Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: Mudri  u Prosinac 24, 2013, 07:41:07
Neš više dobit baksuzije....

prvo mi vrati lovu što si me prevario za stellu  :whip2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

rj

to su ti sve kratki štapovi 8.0"

Kugla

Možda neki od ova dva
http://www.lemaxpro.com/rods/freshwater/st.php
http://www.lemaxpro.com/rods/freshwater/prs.php
I koliko je tih 8" u cm
I nije nužno da to bude Lemax, do proljeća ću već nešto odabrati.

rj

8" mislim da je 245 cm nisam 100% siguran

kawasaki

8 bi trebalo biti 240
ft je cca 30 cm  :hi:
Brzi od Bolena.

rj

ako traži štap za ćamac i obalu onda je neki min. 270 cm ...240 cm je za obalu pre kratko

Kugla

Pa do sada sam sve imao 270 cm, mislim da ispod 240 cm nikako ne bi smio biti to je moj dojam a opet sve preko 270 cm meni osobno ne paše, u svakom slučaju da neidemo u of, i drugi proizvođači su u igri pa do proljeća će mo riješiti.

rj

kad si na obali 270 ili 240 cm je ogromna razlika ....dok sam lovio sa obale imao sam 3 štapa 300 ...330....345 cm ...zavisno o vodostaju sam nosio određen štap

Kugla

Znam da je sa obale bolje duži štap, al probao sam sa 3 m i ne leži mi nikako, 2,7 mi taman, a za iz čamca kontam i 2,4 je sasvim ok.

MIF

ebiga MIF to što ti nisi siguran ne znaći da si u pravu  :mt1032:"

Nisam siguran šta je napisao... a nije mi se dalo tražit.

rj

napisao je da brzim štapom dovoljna je kontra iz zgloba a mekan štap traži puno exsplozivniju reakciju

miha

Citat: Rap  u Prosinac 23, 2013, 22:19:43
Uparivao sam Star prasidenta sa Certate 2500 i 3000 i stoje mu ko kec na 11
to je pad tropa kolko znam  :thumbsup:

maverick

Brzi stapovi su osjetljiviji , lakse prepoznajes depresije i ispuspcenja na dnu, i ono sto je najbitnije pomazu početnicima da preskoce koji razred....lakse ce uloviti ribu s manje sile pri kontriranju i ne moraju bas imati toliko istancani osjecaj u ruci da porazgovaraju s rijecnim koritom.....i naravno daleko od toga da to mora biti cd ili stap preko 100 eura.....daleko od toga da Mif ili rj nece otici danas na vodu i otpecati s germinom, jer dovoljno iskustva u čizmama navesti ce ih da se prilagode opremom vodi i usklade trenutno s nacinom ribolova....znati ce da kotra mora biti da ispadaju plombe na zubima....i lovit ce siguran sam bez obzira sto imaju razlicito misljenje u ovoj temi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kad smuđ neče "da rad" kad se povukao na "zahtjevne" pozicije ( dubina 10-12 m solidan protok i panjevi) tu tanku nit od ulova i pušione odigrava prvenstveno štap...na pješćanim prelazima ...anfalima ...presudna je težina jiga a germina ili picker završavaju posao  :mt1032: