peleti

Autor genjura, Studeni 29, 2012, 17:27:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

da li se trebaju natapati pre upotrebe ili se mogu bacati suvi onako drito iz  vrećice.pod ovim mislim na one pelete sa kojima ćemo prihranjivati šargiju

river

a zašto natopiti?
cilj je da se tope u vodi,te prave oblak i stim oslobađanjem atraktora i nutrijenata ,mame ribu na hranilište stim još da se ne mogu pre jest,jer konkretnog zalogaja od toga nema,osim ako ne koristiš pelet od 25mm koje su namjenjene za lov,a ne prihranu...
eto ja dosta koristim pelete pogotovo na komercijalama a najbolje su mi se pokazale one za tov šarana u ribnjacima

genjura

gledao sam neke engleske filmići i čovek je posebno natopio pelete + što je pravio hranu. pelete je pračkao posebno dok je hranu bacao u kuglama.

river

englezi pioniri modernog šaranskog ribolova...
ovisi i o sastavu pelete,možda je htio da ima efekat kao brašnasta hrana,ili nešto drugo..

MIF

Evo ja kupio masinu za izradu peleta,i prije par dana snasla me nevolja...naravno,mix je u pitanju.
Slagao sam nesto po "propisima",konoplja,rib.brasno,kukzruz i to,klasika,kad sam dobio informaciju mi za PRAVU stvar treba jaja od prepelice??
E sad,alternativa su i nojeva,al jebes ga,nema kod nad ni jednih ni drugih..
Sta da radim?!
:dontknow:

Hemingway

nevidim svrhe druga jaja osim kokosijih koristiti  :icon_scratch:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

MIF

Ne vidim ni ja,al evo Alija mi je svjedok..

Klifton

Citat: MIF  u Travanj 08, 2014, 20:23:57
Evo ja kupio masinu za izradu peleta,i prije par dana snasla me nevolja...naravno,mix je u pitanju.
Slagao sam nesto po "propisima",konoplja,rib.brasno,kukzruz i to,klasika,kad sam dobio informaciju mi za PRAVU stvar treba jaja od prepelice??
E sad,alternativa su i nojeva,al jebes ga,nema kod nad ni jednih ni drugih..
Sta da radim?!
:dontknow:
jel to zajebancija neka ili?  :clap2:

MIF

Kume,smrtno sam ozbiljan.

vatrogasac

Jesi mozda probo jaja u prahu, nije da znam  :no: samo nagadam  :sha: :sha:

maverick

Pa kupi par prepelica... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Klifton

Jaja  friška ne idu u pelete  nijedne vrste, ni od aligatora čak  :icon_thumright:

Alija

Mif @ ....nisi ti dobro skonto,nisu nojeva jaja ....nego gnojava jaja,a takva ti ima Rašo (ako nema sigurno će ti preporučiti nekoga ko ima)  :ok:

raso

Kod Ser Olivera ima svega, pa čak i gnojavih jaja, ali mislim da su Alijina bolje kvalitete :stripii: :stripii: :stripii:

TopMix

Ne daj se Raso!  :occasion14: