Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

a mi tolko razmisljamo...pa sta bi ono moglo lovit hm...   :icon_biggrin:

Stepa

Riba ne vidi sa kakvim alatom pecamo ona grize samo ako dobro prezentiramo ono sto njoj treba da kresne.Kad sam poceo dolazit na Dunav pokojni Kuba mi je rekao da sa probuseni kurton a ne ribic :toothy10:
Njegov moto je bio da samo lijen covijek ne moze ulovit ribu,tako da je i moj moto isti ,sad sam dosao do jednog nivoa znanja i spreman sam jedan dio podjelit sa drugima a drugi bi trebali skontat sami :icon_salut:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

silure

moj susjed...zna ga jozef' kakve mi je sve fore rekao da ponekad pomislim 'baljezga, dok nisam vidio da jig-a sa pruticem slanine,muva sa ofarbanim koncicima ili perjem sa dodacima nekog zelenila sa drveta....pusta komad lista sa skrivenom udicom i komadicem olova pod camac....poanta je da je odrasto na dunavu i zna u koje vrijeme kuda otici tada sto god ubacis da dobro oponasa dobar zalogaj ulov je zagarantiran....a danas to sve odradi neki vobler ili zwistic... kada riba ide svi lovimo ali kada nece onda se pokazuju kvalitetne stvarcice koja ce potjerati ribu u napad...a to nikako nemoze kineski vobler koji dok pliva ide samo u jednu stranu i okrese se na ledja... 

Kugla

Svi znamo da mamac u datom trenutku prezentiran kako u tom trenutku odgovara ribi ( smuđ u ovoj prići) je presudan, jer on je taj koji će natjerati ribu da ju uzme. E sad Silure vezano za ovo o kineskom vobleru. Subota naveće ostavim dva ssr 7 i poludim u nedjelju kupim 10 komada onih interland voblera za 15 kn kom. Naveće odem do Dalja gužva ribića kao na takmičenju, odem do Aljmaša kad tamo isto tako i jedino mjesto slobodno donekle na samom spustu, razočaran ipak stanem tu, lijevo od spusta jedan baca neku gumicu, drugi u čamcu usidren na vodi baca neku orku, treći desno os spusta baca rapale pa mjenja kaže svako malo ali neće, ja kako rekoh stanem na sam spust i zakačim tog kineskog interlanda i drugi zabačaj smuđ 2,5 kg, peti zabačaj smuđ 2 kg, ovi okolo mene u ludilu, pa kažu na čega je došao, ja im kažem i pokažem a oni u čudu i dvojica se pokupiše i odoše kući. E ajd sad objasni ovo, ja sam uvjeren u jedno, u pravo vrijeme na pravom mijestu i sreća jer bez sreće nema ništa.

joker

kugla ovaj tvoj post tako sam i ja jedanput prosao svi bacaju sve i svasta a ja stavio tog interlanda jer mi je to i ujedno pretrazivac terena ako zapne zapne nije neka steta i u drugom zabacu smud od 6,5 kila ovoj dvojici ispred nosa.sreca je bila tu jako veliki faktor koliko mi se cini i ja se nasao u pravo vrijeme na pravom mjestu.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

silure

kugla ti si znao sta imas od varalice...sukladno tome dao si sve od sebe da je vodis makar priblezno necemu sto ce biti dovoljno sukladno onome sto si rekao sreca itd...to je bilo dovoljno da pecanje zavrsi uspijehom... 

Kugla

Citat: silure  u Prosinac 03, 2013, 10:04:45
kugla ti si znao sta imas od varalice...sukladno tome dao si sve od sebe da je vodis makar priblezno necemu sto ce biti dovoljno sukladno onome sto si rekao sreca itd...to je bilo dovoljno da pecanje zavrsi uspijehom...
Ne kužim što si htio reći al nema veze

Slaven

Povečanje prodaje tih interland voblera je sa neizbježno, kugla koliko posto uzimaš provizije :laughing7: :laughing7:

tole

ajd ukratko; mislim da si pogodio dubinu na kojoj su čekali i zato si ulovio...e sad, neko to naziva srećom a neko sistematski obrađuje poziciju sa različitim varalicama ...hoću reć da nema smisla provlačit površinca ako je riba dole ili obrnuto...zar mislite da će neki tamo smuđ sa tri - četiri metra dubine pojuriti za pljenom koji se kreće ispod površine ili obratno; ili da će iz zakolna pojuriti za pljenom koji je udaljen od njega 10 metara? 

Kugla

Tole upravo si potvrdio što sam rekao u pravo vrijeme na pravom mjestu!
Slavene ma koja crna provizija, al bio sam poludio jer sam otkinuo dvije rapale pa kupio ove jeftine pa kad otkinem nije mi žao i dali rezultate, isprobavao sam ih još i rezultate dali samo zimi, i dalje ja koristim rapale i ostale ali i ovih nekoliko je u kutiji.

joker

ja sam tog interlanda znao malo otezati sa olovom da suspenda i onda ga malo povucem pa pauza 5 sec i u toj pauzi bam
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

tole

da, samo, koliko moraš imati sreće da bi bio konstantan sa ulovima?  :icon_scratch:

pronađi si par pozicija na kojima pretpostvljaš da bi mogao biti, odradi svaku poziciju od "gore do dolje", ponovi to par puta i kontaj....nemoj se ustručavat pokušat nešto novo :icon_thumright:

Kugla

Tole sve to stoji, al ništa bez sreće 100 puta se uvjerio u svemu

tole

...hoću ti reć da pokušaš okrenuti sreću u svoju korist....znaš ono kad pecaš babuške pa grizu samo na jednom mjestu, i možeš zabacit 15 štapova a grize samo na onaj jedan ili dva koji su zabačeni na određeno mjesto...ista stvar je i sa smuđem :icon_thumright:   

Stepa

Citat: kugla  u Prosinac 03, 2013, 11:09:46
Tole sve to stoji, al ništa bez sreće 100 puta se uvjerio u svemu

Sreću ponekad moraš isprovocirat :silence:

Načitao sam se svega i svašta ovdje a sve se vrti u krug.
Idemo redom:ne zamjeram nikom ako neko nešta nezna,meni je RJ dao samo osnove jiganja, šutnuo nogom u dupe i rekao idi lovit smuđeve.
Postavljajte pitanja mi koji smo godinama na Dunavu možemo pomoć,stojim na raspolaganju iako me to na kraju košta ponekih pozicija gdje pecam al bože moj ako znaš uvijek se nešto isčeprka :icon_thumright:
Sreća je samo jedan od faktora za dobro pecanje.
Odabir mjesta,vrsta ribe koju želiš lovit.
Nije isto stat smuđa, šarana ili soma iako ima i takvih mjesta gdje se može i to samo su rjetka. :3some:
Pucajte,pribor je nebitan bitno je samo kako se osjećaš na vodi i što te usrećuje i što te čini sretnim i zadovoljnim a sve ostalo je :thefinger:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu