Moja prikolica i želje !

Autor TonyC, Studeni 27, 2012, 12:51:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ja mogu da skinem valjak koji mi smeta.. i to je ok fora!  :ok:

maverick

I ja sam na neke postojece rupe na sasiji prikolice samo dodao taj dio...nije bas nesto najljepsi jer sam napravio samo da posluzi i tako vec jedno 5 godina stoji  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

mlb

Ja ovu žicu na podu varim već 4-5 godina pa nikako povariti  :stripii: :stripii:

retfala

Valjci su gumeni u lezajevima..mogu se podesavat to visini i prilagodavat koritu..blatobrani su jaki cvrsti i sluze kao granicnici...bilo bi bolje da je zica jos duza ali sam pretjerao sa tezinom pa sam odustao od produzenja...inace prikolica je skoro 6m..sam spustam i vadim camac...

mossi

Ostao sam dužan slike i objašnjenje kako sam za male pare napravio
podesive vertikalne rolere za sve širine čamaca koje može nositi moja prikolica.

Sam proizvođač nije predvideo niti je želeo napraviti opciono takve nosače.
A da ne bih ugrozio garanciju napravio sam nosače koji se šrafe.  :icon_thumright:

Ovako izgleda greda bez nosača:

A onda sam ja napravio sledeće:

Otpuštanjem gornja dva šrafa, horizontalna kutija se može pomerati u željenu širinu čamca,
Ja sam odmah flomasterom obeležio dva položaja za naša dva čamca.
Pa naknadnih merenja i podešavanja nema.

Cena je neka umerena oko 50e za inox sa šarafima i rukama zavarivača.  :ok:
Tačnu cenu ne znam jer sam kupovao još inoxa, ali velikih odstupanja nema.  :icon_thumright:

maverick

Odlično...a funkcionalno za milion :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

feco

Sve nešto razmišljam da kupim neku prikolicu za čamac, da ga mogu izvući van po potrebi, pa ga odvući kući i na miru napraviti što je potrebno, npr. servis, novi antialgin, bojanje ili bilo šta drugo da to ne radim na obali. Ne, bih bar za sada, davao 1000€ za novu. E sad......neka samogradnja ili tražiti neku rabljenu.....ima li netko kakvu ideju...prijedlog ?
BRZO I BEZ VEZE

maverick

Samogradnja nekad izadje skuplje...e sad jedino ako imas cijevi...ili nekih drugih potrebnih komponenti...recimo da sve kosta 4000 ili 4500 kuna i dosta posla. A polovna se tu i tamo da naci za 5000 milja kn...a pocincana i miran si s njom do kraja zivota...To sam sad ovako ugrubo nabacao cifre...

feco

Nemam cijevi, nemam ništa za prikolicu. Ako je samogradnja toliko, onda se to ne isplati. Bolje bi bilo uvrebati neku polovnu ili kad prilike dozvole, novu....i naravno pocinčanu. Morat ću i to riješiti.
BRZO I BEZ VEZE

maverick

A ne znam...meni je potrebna..operem čamac...neku sitnicu napravim nešto kod kuće...Jednostavno dodje voda panjevi...onda to vrijeme iskoristim da nesto napravim. Tko ima mogucnost treba si priustiti...novu..polovnu..fabričku..svejedno

Rap

Citat: feco  u Studeni 20, 2018, 17:49:55
Nemam cijevi, nemam ništa za prikolicu. Ako je samogradnja toliko, onda se to ne isplati. Bolje bi bilo uvrebati neku polovnu ili kad prilike dozvole, novu....i naravno pocinčanu. Morat ću i to riješiti.
Imas u raidenu nove od 3500-4500 kn za prijevoz i drzanje ali ne i registraciju (ako ti registracija nije bitna)

Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk

maverick

Ja bolje prikolice nisam vidio... :stripii:

Rap

I kako ga sad oprat s desne strane?

maverick

Da li je netko farbao pocinčanu prikloicu...ili bilo sto to je vec cinčano...čuo sam da ima boja bas za tu namjenu...i pročitao...ali ima li tko da je bas isprobao