Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Žorž

:rofl2: :rofl2: :stripii: :clap2:Vidim imaš razumevanja za drugačije stavove,a bogami iskusno si nam objasnio i deo sa idiotima i ....kavanjem po faci,svaka ti dala! :clap2: :clap2:

Debeli šef

a što sam slagao?
koliko kulena možeš prodati po 50 eura kilogram? 100? 1000?

ili možda 10?

Žorž

Nemam pojma Šefe koliko.Ja nisam Popajev advokat,nek ti obrazloži sam ako želi,samo sam izneo svoj stav i potkrepio ga sa par primera :occasion14:

Mornar Popaj

:hi:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Borili ste se za demokraciju, otvoreno tržište, slobodan protok roba i usluga, pa izvolite to iskoristiti ljudi moji.
Nemojte sjediti po birtijama i kukati kako su političri krivi za sve. Imate internet, svijet Vam je na dlanu, pokrenite se  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Debeli šef

ma prodaj brate po 1000 eura, zabole me.
svih 20 komada.  :thumbsup:

nego, kakav ti je to link na e-bay?
0 Followers|0 Collections|0 Guides|0 Reviews|18 Views|Member since: Apr 24, 2015

Mornar Popaj

Pa probni hehe  :occasion14:
Uglavnom, svako svoj posao i prijatelji kao što smo i bili  :oussama-bin-laden:

DIDAPATKU sam htio odgovoriti da se kod nas nikad meso nije stavljalo u pepeo. Bilo je zemljanih pušnica, podruma i dovoljno masti u koju se se stavljale kobasice, ali i kratko termički obrađeno meso poput šnicli, kremenadli itd. Dali su taj pepeo koristili oni koji su imali manjak masti, ili su bili slabijeg imovinskog stanje, to ne mogu reći. Znam samo da mi je djed pričao da se plijesanj sa kulena skidala četkama za konje, i mljevenim kukuruzom - šrotom.
Šunke se oko kosti dobro natrljaju ljutom paprikom, nekad su se stavljale u vreće od papira itd...

kobac

Volim vidjeti lijepe slike još lijepih domaćih proizvoda i naravno kupiti ponešto po nekoj normalnoj pristupačnoj cijeni pa ću dati svoj komentar...
Smatram da je nekakva cijena pravog domaćeg kulena oko 200 kN ( cca manje vise) i tu mozemo reci da je skupo ali stvarno treba truda i rada oko njih, pa da na kraju ispadnu kako treba i ne manje bitno ima tu dobre zarade ( necemo se lagati )
Neka se nitko ne uvrijedi moze placati silne fakultete ( kako su placeni, ispiti kao kod nas u os ili godina školovanja???).. ali to ne znači da smo mi ostali idioti ili ovce...
Svaka čast, ako su proizvodi odlični i ti imaš ( popaj ili netko drugi nebitno) tržište negdje dalje i ljude koji ti to mogu i žele platiti to je OK, ali to nije njegova prava cijena i nije normalna za recimo tako , normalnu prosječnu klijentelu...
Na tih 50 e ti brate imaš zarade barem 200 kN htio ti to priznati ili ne ali to je već druga prica, činjenica je da je to debelo precijenjeni ali tko voli nek izvoli...
Eto bez vrijedjanja, samo činjenice...

Mornar Popaj

:occasion14:

Debeli šef

vidim potražnja je na tom linku.  :tongue3:
mogao si nam ranije link staviti, mi bi te besplatno izreklamirali, napisali poneku pohvalu, učlanili se u klub.  :occasion14:

možda sam previše subjektivan, obožavam kobasice, možda su mi i najomiljenija hrana. ali kad sam skužio da više ne znaju koliko bi tražili za kilu uzeo sam nešto love, sam sazidao pušnicu (nikad u životu ništa nisam zidao, jebo te sve ima na internetu) i platio pivo jednom liku za recept. žena i ja si složimo kobaje u jednom danu i koštaju nas polovicu inače tražene cijene. složimo i vratinu, slaninu... i svi obožavaju i hvale, dovoljno da se uobrazimo.
ali brate, kad mi kažu da bi kupili od nas i po 100% većoj cijeni od one koju smo uložili sav smješak se izgubi kad kažu da bi im bio dovoljan jedan par. ili dva.  :stripii:
jednako sam postupio i kad sam pravio krušnu peć, lijepio stiropor i izolirao fasadu, naučio praviti čamac, loviti smuđa ili pisao custom bios za acer laptop. neću biti budala i platiti više nego vrijedi.

nije problem tvoja prodajna cijena, problem je količina.
ne možeš napraviti jedan kulen i reći radio si na njemu 10 mjeseci, valjda onda vrijedi 10 prosječnih plaća.
ako ti nije teško, daj nam napiši specifikaciju troškova po jedinici proizvoda?
ja ti garantiram da je cijena od 200 kuna poštena, uz poštenu zaradu.

i da kvalitet ne trpi, znači crna svinja, kišova paprika, ljubićevac...

Mornar Popaj

:occasion14:

Debeli šef

Mornar Popaj

Debeli šef

nekad se od jednog bravca radio jedan kulen.  :occasion14:

ajd priznaj koliko napraviš godišnje? više od 20? 24?
smatraš li se izvoznikom?

vidim da si pobrisao, ajd neću se više igrati, prošla me zločesta faza.   :angel7:

Kugla

Dečki rasprava vam ode u krivom smjeru, svatko se može baviti bilo kojom proizvodnjom ili uslugama i formirati svoju cijenu, i svaka roba ima svoga kupca, neki napisi ovdje su onako iz zavisti prema Popaju, nije vam to ok.
Cijena od 50 eura je visoka cijena, ali ako ima kupca koji to plaća onda sve ok.
čemu ova podbadanja koliko si proizveo i sl.
I u mom poslu Edukacija, predavače plaćam i više po satu od cijene ovoga kulena, ima i znatno jeftinijih, ali brate ne vrijede koliko ovi prvi koje sam naveo, i slobodan je izbor koga ću angažirati, tako i kod prodaje proizvoda formira se cijena u zavisnosti od ponude i potražnje
Daj bože da svi svoje proizvode i usluge možemo prodavati po najvećim cijenam i da nam svima bude dobro, da se pomažemo a ne ovako kako ste krenuli opet sve kroz neku zavist i sl.