Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Thechoki

Otac ima Musky 17,mnogo je mekan pogotovo na talasima se uvija jako.

Mljeveni

Danas kontaktirao firmu koja sada tajmen http://www.grosinoxnautika.rs/ cijena mu je 2400 eura.
Prodaju camce iskljucivo koje imaju napravljene, a stalno ih prave i imaju uvjek 2-3 na stanju, gotovih, nema placanja pa cekanja camca.
Kada je kupac iz HR cijena camca koja se placa bez poreza je 2000 eura, a firma izvozi u EU.
Tako da u HR sa porezom i carinom camac kosta 2500-2600 eura

Mljeveni

Za tajmen je  mjera 20 ks.
Tohatsu u HR 20 KS sa opremom (alnaser i alternator) kosta 3300 eura

Tako da se sad za do 6000 eura uzima odlican ribicki camac!

šajzika

Ne znam kolega jel moze 25ica gore, trenutno u Hrvatskoj na akciji 3460. 3 cilindra i malo vise kila al brutalan motor za 160 eur razlike :hi:
Rucni start kratka osovina.
Inace cijena camca sasvim ok ako su popravili nedostatke koje su kolege zadnjih par godina prijavljivali
Audentes fortuna iuvat

Mljeveni

Citat: šajzika  u Kolovoz 30, 2023, 20:04:25 Ne znam kolega jel moze 25ica gore, trenutno u Hrvatskoj na akciji 3460. 3 cilindra i malo vise kila al brutalan motor za 160 eur razlike :hi:
Rucni start kratka osovina.
Inace cijena camca sasvim ok ako su popravili nedostatke koje su kolege zadnjih par godina prijavljivali

Ja sam imao tajmena prije i prodao.
Na plocici s podacima o camcu pisalo je do 15 KS, kapetanija u Sl.Brodu mi je upisala 20 KS i rekli su sa je to njihovim papirima max KS.
Znam da su neki uspjeli upisati i 25-30 KS u drugim kapetanijama.

Mada s 20 KS (barem ja sto sam imao tajmena i hondu 20), camac ide 40-45 kad ima algi, glisira vec pri 17-18 km/h..potrosnja 4 litre.
Zato sam i napisao da mu je 20 taman!!!

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Ervin

S tim što treba uzeti u obzir da Yamaha ima za te konjaže od 15-20 ks malko veću kubikažu od Honde.
Tako da Tajmen sa Yamahom od 15 ks, koja ima 360 ccm i na račun toga ima malo veći obrtni momenat, ide perverzno brzo.
Hoću da kažem da je već i Yamaha od 15 ks odlično rešenje za Tajmen, i to bih se smeo usuditi da kažem skoro isto kao Honda 20 ks.
Mislim da je na kraju najvažniji zaključak svakako da je Tajmen baš plovan i izuzetno zahvalan čamac u kombinaciji sa motorima preko 10 ks, a idealno 15+...

SMT

Probao sam i jedno i drugo tj manje i veće motore i camce... i neke trece koji nisu moji...

Iako mnogo volim snagu( ks) da ponovo krećem u sve to, pričam naravno o ribolovu, odlucio bih se za tajmen i Yamahu 20KS...

ossa

Imao sam Tajmen 6-7 godina. Sada 4. Sezonu primus 16 lux. I honda bf20. Ko nebo i zemlja kvalitet. Musky 17 je dosta dobar proizvod. Tajmen sa 20.ide brze od mene ali i ovo moje radi odlican posao ... ako budem menjao uzecu Nelt camac. On mi je jako lep. Koliko neka plasticna kada moze biti lepa. Ma da nekom se svidja i alu sa traktorskom kabinom jbg.  :baba:
Naidju krize, drukcije grize...

pajdo77

Nema sat-dva čovjek spušta nov tarpon-još najlon na rukohvatima i gore nov tohatsu. Komplet izgleda kao milion dolara.

danijel

Pozdrav kolege može neka informacija di se može kupiti čamac tarpun 535  ili masher u Hrvatskoj dali postoji neki uvoznik
Bolje biti ljut nego pokvaren,
ljuto se jede a pokvareno baca

Mljeveni

Citat: danijel  u Rujan 02, 2023, 19:54:16 Pozdrav kolege može neka informacija di se može kupiti čamac tarpun 535  ili masher u Hrvatskoj dali postoji neki uvoznik

Masher o tajmen koliko znam ne, samo osobji uvoz.(oni su uzeli samo te kalupe)

A tarpon proizvodi neka druga firma, od Borne HC craft, prijatelj ce uvoziti tarpon cekam info koliko ce biti i kad ce ga poceti uvoziti.

danijel

Zvao sam Bornu u HC Craft kaže da neće više raditi s njima da ne može garantirati isporuku nego rade nešto sa drugim firmom Nautilus iz siska te kad bude aktuelno bit će objavljeno na Facebooku
Bolje biti ljut nego pokvaren,
ljuto se jede a pokvareno baca

šajzika

Audentes fortuna iuvat

ossa

Majstor si nemam reci. Jel to gotovo sada ?
Naidju krize, drukcije grize...