Big Foot Ultimate 2014

Autor maverick, Studeni 14, 2013, 21:36:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

Stavio sam vecu elisu. A, vidim, krivo sam napisao. Nije 8 i 7/8 nego 9 i 7/8.

Posve regularna dimenzija za BF30: http://www.honda-croatia.com/repository_files/file/17/

maverick

Ako si isao 45 a sad ides 37, prije bih rekao da ti treba temeljito pranje dna...malo ljige koju ni ne vidis vec amo osjetis pod prstima na dnu , ukrade po dva tri kilometra na brzini....Svakako da ako je elisa veca a nalazis se na rubu po veličini s njom moze biti i da ne mozes izvrtiti preko tih 5000 ali ja bih prije sve to dobro oprao....pa probao...Bar sad su topli dani pa na plazu i na bok i dvojica da to dobro oribaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

A probacu svakako, to mi je najjeftiniji potez. Vreca od krumpira i deri, ili neka druga shema? Motor ne moram skidati?

maverick

Ne moraš skidati motor, samo obrati pozornost na koju stranu naginješ čamac, neka bude onako nagnut motor kao da ga transportiraš. Nagnes ga na cijeli bok...jedan pridržava a drugi pere...što bolje opereš boljes ces i ici....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Dobar je i žičani sundjer za domaćinstvo za pranje algi i ljige ( ne žica)...

Garofeeder

Hvala svima, pocinjem s pranjem za pocetak.

Ali, i ovo me zasvrbilo: Please note that choosing a 1 inch larger diameter has approximately the same effect as a 2 inch larger pitch.

https://www.propeller-shop.eu/propeller-info/

To bi zapravo znacilo da sam s 5/8 vecim promjerom prakticki povecao pitch na 13.

SMT

Nešto ti tu ne valja...

Imao sam prvi tip BF (2004 g) desetak godina... Imao je manu prednje komore, pio je vodu... Godinama je ta voda sve to u duplom dnu natopila i otezala čamac prilično... Imam osjećaj da nikad nije mogla vise ni iscuriti... Na njemu je bila 25 ks Yamaha... Nisam nikad merio brzinu ali i tako neplovan, čini mi se da nije bio toliko spor...

Garofeeder

Citat: SMT  u Kolovoz 03, 2019, 07:44:27
Nešto ti tu ne valja...

Imao sam prvi tip BF (2004 g) desetak godina... Imao je manu prednje komore, pio je vodu... Godinama je ta voda sve to u duplom dnu natopila i otezala čamac prilično... Imam osjećaj da nikad nije mogla vise ni iscuriti... Na njemu je bila 25 ks Yamaha... Nisam nikad merio brzinu ali i tako neplovan, čini mi se da nije bio toliko spor...

Cekaj, prednja komora di drzis pribor ili komora izmedju dna i poda? Ima li izmedju kakva purpjena ili je zrak?

SMT

Na prednjoj komori nisu bila vrata kao kod tebe od gore, nego uspravno, otvarala su se ka gore... Kada u čamcu nivo vode predje preko donjeg dela vrata, guma nije mogla zadržati vodu... Ulazila je u prednju komoru, prolazila kroz duplo dno i izlazila na rupicu u zadnjoj komori... To je bio proces... Ja imam osecaj( mislim da se ne varam) da se voda zadrzavala u duplom dnu... Kod mene su bile drvena rebra unutra i mislim pur pena... I to je godinama bilo natopljeno...

Ponavljam, to je prvi tip BF...  Vrata prednje komore su vrlo brzo stavili gore i otklonili taj problem( moj drug ima BF sa vratima od gore, ne dobija vodu)... Ako ne dobijaš vodu u prednju komoru, ne vidim tu problem...

Ultimate koji sada vozim sa prethodnim generacijama BF, po meni sem nekog vizuelnog izgleda, nema puno sličnosti... Plovnost je neuporediva... Ultimate sa pogođenim motorom je raketa, uz zadržanu stabilnost, bez da bilo šta “skakuće”... Samo gas...

P.S... Uradi prvo ovo sto ti je Marijo rekao, najlakše... Ako ništa ne dobiješ, pozovi Vladu u Futog, reci mu koje je godište čamac, zna on šta je u njemu unutra...

Garofeeder

Cim se proljepsa odoh na plazu. Emajliro sam Futog jucer, valjda ce odgovoriti za koji dan. U svakom slucaju busnit cu 20 mm rupu negdje ispred konzole, gdje najmanje hodam pa zasilikonizirat cep...

E, i ne pusta vodu u prednju komoru.

Gdje si kupovao Ultimate?

SMT

Garofeeder

Ima li kakvog zastupnika u HR?

SMT

To ne znam, mislim da nema... Ima u Rijeci stovariste gde prodaje te morske čamce...

Ako imaš dobru kombinaciju, možemo ja i ti da radimo :stripii: :stripii: :stripii:...

Zovi ga, ne piši... On ne zna sada u sezoni gde mu je glava a trguj u zimu...

Bez 40ks ne misli o Ultimateu, voleo brzinu ili ne( bez obzira sto ga ljudi voze sa 20ks)... To taj čamac “traži”, da bi ti isporučio ono što može...

Garofeeder

SMT

Ultimate ... Danas malo proba...Nizvodno...

Pun gas, istrimovan... Napred “zacementiran” nazad ne prska... Ravan...

Ako laze GPS... Ja bi tu i jači motor okačio...