Šaran s proljeća na otvorenim vodama

Autor maverick, Ožujak 02, 2014, 18:37:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Klifton

Citat: grgech  u Ožujak 03, 2014, 10:40:04
Citat: zvona  u Ožujak 03, 2014, 09:40:33
A jel tko kuhao domači kukuruz i jedan dio stavio u teglu i nasuo rakije da se kukuruz  natopi.. mi smo uredno hvatali i šarane i amure na to.. i na onaj ukiseliti da mu nemožeš prić..

to se pod normalno radi tu u brodu, kukuruz u rakiji, još i s medom
i inače je konzerviran alkoholom kururuz kojeg kupujemo, tako da je ovo domaće ok
nemoj da te netko od "modernih" šaranaša čuje za ukiseljeni kukuruz, jer on kao škodi šaranu, ali da lovi šarane, a pogotovo amure, lovi....cijeli vagon s ribnjaka u stupniku
Grgech,pa zna se razlika a znaš je i ti  :occasion14:.Ukiseljen skuhan i sirov ukiseljen je velika razlika.CSL amino što nam ga prodaju je u stvari ta fermentirana tekučina iz kukuruza otprilike.Neče šaran uginuti ni od sirovog,na ribnjacima lopataju i suhi u vodu i šaran je živ,osnovna stvar je u tome da kad se toga nekuhanog najede dugo neče tražiti hranu jer mu se usporava probava a to nama ribičima nije cilj,cilj je  da jede i što prije traži ponovo,i vrati se na hranilište,znači da mu što više olakšamo probavu a to se dobija kuhanjem. S tim da ja osobno ne bih nazvao skuhan pa ostavljen u dobro poklopljenoj kanti da fermentira ,ukiseljenim kukuruzom nego baš onakvim kakav treba biti. :thumbsup: A koji ide na udicu je nevažno kakav je, njega uzima jednom,več kojim se hrani mjesto treba izbjegavati sirov.

zvona

Klifton ja sam ga kuhao u kotluši i ostavljo da se ukiseli i lovi perfektno na njega i amura i šarana.. a to za njehovu prehranu znam da nevlja tvrdo zrno.. a i sam sam radio na ribnjaku i hranili ga tvrdim zrnom..takav gazda donosio..

maverick

Citat: kawasaki  u Ožujak 02, 2014, 21:24:56
Dlaka obavezno  :hi:
Direkt samo secerac i sl na male udicice kod matcheraja ili feedera
A ozbiljna riba na dlaku
Kukuruz na udici ti je kao da savijes udicu na jigu i jer nezelis realizirati svaki griz

ima li velika razlika izmedju silikonske dlake i klasicno vezane udice na dlaku...nekako mi silikonska jednostavnija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Kad krene sezona i kad dođu amuri..kao klinci nemaš adetkvatne udice i stavljaji somovske i smuđarske udice i po 10ak zrna na uduci i lovili ko blesavi.. na savi nisam uhvatio manjeg od 10kg najveci 22kg.. a znao sam po dva dnevno hvatat.. sve dok sprud nisu uništili..nakon toga zbogom amure.. nema ga tu više

Jožef1

:red_indian: silikonsku je jednostavnije staviti na udicu, možda malo djeluje neprirodno, naspram dlake od strune, naročito ako se prije dobro izbalansira i odigne od dna. A čitam u postovima kako netko jednako uspješno lovi i na silikonske dlake  :icon_scratch: Ja osobno, ipak prednost bi dao dlaci od tanke strune. neka me ozbiljni šaranaši isprave ako griješim. Ja još uvijek učim pecat šarane- par puta su me dobrano nadmudrile...
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

dravski pecaros

meni se desi da prilikom skidanja sa udice pukne silikonska dlaka

Jožef1

i meni, zna ponekad puknuti i prilikom postavljanja kukuruza ako ne bušim sa svrdlom , već i zato dlaka od strune i mir  :ok:

kawasaki

Brzi od Bolena.

maverick

Mozda....ali za mjesec dana budem savladao  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

:red_indian: stari je on vuk, samo nas iskušava  :stripii:

grgech

Citat: Klifton  u Ožujak 03, 2014, 15:21:50

Grgech,pa zna se razlika a znaš je i ti  :occasion14:.Ukiseljen skuhan i sirov ukiseljen je velika razlika.CSL amino što nam ga prodaju je u stvari ta fermentirana tekučina iz kukuruza otprilike.Neče šaran uginuti ni od sirovog,na ribnjacima lopataju i suhi u vodu i šaran je živ,osnovna stvar je u tome da kad se toga nekuhanog najede dugo neče tražiti hranu jer mu se usporava probava a to nama ribičima nije cilj,cilj je  da jede i što prije traži ponovo,i vrati se na hranilište,znači da mu što više olakšamo probavu a to se dobija kuhanjem. S tim da ja osobno ne bih nazvao skuhan pa ostavljen u dobro poklopljenoj kanti da fermentira ,ukiseljenim kukuruzom nego baš onakvim kakav treba biti. :thumbsup: A koji ide na udicu je nevažno kakav je, njega uzima jednom,več kojim se hrani mjesto treba izbjegavati sirov.

ljeti i tog sirovog šaran brzo samo "propasira" tako da nema štete, a ni dugog zasićenja, jer se ništa probava ne usporava kako se misli...a točno je da šarani stalno hranjeni suhim kukuruzom u ribnjacima u kojima nema nešto prirodne hrane na kraju imaju deformitete jetre

namočen u vodi bez kuhanja na dulje vrijeme (dobro zatvoren na mjesec dana) da vrenjem omekša isto je potpuno efektan, na stupničkom ribnjaku krajem 90-ih smo imali dobre ulove šarana i posebno amura, kad nam je ostala samo kanta ukiseljenog nekuhanog kukuruza (važno da nije pljesnjiv, ne što će štetit šaranu, nego ga neće ni uzeti, ipak je to lisica među ribama, ne    :takoje:)

iako nam se uvijek žuri pa je bolje namočiti ga na 1 dan, pa nakuhati ga pola sata do sat, i pustiti bar "dopola fermentaciju" u dobro zatvorenoj posudi ,

iako se obično sve radi od srijede do petka, pa u ribolov, znači samo 1 dan od kuhanja kukuruz odstoji u vodi od kuhanja u zatvorenom....

živio

genjura

kilo hrane za deveriku  u nju piksla šećerca i pecam isključivo na crv +šećerac kombinaciju .šargo obavezno dođe pronjuškati na hranilište :icon_thumright:

vatrogasac

Citat: Jožef1  u Ožujak 03, 2014, 17:45:07
:red_indian: silikonsku je jednostavnije staviti na udicu, možda malo djeluje neprirodno, naspram dlake od strune, naročito ako se prije dobro izbalansira i odigne od dna. A čitam u postovima kako netko jednako uspješno lovi i na silikonske dlake  :icon_scratch: Ja osobno, ipak prednost bi dao dlaci od tanke strune. neka me ozbiljni šaranaši isprave ako griješim. Ja još uvijek učim pecat šarane- par puta su me dobrano nadmudrile...
Ja sam spominjo silikonsku dlaku, nisam je nikad koristio ali covjek do mene na ribnjaku je imo te dlake ali moram napomenut da je imo malo vise fulanja dok ja na klasicno vezanu dlaku nisam imo ni jedno fulanje taj dan a riba je lijepo radila jer sam tad uhvatio 12 kom, svi su C&R.

Jožef1

kolega vatrogasac, ma sve je u najboljem redu, nisam ništa loše mislio i dobro da si to napisao što već jesi  :ok:

Klifton

Citat: grgech  u Ožujak 03, 2014, 20:14:44
Citat: Klifton  u Ožujak 03, 2014, 15:21:50

ljeti i tog sirovog šaran brzo samo "propasira" tako da nema štete, a ni dugog zasićenja, jer se ništa probava ne usporava kako se misli...a točno je da šarani stalno hranjeni suhim kukuruzom u ribnjacima u kojima nema nešto prirodne hrane na kraju imaju deformitete jetre

namočen u vodi bez kuhanja na dulje vrijeme (dobro zatvoren na mjesec dana) da vrenjem omekša isto je potpuno efektan, na stupničkom ribnjaku krajem 90-ih smo imali dobre ulove šarana i posebno amura, kad nam je ostala samo kanta ukiseljenog nekuhanog kukuruza (važno da nije pljesnjiv, ne što će štetit šaranu, nego ga neće ni uzeti, ipak je to lisica među ribama, ne    :takoje:)

iako nam se uvijek žuri pa je bolje namočiti ga na 1 dan, pa nakuhati ga pola sata do sat, i pustiti bar "dopola fermentaciju" u dobro zatvorenoj posudi ,

iako se obično sve radi od srijede do petka, pa u ribolov, znači samo 1 dan od kuhanja kukuruz odstoji u vodi od kuhanja u zatvorenom....

živio
Sa svime se slažem