Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tole

...oš vodit mene...ja ću germinom...u večeru :icon_biggrin:

Greys

Kugla

Tole će pripremiti, ali ti ćeš platiti Greys  :toothy9:, ode nam tema kvragu, i bambus lovi naravno sa njim nećeš jigati, ali ima svoju svrhu u drugim oblicima ribolova.

tole

šalu na stranu....da kvalitetan pribor lakše i brže odrađuje posao stoji, ali ne može mi netko reć da ako ću jigat germinom nema šanse da uhvatim ribu ( u ovom slučaju konkretno smuđa ), moj stari bubao smuđeve na crnog i bijelog tvistera, opremljen malom bijelom germinicim i rivalkom i nekim damilovim najlončićem i nije da se nije nalovio, a vjerujem da je isto i sa velikom većinom ljudi koji su u osamdesetima na ovim prostorima pokušavali loviti varalicom....nisam rekao da ne valja cd ili lion ili šta ti ja znam, tehnologija koja nas okruže i jeste tu da nam olakša ali neke stvari jednostavno nisu potrebne

...da bi se ulovila BILO KOJA RIBA

silure

ja imam solidan pribor za smukia,nista ne kupujem da je bas jeftino....imam dovoljno pribora,ali onaj madjar na cardi ima jako star i skripav pribor i camac u rashodi i nema sonar....on kada ide na bucku gotovo uvijek uhvati i kada nitko ne hvata,ja vidio svojim ocima,ide na smudja i kad nitko ne lovi on ulovi,za sarane ista prica,nemogu se s njime mjeriti ni ja ni puno ostalih koji imaju vrh od pribora...djabe sto sam ja platio masinicu 300e i stap 200 kada taj tip ima onaj starinski D.A.M stap duzine metar i pol vrh kao palac i tezak 3kg nitko nemoze reci da taj stap nemoze izvuci ribu...vuce male tenkove iz vode...a naravno da ima bambus stap nebi to mogao...hocu reci znanja mora biti inace pecanja nema..

vedro

Citat: umpahpah  u Prosinac 01, 2013, 08:46:56
Citat: maverick  u Prosinac 01, 2013, 08:25:35
Neki osnvni komplet za varaličarenje se mora kupiti, sad netko ce skuplji , netko ce jeftiniji...i be z obzira koliko ga platili to u osnovi i nije problem. Problem su sve one ostale smicalice koje nam se nude po časopisima , forumima....a beskorisne su
A TO JE I TEMA OVOG FORUMA!!!! IZBJEGAVATI ŽTLT VARALICE!!! A MI ZABRAZDILI!!!! aa Čiko znas da sam ja probao jig u pocetku sa red arc i ne definitivno ne moze pratiti nas tempo koji smo svaki dan na vodi!!! pogotovoo ako dodje neka velika riba!!! imam je i eno zena na nju baca voblercice kada ide sa monom!!! ciciban rola!!!
Umpahpah nemoj da mi ponizavas rolnu. :crybaby2:

miha

baš si nešto mislim kad bi bambusom kresnio smuđa na gumicu .hebote prave štapove za mušičarenje od bambusa zašto nebi i za ÐIG.Tole slažem se s tobom bilo bi to zanimljivo moramo Greysiku naložit da plati tu jagnjetinu :hello2:

Greys

Kad god poželite, pripremi i ti kilu Miha  :icon_thumright:
Da se razumijemo, svi smo mi prošli (barem znam par nas koji smo na vodi već godinama u smislu blinkanja) školu plaćanja svega i svačega. Osobno sam u životu imao 4 štapa, od toga jedan Byron, Greys, Hardy i sad Xzogu, što znači da nisam od onih koji kupuje-prodaje pribor, tako i sa rolama. Upravo ovdje pokušava se na najbolji način preusmjeriti one koji započinju ovaj hobi, na pravi put: NEKUPITI SVE ŠTO SE NUDI A IMA DOBRU REKLAMU. Jedno je što volim i težim ka tome da imam ''naj'', a drugo su financijske mogućnosti koje nas ograničavaju.

Da sad dobijete na lutriji masan iznos, svi bi ostali na starom priboru ili biste se počastili sa novog igračkom, nebitno radi li se o 500kn ili 5000kn, novo je novo, to je ono što ''moram'' imat? Malo sutra  :icon_thumright:

Rap

Ne odgovaraj ljude.Dobrih reklama je malo ;)

tole

"...NEKUPITI SVE ŠTO SE NUDI A IMA DOBRU REKLAMU. Jedno je što volim i težim ka tome da imam ''naj'', a drugo su financijske mogućnosti koje nas ograničavaju."

sve si tu rekao :icon_thumright:

...i izaberi termin za ogled, može i sa obale što se mene tiče, samo moram neki damyl iskemijat....pa da budem ful retro :icon_biggrin:

maverick

Citat: MIF  u Prosinac 01, 2013, 13:16:32
Ma najdraže mi pročitat Maverika,kako se iz elite spustio među raju.. :toothy9:

Šalu na stranu,ma dosta je karanja s visoka,postova u stilu ovaj lovi sam,ovaj detektira najbolje,ovaj je najbrži..i baš ga JA imam...
Stvorili ste cijelu armiju bedaka,koji se ne znaju snaći kad izađu na vodu..al imaju CD...

Nisam se ni dizao ni spustio  :icon_biggrin: moja kolekcija varalicarskog pribora je u svakom trenutku elitnija nego bilo koja radnja u Os , jer tu i tamo mogu naruciti ponesto...a na stanju skoro nista  :toothy12:
No zelim ukazati ovim novim da ne mora bas tako, da ribu lovi ono malo sive materije, a ne pribor i kojekave reklamice u trač rubrikama....

Umpahpah kaze za red arc da ne valja, desetak godina rola godine...naravno u skladu s kupovnom moci....ali njegovi zahtjevi i vrijeme koje provede na vodi traze nesto vise....pa je morao na viši rang.... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

ma sve je to ok, samo ispade iz njegovih postova da ako nemaš opremu od milju eura nemož lovit ribu  :nono:

"...Ma nema ja tebi sta uzeti za zlo samo sam sit prica ja sa stapom i rolom koji kostaju 100eura vatam ko lud !!! ma daj molim te sta vata,bajkose,stuke po kanalima,mislim da je ovo u rubrici SMUÐ !!! o cemu pricamo o nekome ko ne moze ili mu zao dati par stotina eura za kvalitetan pribor koji je napravljen i kosta da bude lakse pecati,ta ljudska prica ja bi radje ovo ja bi radje ono nego kupio nesto sto kosta i sto je kvalitetno mi ide jaja!!!"

DarioK

možeš tole možeš samo je s  nečim lakše neke stvari odradit :icon_thumright:. Kad se samo sjetim kad sam bacao s onim prvim Gray Mamutom ( bio je težak ko tuga) al lovilo se....( sad ga dajem kumu da radi s nijm-. brzo se umori pa sjedne u kabinu i ne smeta mi) :alas:

Rap

Citat: Darko  u Studeni 30, 2013, 15:35:12
da me netko krivo neshvati , nelovi pribor ribu nego ribolovac , lovio sam sa kompletima od 500 kn i 500 eura , sa skupljim priborom je ( bar meni ) ljepše i ugodnije bacat varalice po 7-8 sati u komadu, probor je puno lakši i neumara nakon toliko sati ribolova  :icon_thumright:
Od kada cijena diktira težinu pribora  :icon_scratch:
Ako usporediš greysovu Saltigu u vel 3500 u kombinaciji sa Lionom  i nije neka lakoća od pribora a bogme košta puno preko 500€
Razumio sam poantu ali ne mora biti i da će većina.

Greys

Nije uopće lako, ali to mi nepredstavlja problem (još), samo samo htio si sklopit pribor, za kojeg vjerujem, da se usudi vaditi svaku ribu u Dunavu, a takvih riba sam imao  :icon_thumright: