Stoper sidra

Autor TonyC, Prosinac 05, 2012, 11:24:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Odlicna stvar ali ih montiram tako da iza njega odmah stavljam bitvu. Jer nije siguran da drzis sidro na njemu dok vozis. I sto spaga vise stari i puni se pijeskom sve je nesigurniji...za voznju mislim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

na starom čamcu nisam imao taj stoper a milion puta mi je  trebao. jednostavna stvar i vrlo korisna, naravno ne i svemoguća al u kombinaciji s bitvom =cjelina.
prvi put sam to vidio na ovom forumu i saznao gdje se može nabavit. pomalo se osijećam ko onaj bosanac u filmu- sjećaš li se doli bel,-   " svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem"-  i drag mi je taj osjećaj.

Šokre

I ja sam o tome razmisljao, ali odustao. Imam drugu foru, po meni jednostavniju.
Sidro visi, konopac ide preko rolera, pa oko prednja bitve s vanjske strane i vezana za zadnju bitvu.
Nema ustajanja, sidrim i odsidravam sa zadnje klupe, sjedecki sve.
Jos sam za svaki slucaj oznacio spagu, gdje treba duzina biti, kod bitvi i po tome vidim da ne bi mozda u voznji popustilo malo, ali nikad nije. Čamac je dunas.

mossi

Imam stoper od petog meseca, kanap 7-8mm nov.
Ne proklizava ni mm. A mislim da ni neće. Možda postoje različiti modeli.
Ovaj moj ima žlebove koji se lučno savijaju i sužavaju, što ga više zatežeš to bolje drži.  :takoje:
A odsidravanje je u 0,01 sekundi i bez ikakve sile, samo cimneš kanap.  :clap2:

Koturača napred je obavezna, otvorena sa visokim stranicama da drži kanap, a da ne ispada.

DIDAPATAK

..eto ga i ja pronašao  :stripii:..drži brez problema moje bruh sidro  :ok:..bitva pored za vožnju i parking u luci..
.. :baba:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

mossi

To bih pre nazvao španer sidra sa bitvom combo.

Jedriličari imaju more tih španera. Nisam video cenu, ali sigurno košta ko u priči. Sa snagom od 80kg ta sprava može i podići većinu manjih sidara.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

maverick

Zanimljivo je u najmanju ruku

mossi

Da zanimljivo jeste, van budžeta skoro pa uglavnom.

U jednoj radnji napolju, vidim tako neku prohromsku sitnicu, ni blizu ni tako veliku ni komplikovanu, što bi rekli stane u šaku.. cena 215€. Ako kažem da je to bila jedna od jeftinijih stvari u radnji, to samo ukazuje da ja u toj radnji nemam šta tražiti.

Budžet je čudo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

maverick

To ukazuje da moraš više zarađivati  :stripii:  Šalu na stranu...za nas je to "visoka" nautika ..Kad odem u trgovine po moru ...ponuda je skoro pa nikakva , ni nalik na one europske...ali zato su cijene jače nego dalje...ali ajd...sretan si sto mozes bar jednom godisnje uci u par radnji da nesto vidis uzivo prije nego platiš...Mada smo mi svi realno jako skromni po tom pitanju

pajdo77

To traži struje koje će vam taman usfalit jer je akumulator na knap,pa kupuj drugi koji je teži pa tada ni čamac ne ide kao sa tim težim akumulatorom i nema druge nego motor sa kojom ks više a kako sad takav motor na stari čamac i eto rastave,motajte taj štrik oko bitve pješke ko i do sad a ako je teško drugi hobi nek vam bude skupljanje sličica Pokemona i dosta pametovanja :stripii: