Autor Tema: Neće ovo valjat  (Posjeta: 90487 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maverick

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 24772
Odg: Neće ovo valjat
« Odgovori #1305 u: Siječanj 01, 2021, 18:40:05 poslijepodne »
Jos si mlad pa mozes deset komada...za koju godinu...ili jedna ili ni jedna  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Offline srco

  • Štukolovac
  • ***
  • Postova: 156
  • Dob: 39
Odg: Neće ovo valjat
« Odgovori #1306 u: Siječanj 04, 2021, 16:46:28 poslijepodne »
Nešto posno , posle N.G.-išnjeg krkanluka
... podvarak je sa ćuretinom i malo mesa sa suvih rebara koje pronadjoh u frižideru.
Kupus je moj ( nesto mi se sporije kiseli ove godine ).
Meso ukrčkano u masti dinstanom luku i tucanoj slatkoj paprici , kupus malo propržen na masti ( količina je nezgodna da se lepo proprži pa onda onako ovlaš)... pa se to lepo sjedini , doda jos malo vode i masti , i gurne u rernu na 150-180stepeni ( ja na tri sata , dva sa poklopcem , grejanje i odozgo i odozdo , a posle jos sat vremena bez poklopca , grejanje samo odozdo).
Pre nego otvorim , probam ( termicki je gotov , za kulinarski mu treba jos tih sat),... najviše iz razloga da znam dal da otvaram bocu vina :) ... u smislu da li sam ubo sve ( nema soli ni vegete , vrlo malo bibera ,  ne stavljam ni lorber , ni mnogo mesa , suvarka 100gr možda ) , pa je teško utrefiti da bude onako što bi rekli gurmanski
Vino otvoreno ( ovaj put 13.jul merlot ), i paše , sve uz., na Neretvi sa Blafom . Bon appetit drugari


Sent from my SM-G980F using Tapatalk


Offline srco

  • Štukolovac
  • ***
  • Postova: 156
  • Dob: 39
Odg: Neće ovo valjat
« Odgovori #1307 u: Siječanj 13, 2021, 22:15:59 poslijepodne »
Jota čorba
Istarska špecija
Propržiti luk , dodati malo pančete, ribanca , belog luka, vode, krompira , mlevene slatke crvene paprike, bibera, sargarepe, vode i dinstati lagano.
Kad se krompir skoro skuva ubaciti pasulja ( iz konzerve , ili koji smo paralelno dok se dinstalo kuvali), kobasice ili suvih rebara po želji ( vise volim kobaju)
Omeri su po volji prvi put ( kad se pravi drugi put sve je jasno:)
Zaliti manastirskim poluslatkim vinom ( sticajem okolnosti se zateklo kod mene :))), a može i neko drugo , sve ide...
Prijatan tek
p.s. neka baci neko recept za pogacice sa cvarcima

Sent from my SM-G980F using Tapatalk


Offline dravski pecaros

  • Alas
  • ******
  • Postova: 4844
Odg: Neće ovo valjat
« Odgovori #1308 u: Siječanj 14, 2021, 06:29:25 prijepodne »

Offline srco

  • Štukolovac
  • ***
  • Postova: 156
  • Dob: 39
Odg: Neće ovo valjat
« Odgovori #1309 u: Siječanj 14, 2021, 09:50:59 prijepodne »


Sent from my SM-G980F using Tapatalk