štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Klifton

Citat: Zoran Š.  u Veljača 18, 2016, 19:13:43
gledao sam lika pored mene kako baca preko 150m 2 pop upice manje mislim da je 10mm i mali stick od jedno palac velićine, na drugom je imao malu vrrečicu i jedan je bio sa par boila. valjd na pva niti sve je bacao preko 150m. tehnika zabaca standard sa iskorakom bez nekog napora.
lik uvijek dobiva pa ga stalno obljetaju i arogantan je jako, tako da ga nisam htio ispivati ništa. stalno sakriva boile da slučajno nebi neko vidio. mislim ono.
ima špagu to sam skužio, heli rig kratki predvez sa po dvije boilice štapovi bi rekao da su 13ft po torbi koju ima istu takvu kolega a rola neka shimano.

a i na vranskom sam gledao kako bacaju oko 150m tako da očito nije problem baciti na tu daljinu, e sad ja nisam nikad bacao na tu daljinu niti želim isprobavat tuđi pribor, jer sam bio prisutan dok je tako kolega probao novi štap pa pukao na 100 dijelova. mislim znam da je velika razlika između 70-100m a ne dalje ali ako ja sa osrednjim priborom bacim na 90 onda bi bolji štap trebao to odradit. naravno ima tu još debljina najlona, oblik olova, otpor boila itd sve je to meni jasno.

da treba mi štap koji to treba odradit  recimo 10 mm pop up + pva veličine malog bicovog upaljača čisto radi petljanja
Prvo nemoj mi se uvrijediti druže jer ne mislim ništa loše.Do 100 m svaki ribić baca sa bilo čime maltene.Do 120 m moraš imati malo bolji pribor,znam hrpu ribića kojima je i 120 m nedostižno i nikad neče baciti preko toga da im daš najskuplji štap a love godinama.Preko 120 m mora biti odlićna tehnika,odličan pribor ,slobodno mogu reći i čak skup pribor iako ima i jeftinijih štapova izvrsnih kao npr interland stari,sad hvale velocity npr ali pribor uopće nije toliko bitan nego bacać -čovjek ili to imaš ili nemaš,netko to ima u sebi netko ne,sa najeftinijim štapom če Kawa npr baciti hladno 120 m,90 % ribiča neče 100 m moči prebaciti a govorit če da je to 150.Ovakve rasprave   često vidim i došao sam do zaključka da večina ribića uopće ne zna koliko je to 150 m,moji ljudi pa to vam je jedno cijelo i još pola nogometnog igrališta otprilike,samo stanite iza gola pa gledajte prema golu na drugu stranu i bit če vam sve jasno.Na vranskom jezeru znam samo jednog ribića da če moći baciti 150 m,zna ga i Kawa ,a poznajem vlasnike barem 20 kampica u kampu,večina naših slavonaca,al to se tamo ne radi,ne lovi se na takav način.Nedavno je bio casting-bacanje u dalj i od silnih ribičkih priča ribića od daljina 150 m i nabacivanja i hvaljenja barem 50 njih koji toliko kao bacaju,njih desetak ih se samo pojavilo,ostali su nestali sa scene i šute sada,pobjedio je momak sa 167 m ako se ne varam i samo par njih je prebacilo 150 m.Voda strašno vara i olako se govore te daljine .Kolega prvo ti ja mislim da ti to nisi dobro vidio što misliš da si vidio a drugo uzmeš metar ,ja ga uvijek imam ,zabiješ dva sticka izmedju stickova 5 m i namotavaš sa štapom najlon na njih i izbrojiš namotano 100 m ,to ti je 20 krugova oko tih stickova,kad si namotao zaklipaš najlon na mašini pa namotaš na mašinu i zabacuješ i ako ti kad izbaciš tvrdo udari u klip najlon i skoro ispadne štap iz ruke,znači da si izbacio 100 m i imaš šansu za više,ja ti kapu skidam na tom zabacu i onda razmišljaj o 150 m i tim daljinama.Ofrlje gledanje u vodu je prevara pri rođenim očima,ni blizu nisu te daljine i nema tog iskustva da to izračuna, ja priznajem samo izmjereno i to metrom ili daljinomjerom sve  drugo su samo glupe dječje priče .I zadnja stvar,nigdje ali baš ama nigdje u Hrvatskoj a i šire ti nije potrebna daljina veča od 100 m za dobar ribolov ,takmičenja su neka sasvim druga priča.i treće ajde i da baciš 130-150 m mamac nekako,kako planiraš nahraniti tamo?

kawasaki

Klif ti je sve dobro rekao.  :hi:
Ti tvoji stapovi idu sigurno 120 m. Aj probaj prilagodit najlon. LC rola i schok spaga. Stavi 100-110 olovo i trening. I mozda bolje to nego da bacas lovu.
:hi:
Ja bi ti rado pokazao da smo blize. Ako ides prema Dj ponesi stap da probamo  :ok:
Brzi od Bolena.

Klifton

Citat: kawasaki  u Veljača 18, 2016, 22:55:01
Da bi lovio na 150 m moras stapove klipat na 170 m a ponekad i vise. pa onda kupi taj stomak. pa marker gumicu moras stavljati da vidis di si stvarno. ma uzas. volim zabacivati..ali taj ribolov je uzas. ziva muka i nauka  :hi:

do 120 m je sve jos normalno podnosljivoi da se gustat.
a najljepse mi je oko stoje  :ok:
Sve ja to znam druže,oni samo misle da love na tim nekim daljinama a nisu ni blizu

Klifton

Citat: kawasaki  u Veljača 18, 2016, 23:23:29
Klif ti je sve dobro rekao.  :hi:
Ti tvoji stapovi idu sigurno 120 m. Aj probaj prilagodit najlon. LC rola i schok spaga. Stavi 100-110 olovo i trening. I mozda bolje to nego da bacas lovu.
Ja bi ti rado pokazao da smo blize. Ako ides prema Dj ponesi stap da probamo  :ok:
E Kawa i daj  još reci koliko dvije boile  skračuju u daljini ti si iskusniji po tom pitanju a da ne govorim o kompresi ili tako nečem ,nema šanse to dobaciti :occasion14:

Slaven

Boila i predvez skracuju bar 20 30 m, a kompresa jos 20, vrecicu ne treba ni spominjat

kawasaki

Boila za vece daljine najbolje jedna od 14 mm.
Razlika daljine zabaca izmedju boile od 18 mm i 14 mm i nije toliko velika. Iako je ima  Kompresa moze mala presjeka 1 cm i duzine maks 2 cm no onda to bacam spodovima ili Garmatom.  :hi:
Obicni stap to nemoze.  :hi:

No veca razlika se zamjecuje kod dva razlicita silka iste debljine na istom stapu i istoj roli s istom boilom i istim olovom. Npr Shimano Tehnium 0,25 mm je letio 10-15 m krace od Prologic 0,25 mm i Daiwa Justron 0,26 mm i Katran 0,255 mm.
Brzi od Bolena.

kawasaki

E da i da napomenem da lovim sa dosta dugogodisnjih takmicara koji imaju super pribor i nejde im sistem preko 120 m.  :hi:
Ajd nekih 15-tak metara se da dobit kad odvjezbamo onako na brzinu.  :hi:

No neko dobije i puno vise.  :ok:
Brzi od Bolena.

Slaven

A joj kakve se tu rasprave mogu vodit, nema kraja, sjecam se sad pokojnog Paje :uf:

vatrogasac

Nedavno sam baco samo olovo, znaci bez sistema, 100gr, prologic xlnt 0,28, shock 0,60 bas najlon neki qantunov, Greys GT3 13ft, i novi model BBLC, i kad sam napeo najlon tj "potego" malo olovo po dnu klipo i razvlacio po obali i ni jednom nisam preko 170 koraka, cca 130m, a toliko sam baco i s Epixima 12ft, ovdje mi je preblizu, tj prenisko rolhalter

Zoran Š.

nikakve zamjerke Kiflon nemam što više cijenim tvoje mišljenje.
nisam nigdje napisao da moram prebaciti 150m sa sistemom gore. napisao sam 100-150m raspon trebao bi pogodit sa sistemom. nisam nikad bacao tako daleko niti mogu sa opremom kojom imama pa sam traži pomoć za sastaviti opremu za 100+m. e sad svi se uhvatili tih 150, da gotov sistem kako sam napisao pogodim preko 120 meni dosta, izašao sam dalje od drugih. što se viđenja tiće znam što sam vidio što je bačeno i na koliko to me neće nitko razuvjeriti, jel je to bio kawa ili superman nemam pojma, inaće uvijek imam dalekozor kod sebe pa pogotovo na barama zvirinjam šta ko radi. bio je od mene 10m udaljen a vidio sam di je palo pored kaveza pogledao u arkodu i izbacilo 154m nisam izmislio brojke niti arkod fula ako koristimo za službene izmejere na poslu onda valjda vrijedi i meni za izmjeru koliko je što udaljeno. uvijek mjerim par mjesta da znam di šta i sa čamcem i po barama.
a iskreno take sam naravi, ako može on mogu i ja nije mi problem trenirat po lovostaju zabac za šarana.
jedino što mi treba pomoć oko odabira štapa, najlona,shocka i što već ne da dostignem što veći izbačaj  :bye:

kawasaki

kuzimo mi tebe i tu smo da si pomognemo i posavjetujemo se.  :ok:

nadam se da sam ti vec malo pomogao.  :hi:

bilo bi nam lakse i kad bi ti predlozio par modela stapova koje si spreman kupiti pa ti onda ja napisem svojemisljenje.
Znas ovako mi je tesko selekcionirati jer je velika ponuda  :hi:  :ok:
Brzi od Bolena.

kawasaki

http://www.cro-carp.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=34712

ovo ti je recimo 100% ono sto trazis  :ok:

odlicni za ribolov, za pva dodatke...daljinu..za ribu i dril mekani  :ok:
Brzi od Bolena.

Klifton

Citat: Slaven  u Veljača 19, 2016, 07:38:19
A joj kakve se tu rasprave mogu vodit, nema kraja, sjecam se sad pokojnog Paje :uf:
Ako se ne varam ili 2012 ili 2013 na Lapovcu,1 mjesec snijeg do koljena , a Pajo lovi, u stvari ne lovi nego trenira

Klifton

Citat: Zoran Š.  u Veljača 19, 2016, 08:42:43
jedino što mi treba pomoć oko odabira štapa, najlona,shocka i što već ne da dostignem što veći izbačaj  :bye:
Ja sam nabavio novi Maver Genesis Extreme 13 3,75 lb 400.00 kn,upario ga sa Ticom Scepter gtx 5000 - 400.00 kn novom ,najlon Trabuco casting 0,255 ,300 m 70.00 kn + shock spider 0,28 i to je namjenjeno za tako nešto što ti tražiš.Još ga nisam zabacio u vodu ,ako te bude zanimali kasnije moji utisci za taj štap, upitaj slobodno,trenutno ne želim ništa da kažem o tom priboru jer ga još nisam probao.Nisi rekao i ono što je jako bitno cjenovni rang ukupni koji možeš podnijeti za štap neke cijene od-do otprilike. :icon_thumright:,

Zoran Š.

Nisam bogat da kupujem jeftino, do unazad mjesec dana sam rasprodavao pribore koji su bili možda jednom na vodi pa na zid. Što zbog hira što zbog promjene načina ribolova.
Šarana lovim par puta godišnje i ne mislim paradirat sa štapovima da mora biti free spirit.
Ako može odradit za 600kn onda taj ako odrađuje 1400 onda taj trebaju mi 2. Ajmo reć 3000 za 2 više nebi e sad ako baš velika razlika u štapu za 300+ kn tecimo naravno da budem dao. Mišljenja sam sad kad sam malo istraživao rađe bi imao štap sa kojim mogu 100+ pa ga lako bacim na 70m recimo nego da imam kontra.
De mi reci Kiflon nude mi neki Byron spod/marker mislim nije marka bitna da li to odrađuje, da li je to možd bolje spod uzet pa lovit sa njim. Vidim da i Kawa preporucio spod. Al mi to nije palo na pamet lovit sa spodom