Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Citat: srco  u Lipanj 20, 2014, 09:49:41
Koliko kosta kg kulena? I kako ga dopremiti do Srbije?
Moram pitati komšiju koliko je kod njega cijena, a dofurati preko do Apatina ili Sombora nije problem.

srco

Mornar Popaj

Ja radim vrhunski domaći kulen, i upravo sam danas prodao posljednji. Cijena jednog je 240kn/kg a za više komada ide 10% popusta. Inače prije mjesec dana sam poslao nekoliko komada i za Beograd, malo je reći da je ekipa bila oduševljena. Osim toga pAr komada je otišlo i u Makedoniju, Njemačku, Švedsku.

Uglavnom jedini problem je deficitarna proizvodnja, odnosno, ne želim povećavati količine na uštrb kvalitete. A poznam dosta kulenara koji sa vremenom počnu prodavati nešto između kulena i kobasice. Još uvijek pravim, kao da pravim isključivo za sebe i svoju obitelj tj. samo na stranu odvojim ono što ćemo mi konzumirati, ostalo ide u prodaju.

P.S. Kugla, najbolje kulenje nikada ne ide na natjecanje  :hi: A više od pola  kulena sa takvih natjecanja bi u startu diskvalificirao, jer im je boja katastrofalna  :hi:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Kugla

Popaje uz dužno poštovanje prema tebi i tvojoj proizvodnji kulena, ovo da odlično kulenje ne ide na takmičenje to jest na ocjenjivanje ipak ne stoji, jer ima svakakvih takmičenja, ali ima i takmičenja tj. ocjenjivanja gdje su vrhunski proizvodi. i naravno i neovisni ocjenjivači.  Da li je to ovaj pobjednički od mog susjeda iz Petrijevaca ja ne znam jel taj nisam probao, ali neke njegove uradke prije jesam i bili su odlični. Ukusi su različiti pa nekom je nešto ok a nekom nije, zato neki ne vole ocjenjivanja, a i razni su ocjenjivači na tim manifestacijma, ali ima i izuzetno korektnih i dobrih ocjenjivača a isto tako i kulena u cijeloj nam Slavoniji pa i Baranji zato uživajmo ako možemo u tom odličnom proizvodu pa odakle god on bio i tko god ga pravio, ako je doba onda je dobar.

raso

Probao sam na stotine kulenja i odgovorno tvrdim da posavljaci i miholjčani rade najbolje kulenove. Posavljaci koriste najbolju sirovinu u vidu autohtone crne svinje. Petrijevački kulen je odličan, ali po mom mišljenju slabiji od posavskog.

maverick

Ja mislim da treba organizirati neko interno pecarosko natjecanje u kulenijadi pa da ocjenjujemo cijeli dan koji je bolji  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

slobodno možete doć kod mene, nemam kulin al seka ima kolko hoćeš :occasion14:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Kugla

Juzba poziv shvaćen ozbiljno, samo da vidim kad kum ide na onu stranu pa da svratimo po kopće i prokomentiarmo i kvalitetu seka  :jede: :clap2: :ok:

Juzba

raso

Juzba

munich

ideja super jos bi bolje bilo kad bi ja nekako upo u ocjenjivacku ekipu :jede: :jede:
Pravilo je da nema pravila

raso

Mislim da je red da članovi ocjenjivačkog suda budu najstariji članovi foruma, a tim da Jožef i Dida imaju visok tlak :stripii: :stripii: :stripii: