Vodilice

Autor genjura, Studeni 26, 2012, 16:04:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Citat: mario123  u Siječanj 01, 2016, 17:12:32
Sta je bolje fuji alconite ili sic korea???

Korea SiC treba da je model Kigan fabrike, koja je iz J.Koreje mislim, i uopste nije losa fabrika, recimo Sportex je na svoje DeLuxe modele stavljao triangle Kigan vodjice, ja sam ih imao na Black Arrow, a ako su neke leve onda bolje firmiran AlC.

mario123

ljudi pitanje jedno na štapu starom 1mj. ispod svake vidilice osim vršne se pojavila kao ogrebotina i to točno na pola laka. Ako me itko skužio :stripii: znači gdje je motan i lakiran konac sa donje strane je ogrebotina. Ja sam 100% sigran da nisam sa ničim ogrebao. Nije lak pukao, površinski je i osjeti se te kad noktom prelaziš da malo ali jako malo zapne.
Ne smeta niti malo čak niti estetski jer se jedva vidi i to kad rolu okreneš prema gore  :stripii: ali me interesira zašto baš ispod svake na istom mjestu od čega bi to moglo biti :sha:

Hunter

Zagor

Debelo namazan lak!
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

mario123

ma nije pukao kad je ogrebtina sa vanjske strane samo površinski. I to na mjestima gdje završava stopa vodilice nije na pola kako sam napisao nego malo niže.
ustvari možda i je puklo i ide dublje nego što izgleda, ali se golim okom ne može vidjeti.
Jel to ok nece  sad valjda otpast pola laka??

Zagor

Ako se debelo nanosi lak u slojevima, a donji sloj se nije potpuno osušio i stegao, kada se nanese nosi sloj onda pukne. Nije to pukotina koja je do blanka, već u slojevima laka. Bezopasno je, samo estetcki

Zagor

Pukne iz razloga sta su ti lakovi na bazi otapala pa gornji sloj se prije osuši i stigne(fixira), a donji polagano se sada suši jer mu gornji sloj smeta. Kada se donji sloj osuši malo se skupi, a gornji koji je već fixiran se ne može skupljati ni širiti pa pukne

mario123

Onda je to nema šta drugo biti. Ali je skroz tanko i jedva primjetno nesmeta niti malo. Hvala na objašnjenju :hi:

šajzika

Ljudi s puno vise iskustva su mi pricali kako taj visak laka dosta utjece na rad stapa. Posebno vrsna vodilica
Tak da zagore kad budes krenio u samogradnju stapa pripazi na taj detalj
Audentes fortuna iuvat

No

Obično većina ljudi voli kad su vodilice debelo zalivene lakom. Na mojim štapovima koje sam sam slagao, samo su zalivene toliko da se pokrije konac. Mislim da je to  :ok:.
Možda bi i pukao lak al nema šta puć.  :stripii: :stripii:
na laganim štapovima je svaki gram bitan,pogotovo u vršnom dijelu,mada sam i na germinama tako radio.

mario123

Vrsna nije napukla, a da utjece cisto sumnjam nije višak laka ima ga manje nego na nekim štaovima, izlakiran je odlično ovo se jedva primjeti. Na par štapova mi je popucalo odma ispod vodilice gdje se spaja vrat vodilice sa blankom to izgleda ružno ovo je jedva primjetna crtica. Štap je avion za te pare koliko je plačen 115e je best buy 100000%.

No

Zato se to tako i kaže. Prvo bude best a onda bay.  :stripii:  :stripii:
Jel on drži rolu,jesu te vodilice na okupu,jesi ti zdrav i imaš vrijeme?  Pecaj i uživaj.
:occasion14:

mario123

Za 110e fuji sic kr vodilce, fuji halter, blank od jedne od najboljih japanskih firmi ja sam  :hello2: jedina steta sto ga sklapaju u Kini :stripii: pa ovi zaseru zavrsnu obradu.
Ili mozda i nije jer onda ga nebi imao bio bi 3x skuplji :stripii:

No

:mt1032: Kolega tom tvom avionu pada cijena naglo.  :uf: Prije pola sata bio 115 eura, sad je 110 eura. Ako ga nastaviš hvalit eto njega brzo na stotki i na njuškalu.  :stripii:  :occasion14:  :bye:

mario123

Na njuskalo moze samo za iste novce koje je i placen. Placen je u pola cijene i stigao iz Japana cijena 850kn sa postarinom na 50% popusta jos je isao i neki popust cca 100kn od rakuten-a  oni su davali neku svoju akciju na sve kupnje.