Muvanje jig udicom

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 15:26:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Dan dva sam opet u guzvi s poslom a do tad se organizirajte pa ja dodjem...odrzim predavanje a vi idite i fatajte  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

kad nadjes vremena javi ili cemo vidjet kad neko nest dogovori. Zanimljiv nacin ribolova koji bi isprobao kad nece riba na nista a radi.
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

javite ako bude kako gruplo predavanje pa i ja dođem ak uhvatim vremena  :icon_salut:

Hudini

Dali znate pojam muvanje na drugim jezicima? Pokušavam naći na Youtubu strane video-e da vidim kako to rade Francuzi, NIjemci ali bezuspješno

raso

Nećeš naći, to radimo samo mi i Srbi, a najbolji su pančevci :hi: :hi:

maverick

Muvanje, micarenje...povlačenje...kako se vec sve nazivaju oblici muvanja...s jig udicom je opet nesto posebno...nisam nikad vidio nigdje na taj način...osim na moru rade nesto slicno...vani je zivi mamac počesto zabranjen...tamo gdje ga smiju koristiti to su varijacije na texax i carolina rig ali s kederom....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

durmy

Evo probao i ja ovu tehniku jucer preko dana na dravi...ubila me štuka, imao sam 10udaraca u 2-3sata bacanja. Smuđa nisam probao posto je drava rasla na ocigled i nisam mobao bacati na mjestima gdje sam planirao. Sve u svemu puno vise akcije nego na gumu puno spadanj dok nisam prokuzio da treba stisnuti momačku kontru.

alexdja

Verovatno malo i žuriš sa kontrom ako si navikao samo na gumu...

Kad kreneš ciljno na smuđa, slobodno pusti da guta par sekundi...

Manje je promašaja i lep je osećaj dok ti konac prenosi te vibracije gutanja i cimanja...

Kod štuke često to odlaganje dovede do kidanja...
       Nema više divljeg bučka. :no:

durmy

Pa da imao sam par promasaja...nikad prije nisam probao ovu tehniku ali si se svidila desetak sekundi osjecas na stapu kako kota kedera a onda udarim postenu kontru nadam se da cu i smuđa uspiti prevarit samo da se drava stabilizira

kawasaki

Ajd uslikajte kedera kad ga namontirate prije
zabaca uzivo
Volio bi vidjeti
Meni to nejde
Brzi od Bolena.

maverick

Imas na pocetku teme....par slika

alexdja

Evo sad ću vam objasniti zašto je ovo jedna izvanredna disciplina... :thumbsup:

Juče sam muvao smuđa, za 4 sata nisam imao ni Č od čvrka, a opet mogu da se pohvalim da sam svaki zabačaj imao ribu na udici...  :rofl2:
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Stepa

Mi smo imali trening na malim smudjevima kao po traci su udarali kad smo ih pronašli gdje cube,
Na kraju guma presudila dobili par debelih na trigera u samom plicaku :icon_salut:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TopMix

Alexdja, dobar ti fazon, he,he,he...
Ova tehnika ima jos neke pozitivne strane. Napr. relativno brzo mogu da se pretraze najrazlicitije pozicije, da bi se relativno brzo shvatilo da smudj iz nekog razloga ... ne radi...  :stripii:
Srecom, to su retke situacije, rekao bih, jako retke, da se bas nista ne isceprka sa jig muvanjem. Mislim naravno na smudjeve u meri i preeeeko mere...