kamen za oštrenje udica

Autor Darko, Studeni 23, 2012, 22:15:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Udice su dovoljno oštre kad izadju iz radnje, te ne diram.. Oštrim dzig udice kad ima potrebe za to na samoj vodi, posle neke prepreke-kamena ide provera i tako to...

Udice na voblerima uglavnom menjam ako ima potrebe za tim, ne oštrim često... Ne razumem se u materijale udica( ima ovih/onih) ali skidanjem te “gornje glazure” sa njih na pojedinim voblerskim trokrakama, brže rdjaju... Dzig udice svakako trosim, pa mi manje bitno...

Udica mora oštra biti uvek! Znamo svi priču o probijanjima čeljusti kod pojedinih riba...

Ovaj kamenčic sa slike sa ovim žljebovima posluzi, može se “prici” sa svih strana... Izgubih negde trouglastu turpijicu, bila odlična...

pajdo77

Najgore je kada se istupe mepsovi i slične metalne varalice. Te sve trokuke nekako zaradlovane,zagvintane tim žicama od samog leptira pa ne možeš ni skinuti i zamjeniti svaku već odrezi trokuku pa ju poslije sa mepsom spajaj onim ringovima ili se pati rastavljajući nekako ako uspiješ.

SMT

Da, bravo...

Često ne vodimo računa, pa mokre udice odlazemo u zatvorene kutije, pa rdjaju... Često malo kiše padne u otvorene kutije, pa u žurbi to samo zatvorimo... Ima sada i tih kutija sa rupicama i “ provetravanjem”... Ja ih nemam, pa ne znam kakve su...

U svakom slučaju rdjave udice ne volim videti...

Pre kad sam bio klinac i “jako ribolovno bolestan” kući sam fenom susio trokrake na voblerima :stripii: :stripii: :stripii:... Sad ih mokre stavljam u kutiju, pa kupim nove i menjam... Lakše mi je da se izbodem nego da malo računa povedem :stripii:...

majstor

Nisi jedini. Ne sanira se uzrok nego posljedica. I sam sam takav. JBG  :occasion14:

maverick

Ja sam kutije izbušio na dosta mjesta borerom...da se brže osuše  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Tu plastiku bolje je topiti vrelim ekserom nego bušiti.
Jer oko otopine se stvori obruč i tu ne puca.
Kad se buši može puknuti i kad se buši, a i tu je od tada plastika sklona pucanju.