Rapala

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:58:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kutija broj 2...za sva ona mjesta koja nisu sprudovi i kamene regulacije...kad smudj udje u pojas trave na visoku vodu...kad pegla uz mirnjak medju panjevima ...opcenito plićine koje nisu svakodnevno obitavalište a znaju da ponude veliku ribu....

names that rhyme with lady
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

I neka svaštara koju koristim kad ne ulovim bas nista iz prve dvije kutije...sto je bas rijedak slucaj...od 400 plus voblera ostavio sam šezdesetak koje nosim sa sobom...ali koristim vecinom prvu kutiju...tu drzim i po koji raritet..

upload
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Original 13 cm... Jedan od boljih Rapalinih izuma za smudja...

SMT

Ne pazim nešto pribor ali... Tri pecanja, pakta polomljena... Estonac... Možda bi mogli podići cenu, a samim tim i kvalitet... Bas su “ mekani za špediciju”...

maverick

Rijetko lomim pakte....obično ih izbuse da se raspadnu u par ribolova

ljuska

to se radi sa namjerom da pakte pucaju isto kao sa bijelom tehnikom dok prođe garancija kvar :angry5:

SMT

O lovnosti Rapale, nemam šta dodati i oduzeti, za ribolov smudja meni Br1. Ne cela paleta, nego odredjeni modeli... Dokazana-pokazana...Možda tu treba staviti tačku na priču jer je lovnost na prvom mestu, sve ostalo...

Ali ako ćemo malo filozofirati, po kvalitetu izrade je daleko slabija od japanskih i američkih voblera, ne mogu da se otmem tom utisku... Ogradicu se, bar oni modeli koje ja koristim i kupujem... Japanski vobleri su skupi i ajde da ih zanemarimo... Pojedini američki modeli su u ceni rapale i jeftiniji, deluju mnogo ozbiljnije i izdrzljivije...

Na slici dve super čvrste varalice u odnosu na Rapalu koja se brzo “rasklima”

maverick

Recimo da je prije koju godinu ssr 9 kod nas kostala 10 i vise eura.....danas kosta 7...Kad sve poskupljuje oni su pojeftinili....priča o velikim uvoznicima i boljoj cijeni stoji ali i padu kvaliteta u svakom slučaju

SMT

Malo o vodjenju i prezentovanju nekih Rapalinih modela nama poznatih... Mnogi vrte uvek istim tempom, jednolično... Može se i drugačije...

majstor

Ja sam jedan od mnogih koji su Rapalu proglasili komercijalnim proizvodom, sa dobrom reklamom, koja lovi ribiče više nogo ribe. Pogrešno. Stari slijepac ju je nepravilno vodio. Sad vidim gdje sam grešio. Ako nađem kutiju - krećem u lov na soma. Kupujem i voblere pekinezere od 0,7 Eura, čisto da napravim konkurenciju Pajdi.  :stripii: :stripii:      SMT  :notworthy: za video.

SMT

Paleta voblera od Rapale je velika, koristim nekoliko proverenih modela... Rapala kao rapala ima svoje mane, neke smo gore i spomenuli a tiču se izrade... Nije bas puno ni precizna u zabačaju( opet pojedini modeli), moglo bi biti bolje, Itd Itd...

Okreni obrni sve to pada u vodu jer je lovnost na prvom mestu...Tu je rapala dokazana i pokazana, kod mase ribolovaca... Vibracija sa snimka uz (ne)pravilno vodjenje(brzina-dubina), pogođenu veličinu, boju, zvuk, oblik=postoje dobre šanse za ulov... Mesto-uslove, podrazumevamo...

Druga je stvar da li mi taj vid ribolova volimo ili ne...  Da li mi to gore sve pogodimo ili ne... Da li verujemo u to sto radimo ili ne...
Dosta ribolovaca onako usput voblerise po 10-15 min, pa je teško doneti pravi zaključak...
Sad te nove boje, modeli verovatno upecaju i ribolovca... Opet, ko ima vremena treba im dati šansu...

Naravno, u ovoj temi o Rapali... Ima još dosta lovnih voblera...

maverick

Rapala kao brand je sigurno broj jedan, a shalow shad rap sam vrh lovnosti jedne varalice...Za razliku od nekih nisam ribolovac koji lovi 10 minuta s njima....tokom ljeta...noci provodim na vodi s voblerima . Ima dosta lovnih varalica malih proizvođača ali kod rapale mi se svidja konstantnost...tj vobleri su izradjeni u istim uvjetima...rade dosta slično, i ne moraš bacati grah jeli rade ili ne rade kako treba. Svakom vobleru "život" udahne ribolovac, i tu su granice samo nebo....Obično uhvatimo ritam i neki vobler nam"legne" i meni je legao shalow...ne mjenjam tu puno vec samo lovim... :thumbsup:

SMT

Milion puta ispricano ali i dalje to radi posao...

Nije da ne bacam ostale(ponešto upecam), nije da je nju ne bacam više od drugih...Model star ko biblija, kakvo je poverenje kod mene stvorila ova varka kroz sve ove godine... I kad ne upeca, oprošteno joj je... Kažem, da sam ja pogrešio...

Kad je smudj u pitanju, pre ili posle ću se vratiti samo na 10 SSR-ova i nekoliko originala kao i pre... To me čeka a ja se još opirem... Još hoću i na druge da lovim...

ĆIĆOK

Prijatelju dali bi mogao uslikati ovu gornju rapalu jer ovo što si napisao fenomenalno zvuči jer ja hors imam takve dve i pitam se zašto ih nisam bacio kad vidi one love. :BangHead:

SMT

Evo možda lakše odavde...

SSR 7cm u boji SB(silver blue)...

S moje strane boja, zadnjih dana svakako više forsirana... :hi:

Plava ledja, bokovi srebrni, stomak narandžast... Kako je vrtis u ruci tako se boje “ pomalo pomeraju-preklapaju”... Vremenom malo izgubi taj sjaj ali nisam primetio da smeta...Zanimljiv dekor u svakom slučaju...