boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

E sad ce tek biti komplikacija :ok:

mossi

Mislim da je najčešća situacija da ga pecamo tamo gde ga NEMA.
E sad, kad ga pecamo tamo gde ga ima, od veštine pecaroša zavisi da li će se stvar završiti sa 1-2 ili masakrom.  :mt1032:

TopMix

Da li u tu veštinu spada izbor boje gume?

mossi

Tu spada SVE.  :mt1032:
Finese, fore, fazoni.

TopMix

E ovo mi se već dopada. Probaš ovo, ono, fore i fazone, pa dok ne upali. E sad da li je upalilo samo zbog boje gume ili su se isprepletali još neki faktori, ko će to znati... uostalom, nije ni bitno, važan je ulov (naravno, mislim na sportski i dozvoljen način).
Ja ne vidim još nikakav opipljiv dokaz da izbor boje gume može biti presudan, pored milion faktora koji se prepliću prilikom pecanja. Nemam utisak da smudj bira peša samo zato što se po boji razlikuje od običnog kedera. A kad se namerači na jato kedera poslednja stvar će mu biti boja plena... 

mrjr

Ja znam da smudj vidi razliku u boji.Naime, dosta puta mi se desilo da smudj udari,ali ga ja omašim,ali ga ne zakačim udicom.Znam iz iskustva da je ostao na tom istom mestu,ali neće da ponovi napad.Zatim uzmem istu varalicu u drugom dekoru, ponudim mu i on ponovi udarac,...Ovo mi se desilo mnogo puta,tako da ja obavezno menjam varalicu posle svakog omašaja.

kingluj

Nisi jedini mrjr,kod mene ista situacija milion puta,
isti silikon,isto mesto,druga boja...jednog  čvrka i obezrepi ga(ili ga ne konstatuje uopste) a drugog guta do zadnjice,
sta ce ti veci dokaz da razlikuje boje i da je boja gume cesto presudna u ribolovu

maverick

Uloviti u par izlazaka po neku ribu nije problem...ako se zeli vise i konstantnije loviti mora se kombinirati...ja inače čim imam nerealiziran udarac idem isti tren na drugu gumu...cisto kao faktor iznenadjenja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

Isto i ja bacim, udarac i ostadoh bez repa, bacim istog seda i bum zgutao do dupeta.

ibro dirka

Po meni je boja bitna itekako...vidim razliku i na voblerima i na gumama, može tvrdit tko šta hoće ali ja imam svoju viziju i takva je...more puta jr udario tek na drugu boje iste varalice i meni najbolje rade jedan do dva dekora voblera...da mi nije onaj neki dan otpao imao bih seriju 9-9 sad je 9-8...

maverick

Pazi sad, danas Zrinko ulovi smudja vani na vodi i pusti ga...nakon 20 minuta ja tog istog...jer ima oziljak ulovim u obali  :stripii: on na spajikja od doka...neki zelenkasto prozirni a a ja orkin shed...šartez...pomislio bi covjek da dekor nema veze...ja bacim smudja Juri on nema ni jednu od navedenih guma...i on tog istog ne uvati vec uvati nekog drugog  :stripii: Nekad doista nema...nekad je bitno da ima shed ima i crnu tocku na sebi....ne treba se tu puno zamarati...uzmes i bacas...kad uvatis kombiniraš...kad ne uvatiš...dobacice ti neko ribu od blizih  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Nema ili ima nikad nećemo sa sto postotnom sigurnošću tvrditi...zanima me dali bi ga dobio da je bacao na isto mjesto i dali je?

tole

ma kad oće oće, a i kad neće i onda oće....šta je 100% sigurno nitko ne može znati  :mt1032:

u postovima sam samo htio skrenuti pažnju na neke stvari koje sam uočio tjekom boravka na vodi...možda je to moje opažanje krivo, možda nije....to su samo činjenice koje su takve kakve jesu
...a to o bojama, vibracijama i bla bla to možemo ovako ili onako, kad dođem na vodu ni ne razmišljam o tome šta riba misli, vidi ili čuje....pogledam vodu, zapalim pljugu i  :fishing:  :ok:

umpahpah

ono sto se primijetilo da keder ima cudnu boju to smo jučer mi ustanovili za smuđeve,gornji dio im je kao kod skuše,neka modro zelena boja!!!! majke mi nisam ni na čemu  :flasica: :pirate:  :stripii:

Ive

Ajde sad svi lijepo brojeve od svojih dilera..pa to neka dobra roba kod vas  :stripii:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!