boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bb

Nisam neki ribolovac,ali moje mišljenje je da on to napada jer je teritorijalna riba i ona brani svoj teritorij od uljeza tj varalice,a ne baš zato što je gladan.E sad iskusniji neki ti odgovore ja nisam taj al ovo je moje mišljenje

rj

ja mislim da smuđ ne raspoznaje boju odnosno da vidi "sivo" u nijansama odatle i razlika u lovnosti određenog dekora
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dravski pecaros

Citat: Batica  u Listopad 11, 2015, 08:48:17
To da 11 puta bolje vidi nisam ja ustanavio nego ljudi ciji je to posao i skolovali za to. Kao sto Soko ili Orao nekoliko puta boljevide od coveka tako smudj vidi bolje od coveka u vodi. Struktura zenice oka, nacin na koju upija suncevu svetlost...itd, to sam cuo od ljudi kojima je to struka.
Rj, ne mer se to tako, jer je np 9 m prozirnost vode tri puta manja nego na 7m i sto se dubina povecava smanju je se i prozirnost voda ali po nekoliko puta. Veliki broj i zivotinja i riba uopste ne razlikuje boje, naucno dokazano. Ili vide nekoliko nijansi ili vide samo sivo. Pas uopste ne razlikuje boje. Kod njega je uvek 50 nijansi sivo  kao i kod gazde .
Stuka ne vidi crvenu boju a nekada je bilo samo crvena boja, bacaj crveni meps za stuku i ne mozes da pogresis.
ja  nisam reko da to tvoja tvrdnja ali 1000000000000000000000000000 % da neki nemože znati da je baš 11 ili 9 puta bolje vidi od covjeka..da ima bolji vid u vodi slažem se ali niko nezna koliko...

pajdo77

Ništa,sad ću uzet par tamnih flomastera i okrečit nekoliko gumica pa da vidim a što se topline tiče pada mi na pamet jedno mjesto gdje bi ih mogao držati na konstantnoj temperaturi :stripii:,kad narkići mogu tamo trpat drogu mogu i ja tvistere,šta su oni bolji od mene :rofl2:

zvona

Pajdo i ti ces onda definitivno lovit na miris..al očekuj i soma  :stripii:

pajdo77

Sve ću ja odtrpit samo da mi već jednom zapeca ove godine,vodovodna cjev u prdaru i juriš na pecanje :stripii:

kobac

ako smuđ recimo vidi sivo-opet se boje varalica (ako su različite boje i više ili manje svjetlucave) njemu razlikuju kao različite nijanse sive
možda tu ima neka fora

zvona

kobac

rj

Citat: kobac  u Listopad 11, 2015, 14:03:59
ako smuđ recimo vidi sivo-opet se boje varalica (ako su različite boje i više ili manje svjetlucave) njemu razlikuju kao različite nijanse sive
možda tu ima neka fora
uplati 100 evrića  pa te upišem u malu školu ribolova ... :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

bb

Imam ja prijatelja daltonistu pa  ga jedan dan zovem da vidim šta on vidi...samo da se ne naljuti.

ibro dirka

50 nijansi sive, pomogao mi je jedan zubo kojeg držim u akvariju...

YUGO BOSS

Ovo postaje veoma zanimljivo  :clap2:

Ive

Još je zanimljivije kobac vs. rj  :stripii:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

mrjr

Svi koji tvrde da boja nema veze, greše. Ja mislim da smudj vidi boje kao kontrast u odnosu na pozadinu. Nekada je dobitna kombinacija jak odraz u odnosu na pozadinu,a nekada, slabiji odraz u odnosu na pozadinu. Kad šta radi zavisi od smudjevog raspoloženja,ali ja sve više forsiram slabiji odraz u odnosu na pozadinu,jer je prevara bolje kamuflirana.