vertikalisanje sa glavinjarom

Autor TopMix, Listopad 10, 2013, 19:05:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

U svakoj disciplini ima zloupotrebe pa i u ovoj.
Ona zavisi od siromašne opšte kulture i slabe tj nikakve kontrole i kaznene politike.

Do pre par godina pa i prošle, svi renomirani varaličari su se kleli u vertikalu.
Sad kad je i budala provalila da se tako može "pecati" .. sad je disciplina za omalovažavanje i sprdnju.

Na žalost glavinjara je idelana za zloupotrebu ali i zaista regularno jako lovna varka za soma.

Šteta što su ljudi stoka.  :veryangry:  :mt1032:

milan-so

Jedino se slažem sa " Šteta što su ljudi stoka"
Nikog ja ne omalovažavam niti se sprdam sa bilo kim ...
Takodje, ne komentarišem ni kako ko peca niti da li lovi ...
Ali, da li je potrebna glavinjara od 150 gr i dve trokrake kao šaka i divljačko povlačenje štapa da bi prosečan smudj ili som napali ( da ne kažem progutali ... puj, daleko bilo) varalicu ?
Ajte molim Vas ...
Na takve umetnike se odnosio moj post ...

mossi

Ma jasno je Milane na koga se odnosio post, jer moj post nije bio odgovor tebi.
Nego generalno u poslednje vreme se sprda sa tehnikom umesto sa ljudima koji je zloupotrebljavaju.

maverick

Ja sam ostao sokiran kad sam to vidio prvi put
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Ma ok mossi, znamo se nas dvojica ... mi smo ipak fina deca  :hi:
Sva sreća je što velika većina ovih umetnika (još uvek) nije savladala materiju ...
Mada i ovako prave veliku štetu ...
Ali što kaže maverick ... prizor je strašan ... kockar i ja pre nekog vremena u čamcu ... izbrojao je 11 čamaca u nizu na potezu od 200m ...
Sad da bi se pecalo na miru, moramo da vozimo kilometražu kao ovi iz OS što dolaze na dunav  :BangHead:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

A ovi iz Os pređu kilometražu da bi pecali jedan na drugom :stripii:

maverick

Pajdo nije to vise kao prije. Valjda se nema ni novaca ni vremena....

pajdo77

Bit će da je do love. Prije su ljudi išli na Dunav četvorkama,eventualno nekom desetkom-osamnaesticom i sve stigli a isto radili osam i više sati,sad tek ljudi imaju više vremena jer pola neradi ali nema se čim,gledam po sebi.

Ervin

Prošle godine se kod mene na Tisi isto pomamili ljudi, svi počelu da vertikališu glavinjarama. Ulovljena je gomila somova, a dobar deo je bio dvocifrene kilaže. Izuzetno ubitačna tehnika u periodima kada je som raspoložen.
Ove godine je već poprilično smanjena količina ulova, palo je svega nekoliko komada vrednih pažnje.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

kawasaki

Jel probao tko weedless troce na glavinjari?  :hi:

Mozda bi bilo manje kacenja.
Brzi od Bolena.

Ervin

@šajzika
Moguće je da ima veze sa sezonom, jer čak i somovi koje su ribari ulovili mrežom su imali prazne želuce. Jako je loše radila riba ove godine, nisu lovile čak ni kolege koje su svakodnevno na vodi.
S druge strane, bojim se da je i riblji fond poprilično osakaćen.

šajzika

Hvala Ervine na odgovoru.
Citam na vise mjesta o toj vertikali na dunavu i sve mi se nekako cini da ovi sto govore da je to glupost i slicne rijeci u tom zlocestom  kontekstu , zapravo jako lose love na standardan nacin i da se tu stvara jedan jaz medju varalicarima.
Pa me zanima jer moguce da ima godina kad npr. vertikala bolje radi nego standardni jigg
Audentes fortuna iuvat

maverick

Niži vodostaj i sporija voda, kako na Dunavu tako i na Dravi pogoduje da se riba raširi i više boravi u samom toku...Isto tako ima godina kad riba bude blize obali ....U prvom slučaju sigurno vertikala u toku ima dobar učinak....