Šaran s proljeća na otvorenim vodama

Autor maverick, Ožujak 02, 2014, 18:37:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vatrogasac

Slažem se s Kawasakiem,mislim da ce bez dlake bit puno manje grizeva i puno vise fulanja,ako nejde vezanje dlake bolje je kupit i one silikonske pi..arije pa na njih stavit zrno ili kupit vec vezane udice  :hi:

jura

Kawasaki provozaj se do starog dumava, tamo puno ljudi nije ćulo za dlaku a vataju da ti ni vidio nisi toliko Šarana  :icon_thumright:

maverick

Zasto da ne , samo trebate uzeti u obzir da se lovi iz čamca...i da to sve nije onako mirno i fiksno dole kao kad se lovi s obale....hranilica i udica nisu uvijek na istom mjestu...mrda se to sve na sve strane
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

E sad hebiga... pa nisi rekao da se peca iz čamca!?  :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Sa proleća običo idu manje i tanje udice.

vatrogasac

Kad malo bolje razmislim zasto i ne na udicu,pa tu se radi o rijecnim saranima koji udice nikad ni vidjeli ni osjetili, znaci kad je usisa vjerovatno je nece izbacit kao sta bi na nekom C&R ribnjaku gdje je uhvacen xy puta.

mossi

Manji šaran proguta ping-pon loopticu, a veći tenisku ko od šale.  :takoje:

vatrogasac

Citat: mossi  u Ožujak 02, 2014, 21:42:15
Sa proleća običo idu manje i tanje udice.
To si u pravu,recimo "moderni" saranasi sad koriste predveze od flourcarbona i malih udica,gore zrno-dva kukuruza,moze i jedno silikonsko da sluzi kao podizac ili jedna mala popup bolia.

grizli

kakva je situacija sa dodavanjem konoplje u primamu?!

jura

Konoplja mi je obavezna kad pravim prihranu u svako doba godine :icon_thumright:

mossi

Kad pecam šarana iz čamca, trudim se maksimalno da stabilizujem čamac kako znam i umem, da nema tih bočnih klizanja ako može ni malo.
Koristim klizna olova hranilice, sa stoperom (kao fideraši) na jedno 15cm, predvez ... 15-30cm, mamac mekši, arome blaže.
Udice manje i tanje, što mekši mamac ne koristim dlaku, što tvrdji, dlaka obavezna. Ne pecam velikim udicama nikad, br 8-4, 6 favorit. 2 jako retko.

:occasion14:

grizli

da li postoji kakav omjer prilikom dodavanja konoplje u primamu ili je to po vlastim željama i što bi radilo bolje na ovim našim rijekama pržena, mljevena, kuhana ili konopljino ulje?

Jožef1

Mossi  :ok: šaran otvara usta ko štuka kada ganja veći plijen, a tek usisna snaga... U proljeće svakako se preporučuje korištenje manjih udica (ja nikada ne pecam šarana većom od br.4-6) a sada koristim br. 8-12., ovisno koja je marka udice, tanji silk ili na što se već peca-nebitno- samo da nije grubo. Da, najviše ljudi koriste voćne arome, kako primamu, prihranu pa tako i mamac. Poslušao ja kawasakija, praškasta hrana ponuđena na bilo koji način i sistem, donosi više rezultata. Npr.- konkretno na vodama gdje se pojavljuje deverika - prva će se ona pojaviti, ne odustajte to je znak-doći će i šaran :ok: Mada sam već dvije godine za redom, dobio više šarana na debelu kišnu glistu (ne u proljeće, već jesen) no na kukuruz, zanimljivo  :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

grga

da nebunimo ljude koji počinju pecat šarana ,ovo s glistama je više slučaj od ciljanog lova ,probavam se sjetit u šesnajst godina mislim da sam samo dva ulovio na glistu i to ne kišnu,,, :no: