manjić

Autor gegs, Prosinac 05, 2012, 14:55:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

par dana minusa i sad ce
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

ja bio 2 puta ali ni griza.prije ovog porasta su grizli  i to oko kile su bili ali dosla visoka voda i onda tajac.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

dravski pecaros

da potrosi te plavise kad me smuđ nevoli... :idea1:

Kugla

Ako ne znaš koda sa plavišima u mojoj kanti ima mjesta  :toothy10:

Jožef1

Nikada nisam pecao manjiće- kad sam tudum  :icon_scratch: Znači, kako mario kaže: poslije dobrih par mrazeva, male, sitne kedere (babuškice?) ili komade mesa? Gje se traže manjići na dunavu...?  :help: da imam mali sačmaricu  :alas: plaviša ko u priči kod grabovačkog kanala u drezgi....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

A na Dravi ga pecali na pijesku.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

ja sam ih lovio na muljevitom dnu i to redovno

durmy

Prošle sam ga godine pecao uz kamen na bjelicu! Mislim da tu nema pravila ako nađeš jednoga našao si dobro mjesto tu su min 2-3kom.

mossi

Ja sam ga do sad pecao samo na kamenu u jakoj vodi.
Na kakvom terenu pesak/mulj se još nalazi u ovo doba?
Ribari kažu da se mresti na pesku.
Peska ima hiljadu mesta?!  :help:

Greys

Pješčani sprud, plaviš, kada sam ih išao pecat (davno), kroz 2 sata uhvatiš nekoliko komada, ali nisu extra veliki

silure

ma ima ih svagdje....kum ih redovno peca i pretezno u kamenju....ili pijescani sprudevi....

Kugla

Kod nas se love primjerci od 300g-1 kg, rijetko su veći a i dostižu do 2 kg težine kod nas, dok na sjeveru zna biti i puno veći primjeraka, iz porodice su bakalara i mrijeste se cijeli prosinac i siječanj i u mrijestu im je posebno velika jetra i cijenjena kao namjernica. Kolega ih lovi po zimi na kamenu, i di je jedan tu bude i više jer se skupljaju u jata kod mrijesta.

silure

malo znam o manjicima.... svega nekoliko puta sam ih peco ali nemogu se bas pohvaliti....tako da svaka inf..je korisna  :thumbsup:

Kugla

Silure imaš na netu puno o njemu samo malo pogledaj ukucaj Manjić na googlu  :icon_thumright: