi da se dodje do nekog cilja

Kondor-113

To je ono što ja mislim.
Prvo napraviti maketu i ako sve bude u redu izraditi čamac od 5-6 metara istom tehnikom.
Nisam siguran da li bi samogradnja ovih karakteristika bila odobrena u Kapetaniji da bi se mogla registrirati.
Također nemam pojma bi li prihvatili motor od max 20 KS.
Barem u početku bi ziher koristio pentu tj. T4

Kad dođe vrijeme, morat ću tražiti pomoć da vidim kako ga ojačati da može koristiti 20HP, a da se ne raspadne.
Vidio sam da je ograničenje za osiguranje 15 KW, što je više-manje 20 KS

maverick

Što se tiče samogradnje mozes napraviti brod i staviti 200 ks ako je dobro konstruirano  i ojačano....Sve s "manjim"motorima  ispod 25 ks ide bez puno problema sto se tiče kapetanije...

dravski pecaros

Trebam nekoga iz Srbije ko pozna dobro zakone ili ima nekoga da je odvjetnik da mi provjeri jednu informaciju u vezi nasljedstva pošto sam ja iz Hrvatske  :occasion14:

SMT

Bratić,

Vidim da se niko ne javlja… Ne znam kako da pomognem, jer sam sa pravnicima na Vi… Ako ti nešto treba sa tehničke ili organizacione strane, da odem negde i sl, javi mi se…

pajdo77

Zna li netko da li se web stranice što se tiče prodaje artikala u Kapitalcu redovno ažuriraju? Naime otišao bi danas tamo uzeti neki štap pa da ne ispadne da dođem tamo a ono mauna. Na stranici piše da ga ima.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Poprilično su ažurni  :ok: