Shimano stella

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:30:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Kao i svaka serija Stelle, uvijek se ''nešto'' očekuje. Iako smatram da je Stella 5000 SW vrh ponude, baš me zanima što li će to nova donijeti, a da će biti ''boom''

Surikarn

Stella je opcenito vrh ponude a sad koja je oznaka SW,PG ili neka druga malo je vazno...bitni su podaci koji se kriju iza svake oznake...
I zato sam i napisao da je PG za nase uvjete pogodena...
A sto se tice same SW pa sama ti oznaka govori da je to rola za more... 6,2 prijenos i 102 cm po okretu rucice nije bas najbolje rijesenje za nas odnosno moj nacin ribolova...jigovi od 40 - 100+ g + shed + veca dubina + jaci tok i jos ako prezentaciju varalice u 90% odradjujes rolom a ostalih 10% stapom onda ti je SW skupa i promasena investicija... Zato su ti i dali par razlicitih verzija stella a na tebi je da prepoznas koji je model pogodan za varalice koje ces koristiti i u kojim uvijetima... shed od 12-15cm i glava od 80-ak grama ne moze se usporedjivati sa nekim plikerom od 100+g kakvi se cesto koriste u morskom ribolovu (vertical jiging)  po pitanju otpora... masa ljudi ne razumije sta znaci taj prijenos i cesto kupe model koji uopce nije namjenjen vrsti ribolova za koju su je oni namjenili...i tad najcesce nastaju one price nevalja Stella nevalja Shimano i sl. gluposti...
Jedan od klasicnih primjera je Daiwa Morethan Branzino,znam neke koji su ga kupili i namjenili za jig na dunav...jbg. pa samo ime role ti sve govori i zna se koje se varalice koriste za brancina bilo da se radi o voblerima ili no action gumicama sa malim otezanjima znaci varalice sa gotovo nikakvim otporom... i onda tu krene ono dao za masinicu 600-700€ i zaklo ju za jednu sezonu dunavskog jiga i onda se nadje neko pametan i zakljuci da ti inzinjeri iz Daiwe nemaju pojma i da su napravili losu rolu jer se neko pametan odlucio sa top rolom za brancine bacati jig glave od 50+ grama :icon_scratch:... To je otprilike kao da si za terensko vozilo kupis  BMW M5 pa kad shvatis da se taj auto bas nevozi dobro po blatu i brdima zakljucis da je BMW sr.... i da ekipa koja ga je slozila nema pojma...

Greys

Iako ima nešto u tome što si napisao, naravno, nemogu se složiti da je SW promašena investicija za naše uvjete. Poznam dobar dio ljudi koji uredno hvataju smuđa i soma, i nisu slučajno kupili SW  :icon_thumright:

river

Citat: Surikarn  u Veljača 03, 2013, 00:28:49
Stella je opcenito vrh ponude a sad koja je oznaka SW,PG ili neka druga malo je vazno...bitni su podaci koji se kriju iza svake oznake...
I zato sam i napisao da je PG za nase uvjete pogodena...
A sto se tice same SW pa sama ti oznaka govori da je to rola za more... 6,2 prijenos i 102 cm po okretu rucice nije bas najbolje rijesenje za nas odnosno moj nacin ribolova...jigovi od 40 - 100+ g + shed + veca dubina + jaci tok i jos ako prezentaciju varalice u 90% odradjujes rolom a ostalih 10% stapom onda ti je SW skupa i promasena investicija... Zato su ti i dali par razlicitih verzija stella a na tebi je da prepoznas koji je model pogodan za varalice koje ces koristiti i u kojim uvijetima... shed od 12-15cm i glava od 80-ak grama ne moze se usporedjivati sa nekim plikerom od 100+g kakvi se cesto koriste u morskom ribolovu (vertical jiging)  po pitanju otpora... masa ljudi ne razumije sta znaci taj prijenos i cesto kupe model koji uopce nije namjenjen vrsti ribolova za koju su je oni namjenili...i tad najcesce nastaju one price nevalja Stella nevalja Shimano i sl. gluposti...
Jedan od klasicnih primjera je Daiwa Morethan Branzino,znam neke koji su ga kupili i namjenili za jig na dunav...jbg. pa samo ime role ti sve govori i zna se koje se varalice koriste za brancina bilo da se radi o voblerima ili no action gumicama sa malim otezanjima znaci varalice sa gotovo nikakvim otporom... i onda tu krene ono dao za masinicu 600-700€ i zaklo ju za jednu sezonu dunavskog jiga i onda se nadje neko pametan i zakljuci da ti inzinjeri iz Daiwe nemaju pojma i da su napravili losu rolu jer se neko pametan odlucio sa top rolom za brancine bacati jig glave od 50+ grama :icon_scratch:... To je otprilike kao da si za terensko vozilo kupis  BMW M5 pa kad shvatis da se taj auto bas nevozi dobro po blatu i brdima zakljucis da je BMW sr.... i da ekipa koja ga je slozila nema pojma...

potpisujem....  :icon_thumright:

maverick

opet ne lovimo svi na isti nacin....ali surikarn je u pravu s tim odabirom role...ne bitno koji brand...trba izabrati pravu rolu za ono sto ti treba...

a sto se tice SW meni odlicna...i vise od toga...cak sto vise paše mi sama njena brzina okretaja...za moj nacin...znam da rj-u ne pase...ali nismo svi isti...

a sto se tice nove...hm...zanimljivo ...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Surikarn

Koju velicinu Stellu SW imas?

Greys

Bit cu slobodan napisat, ukoliko ne griješim, 5000  :icon_thumright:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Surikarn

Citat: Greys  u Veljača 03, 2013, 02:12:05
Iako ima nešto u tome što si napisao, naravno, nemogu se složiti da je SW promašena investicija za naše uvjete. Poznam dobar dio ljudi koji uredno hvataju smuđa i soma, i nisu slučajno kupili SW  :icon_thumright:
Bilo bi glupo da se ta rola ne moze nositi sa somovima i smuđevima kad je SW namjenjena za more... gdje su puno snaznije ribe od nasih rijecnih...samo taj prijenos od 102cm uvlacenja strune po okretu rucice nije za nase uvijete-varalice koje prave velike otpore i otezanja od 40-80+g za razliku od najcescih morskih varalica za vetical jiging koje nemaju toliki otpor i mahom u toj morskoj tehnici ribolova stap odrađuje 99% prezentacije ta rola samo treba sto brze pokupiti visak strune... evo i primjera:
Da nebi bilo zabune postoje i morske tehnike ribolova koje zahtjevaju kraci prijenos...
Opet se vracamo na ono "sta oni znaju iz Shimana,Daiwe,Penna i sl." 4,4  pa 4,9 pa 5,6 pa 6,2 prijenosi itd.  sad ja pitam maverika i graysa i sl. pa zbog cega su oni napravili razlicitu ponudu prijenosa,jel po vama to samo marketing ili ? ...o tome sam vec napisao u temi saltiga 3500H... ne mozes si za teretni auto kupiti Ferrari-a i okaciti na njega prikolicu sa gliserom od 3000kg,kad su taj auto napravili samo da bi se sto brze se dovezao od tocke A do tocke B,a prikolicu od 3T okaciti na njega mislim...mozes brate ima on snage da je povuce ali ako to napravis hebiga onda je to vise stvar stvar IQ-ua ... ili jednostavno nisi znao kad si kupovao auto da postoje i terenci koji su napravljeni da bi vukli vece terete...   :sign13: Htjeo bi naglasiti posto je ovo forum na kojem smo svi tu da bi izmjenili svoja iskustva i saznanja pa samim tim nije mi zelja pametovati,vec jednostavno pomoci potencijalnom novom valasniku Stelle,Saltige,Penna ili bilo koje druge role da ne baca novce i da prepozna u moru ponude razlicitih rola i prijenosa koja bi za njegov nacin ribolova bila najbolja... P.S. gotovo sve role koje spominjem u mojim postovima sam imao ili imam jer volim mehaniku i to mi je također hobi naravno vezan uz ribolov :toothy9: ,mnoge role sam prijateljima iz usluge servisirao pa one koje nemam barem sam ih imao priliku probati,tako da znam iz prve ruke a ne rekla kazala...fino mehanikom,elektronikom i sl. se bavim od kad znam za sebe i dosta toga mi je između ostalog posao pa  je to razlog zasto u 99% sa sigurnošcu mogu tvrditi ono o cemu pisem... 

Lomnica_city

Moze se to prostije reci, u nasem slatkovodnom ribolovu masinica je u 90% slucajeva radni konj, kod morskog je to obratno, mi najvise vodimo varalice masinicama a oni stapom, nama je samo kod pumpanja krupnije ribe bitna brzina da ribi ne damo predah, i kod lova bucova, dok oni sve tako rade...

rj

pomeo nas kum ko miševe  :toothy9:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

ma jok prebacio u temi shimano vs daiwa  :thumbsup:

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

rj

vidi logike worm shaft na plitkoj špuli  :blob8: to samo shimano može  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom