Udice za soma

Autor Tićo, Srpanj 02, 2014, 12:28:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Ja ih koristim već evo godinu dana i nisam imao nijedno spadanje niti promašaj griza. Odlične udice i za štuku. Zabaci i opusti se, samo nemoj vadit krajnike prilikom kontre jer kontre nema, izvadiš štap, motaj  :ok: 
Kedera za rep ili kroz nosnicu, vrh udice mora biti slobodan. Imaš dvije vrste tih udica, jedne su savijene u stranu a jedne nisu. Ove prve kače bolje.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mossi

One tvoje malo iznad su dosta deblje,
a ove mi se čine optimalne za moje potrebe.
U svakom slučaju, ako one debele bodu, onda bi ove trebali da zakucavaju!  :ok:

Mornar Popaj

NAravno, debljinu udice nastojim prilagoditi veličini mamca. Imam i ja tanjih za pijavice i durbake, a ove deblje su za žabe i kedere. Probaj na dlaku ispod udice zavezat magot clip ili običnu zihernadlu, i na to našniraš nekoliko durbaka i pijavica, a udica ti ostane slobodna.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mossi

Stigle udice 8/0 nisu velike, al su jaakeee!
Visina udice je 5cm, širina vrata 2.8cm

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

rj

izgleda da teško zapinju  :thefinger:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

RJ nisam nikad pecao sa pravim octopus udicama, a one koje sam vidjao poradnjama mi se nisu svidele.
Nisam propao za 4e pakovanje koliko me izašlo 6 vrhunskih udica ...

Namenjene su isključivo za stacionarno pecanje na živi mamac, malo duži predvez 60cm minimum i velika gramaža olova barem 200gr.
Pecanje moguće i na dlaku, paleta za soma ... ali mislim da taj film neću uskoro gledati ubzirom da mi je živi mamac džabe.  :icon_biggrin:

kockar

Pecao dosta na circle hooks u Spaniji, na pelete, ako je olovo dovoljno tesko, bodu same, ako pri run-u kontriras, desi se da dvaput probodu!
Imam negde i slikanu jednu od takvih situacija, ali neda mi se kopati o CD-ovima....

Imam u njih apsolutno poverenje!
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

mossi

Kockere, koji je preporučeni sistem za reku, a koji za stajaćicu sa circle hook?

Pod sistem mislim na dlaka, dužina preveza, količina olova, podizač da ili ne?

:hi:

šajzika

Ja sam koristio klasiku .
Olovo iznad udice klizno. Predvez po volji i hvatao somcad na 4orku. Uzeo 50 kom.
Ako bude promasaja na kedera onda cu nest  mjenjat al jos mi nije nist doslo na tu udicu na kedera
Audentes fortuna iuvat

Jožef1

šajzika, durbaher je zakon  :hi: Keder malo kasnije....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kockar

Citat: mossi  u Rujan 26, 2014, 15:03:35
Kockere, koji je preporučeni sistem za reku, a koji za stajaćicu sa circle hook?

Pod sistem mislim na dlaka, dužina preveza, količina olova, podizač da ili ne?

:hi:

Mi smo i u stajacoj i u umereno tekucoj vodi pecali sa fiksnim 300 gramskim olovom,
vezanim uz samu osnovnu strunu, predvez oko metar, dakronski, zbog krzanja, dlaka dovoljne duzine da se napravi kobasica od 4-5 peleta,
da izbegnemo sarane. Podizace nismo koristili, a ne vidim ni potrebu, peleti kojima smo hranili, a na koje se riba navikla, su takodje lezali na dnu.

Ovde se lepo vidi sistem:
www.riboteka.rs

mossi

kockar

Potrazicu jos malo materijala vezanog za ovakvo pecanje, moze biti vrlo zanimljivo i kod nas,
kad neko resi da se ozbiljno posveti.
www.riboteka.rs