Jig udice

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:17:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ja cu uskoro po orke i to neku vecinu kolicinu i uci ce i veca kolicina mustadovih udica ... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

Dobrih dusa koliko hoces, ali dostava problem :D

maverick

Ma nije problem kad je veca kolicina  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Pa da..to je problem..te mustad udice jel su one salamon ili kako već?maverick dogovorit ce mo se

Lomnica_city

Citat: Darko  u Listopad 07, 2014, 20:01:31
kolika je dužina udice 4/0 i 5/0  EC 570H ,  imam 6/0 pa neznam koliko su ove manje velike

4/0 = 4,2cm, 5/0 je malo duza, neizlivene naravno...

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

genjura

uzeo ja  te 833 izgledaju opasno

Lomnica_city

srco

mustad 32629... prvi put da sam potpuno zadovoljan sa udicom ( za sada)... pravilnog oblika , šireg hvata , jaka bez šansi da se otvori, a posebno mi se dopada sto ovako jaka udica ima vrat koji se prilikom napona ponasa kao opruga. Raspon koji je meni interesantan je od 7/0 - 10/0 ( stim sto desetka nije monstruozno velika)... lakat je istih dimenzija pa staju u isti kalup sve velicine...

Batica

Kupio 100km 6/0 i dobre su. Izlio na glavama od 35-50g bas dobre. Mada mislim da je 7/0 prava. Preko toga netreba.

Mrva

Jel ima netko za preprodat kvalitetnih jig udica ili netko iz Srbije ako moze uzet, a da dolazi na Dokov kup pa da preuzmem...trebo bi neke kvalitetne, a velicina da je 4/0 po vmc-u

Lomnica_city

Citat: srco  u Listopad 22, 2014, 10:40:01
mustad 32629... prvi put da sam potpuno zadovoljan sa udicom ( za sada)... pravilnog oblika , šireg hvata , jaka bez šansi da se otvori, a posebno mi se dopada sto ovako jaka udica ima vrat koji se prilikom napona ponasa kao opruga. Raspon koji je meni interesantan je od 7/0 - 10/0 ( stim sto desetka nije monstruozno velika)... lakat je istih dimenzija pa staju u isti kalup sve velicine...

Ne znam sto se velicine tice, ali 16-ak pa navise dinara komad je malo jaka cena, ja kupujem za 12 dinara EC 3052 u velicini 5/0, dovoljna za sedove do 11cm, veoma jaka, ima malo i federisanja kad treba, da se ispravi treba bar 20lb PP!
Ili ko je budzetlija ima 3030 model koji je long i recimo 6/0 ide na sedove do 12-13cm, a kosta 11 dinara (oko 10 centi), deblja je od 3052, a i piramidalno ostrena ko voli da udicu malo doostri pri svakom cukanju.

srco

realno i nije neka razlika... usteda je 10-15 evrica na godisnjem nivou...

Lomnica_city

Zavisi od potrosnje, ali ipak ne bude bas beznacajna suma ako ste iole redovniji smudjaros (bar 5-6 izlazaka mesecno, ja idem otprilike svaki drugi dan), a za tu ustedu moze da se kupi fina kolicina silikona recimo, nova pletenica, mozda cak i neka jeftinija masinica ili stapic cak!
Evo ja sam juce za tih 10-ak € ustede kupio 7 kesa Mann's sedova, koji su mi jedni od najlovnijih i donece verovatno bar 4-5 puta toliko smudjeva, ja tako gledam, posto kafanski covek nisam, a i ne pusim, sto ustedim na ribolovu ide na ribolov...  :icon_biggrin:

srco

... ja pijem i pushim i badzu ja rushim... 😄😄
salu na stranu, izlazim sigurnom10tak puta mesecno, na 300 udica je usteda 10 tak evra ,a ja ne potrosim toliko za godinu dana ... a ne mali broj puta sam izgubio kapitalne ribe zbog udica ( koje uzgred nikada nisu bile lose, ali izgleda nedovoljno dobre) . Ovaj model mi uliva poverenje , a vreme ce pokazati kako se ponasaju u kontinuitetu...