Top 10 varalica za smuđa

Autor maverick, Travanj 26, 2014, 20:29:01

« natrag - naprijed »

Thechoki i 5 Gosti pregledava ovu temu.

DJ17

Da malo osvezimo temu, slago kutije i zalihe pa se nakupilo svega i svaceg, podelio more varalica klincima koji ulaze u svet ribolova a sebio pojednostavio arsenal. Ostavio sam si top 3 varalice koje mi sve pokrivaju.

Orka 10-11-12cm WBU,FB,YR
DT Slotter 9,5-11-13cm plavo-beli,zeleni,crveno-zuti
MD Trigger 10-12cm Blue fish,SFC,Hot Strawberry
Koje su Vase top 3 varke protiv Smudja?

SMT

Kod mene se to unazad 2-3 sezone dosta promenilo... Uopste, stil... Sve sam olaksao...

Najveci procenat vremena dzigujem glavinjarama...Nisam ubitacnijom tehnikom pecao... Dovoljno mi je 2 vrste glavinjara( mate i mm lures) u 3 gramaze (10-15-20g)

Gumice samo dopunjuju ovu pricu..Ne vise od 50-60 kom, 10 cm najcesce... Par modela...

10-tak voblera, puna kapa! Pretezno SSR... Ne secam se ozbiljnog vobleraja unazad 2-3god... a najlakse sam ih dobivao na to :hi:

Lagera varalica, nikakvog nemam...  Niti ga planiram... Nema me na kamenu, ne ostavljam... Mnogo bolje se snalazim ovako...

No

Sg.Pepper

Senco 8
Ssr7
Dok es9 (prva verzija)
Dok Pitch
Smithwick rr
Husky (drveni)
Shadow Rap
Manns 8
Moje gumene rukotvorine
dec d vej aj lajk it....

Isa

Sa najvećim poverenjem sam na udicu stavljao smuki čistač 9 cm. Nažalost nema više čika Spaska, a određenu količinu čuvam kao uspomenu.

Htedoh napisati šta mi je u kutiji od silikona, al skontah da sam zaboravio imena.
El pi, formax i dok sve od 7-9cm sdovi.

Kad imam priliku rado koristim voblere.
1. Rapala original 11
2. Calypso fantom 6 mr S
3. Monarch nemo 7
4. Ssr7
5. Monarch Vera 9

maverick

Posto izadjem na vodu na dva tri sata u sumrak...jedino sta mi tad preostaje je vobler...tu izbor godinama isti ssr u sfc..ft...ponekad s.. velicine 5..7...8...9...valjda i ja I smudjevi znamo ...gumu po ovoj vrućini jos ne bacam...glavinjare su mi ok...ali ne znam tu Jovinu tehniku...vecinom sam na onom drljanju iza sebe I jedino tako lovim na Dravi....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Kad se pogleda sve što ste napisali opet dođemo na isto, sve love, sve je to tko preferira koju varalicu više od neke druge.
Ja od Guma Orka i Dok, tu i tamo neka druga, a vobleri ssr 7 najčešće ponekad 9, i tu i tamo senco.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

DJ17

Jasno da skoro sve love, neke vise, neke manje, neke uvek a neke samo u odredjenim situacijama. Ali opet se da zakljucit( bar ja tako mislim ) da su sto se tice guma Orka i sto se tice voblera Shad Rap i dalje na ovim prostorima neprikosnoveni...

flutikazon

Ako me sećanje ne vara, mislim da nikad smudja nisam uhvatio na orku :icon_biggrin: možda još 1-2 kom da ima negde po kutijama. Od guma mm lures, dok i relax (kopito, ohio), vobleri ssr, sr i calipso c i f modeli

maverick

U konacnici ces uloviti na ono sto najviše bacaš...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Ja licno volim procitati, to "ko na sta"... Volim kad mi neko da varalicu na koju lovi a ja je ne bacam... hocu da probam, zasto da ne...Mozda jos vise volim varalice koje ne love... neke koje love a meni se ne dopadaju na oko, ne bacam i tako... Novi dekori, novi modeli, sve nas to veseli kao  neke novine, da ne bude uvek isto...Sta znam, meni je to sve ok!

Kad ovo gore sve navedeno zanemaris...Kad si siguran 102% u ono sto radis, kad imas iza sebe neke godine na vodi i nemas problem sa verom u svoj stil, vestinu i generalno ono sto radis, sve nelovljive postaju uzasno lovne! Varalice postaju samo alat koji ti znas da ponudis, na pravi nacin...

Ako imamo vreme, u top 10 postaje guzva ko ce ispasti iz ekipe... Ko danas ima vreme!? Malo ko!? Kratki izlasci, bez puno experimenta i odlucujemo se za 2-3 proverene varijante!

Mifla

Opet nije isto lovit na 3g i na 30g...svaka guma lovi i ima svoj trenutak kad lovi bolje.

mossi

Mali off-topic, tj mali iskorak van teme:
Proverena varka, provereno mesto.. al riba radi 50m nizvodno.. a mene mrzi da se pomerim..

Ume da bude žešća pušiona..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

urtelja

Gume - jassy faker 10, jassy simulator 11.5 cm, el pi swifty 11 cm, delalnde GT 11 cm, FIIISH black minnow 140, orka sed 12 cm, orka kosac 11cm, easy shiner varijacije 11-12cm, el pi alf 12 cm, westing shadteez 12 - to je trenutna lista

Vobleri, davno ne bas korisceni, ali, ako uzmem sve u obzir - original 18, bomber long 16A, ssr 9, smitwick Rattlin Rogue 11 cm, flat rap 8 (10 nikad nisam imao), monarh nemo 9 dubokoronac, sr 7, TD 9, MR 9, storm thunderstick 11-12 (stari).

maverick

Dao bi naznaku na veličinu zimske gumice...11-12..cak bih se usudio reći da je to donja granica za veliku ribu mada iznimka uvijek ima