kliješta

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 22:00:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

ne znam da l sam potrefio temu, al moram da pitam.
Da li koristite i koja klješta koristite za otvaranje alki kod montiranja troka na voblere?
To su ona klješta što na kraju jednog kraka imaju dodatni "zub", ako znate na šta mislim...
Uzeo sam tako nešto u formaxu i rade posao, doduše, lakše kod većih alkica (za veće udice i veće voblere), al već imam problem kad su manje alke za manje troke... :icon_scratch:
Pretpostavljam da bih za te manje udice trebao uzeti još jedna, manja klješta. Verovatno, kao i sav ribolovački pribor, i ova klješta mogu biti bolja ili lošija, skuplja ili jeftinija, od poznate marke ili prc...

maverick

Ja imam neka jeftina...neznam kak se zovu...rade posao...cak mislim da su kupljena u formaxu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

imam rapalina veca i manja,a koristim sager kljesta

Batica

Za otvaranja ringlova koristim mustadova mala kljesta, sa istim secem i pletenicu. Kostaju oko 800din i extra zadovoljan.
Za vadjenje udica koristim Spro, kopija Rapalinih, krš krševa. Rapaline isto imao ali zaboravio na pecanju. Te su bile super. Imam vece kjesta, isto za otvaranje ringlova, ali pravljenja sajlica, ispravljanje jacih udica....kupljenje u formaxu placene oko 600din

Slaven

ja mjenjam trokuke noktima, a strunu palim upaljačem, špic cange mi valjaju za vađenje udica ribama, one malo zakrivljane su mi se najbolje pokazale :ok:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Citat: Slaven  u Lipanj 06, 2015, 13:37:03
ja mjenjam trokuke noktima, a strunu palim upaljačem, špic cange mi valjaju za vađenje udica ribama, one malo zakrivljane su mi se najbolje pokazale :ok:
Bravo Slavene, ja kao da sam te kopirao i sve super!  :ok:

DOK

obzirom da mi to redovito koristimo u proizvodnji i da bi radnici imali koji zdravi nokat, koristimo ta kliješta par stotina puta na dan, probali sve i svašta, jedino Illex split ring pliers su se pokazale dobre za manje ringove, dok srednju veličinu i velike montiramo sa tuniranom segericama, dakle samo se dijamantom ili turpijom usječe zubić pred sami špic i te rade najbolje, poslikat ću pa postavit !

TopMix

Moze slika, moze..  :thumbsup:

SMT

Juče složio dzig glave sve... Danas složio sve po čamcu... Ostalo podmazati klesta i sloziti sitan pribor...

Izgubih neka Rapalina klesta, koristio ih 100 godina bez trunke rdje, kupih neka Berkley... Ma ništa, rdjaju non stop, od kako su izašla iz radnje... Koliko para toliko muzike :hi:...

Podmazivanje alata... Inventar, kopci, virbli, prstenova, sitnog pribora...

Corona vreme... Šta li ću sutra slagati :sha:

Torbica spremna...

alexdja

Imam ove...

Ne rđaju...
       Nema više divljeg bučka. :no: