Cijelo godišnji visoki vodostaji = upropaštena ribolovna godina,ali........

Autor šime, Rujan 22, 2014, 13:05:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

:thumbsup:. I tako je to vrlo blizu.Voda naglo pada i nakon toga ćemo vidjeti šta se desilo.Nadam se da će naše teoriziranje bit sa podlogom. Uh još malo .......

šime

Evo da ne otvaram novu temu ,samo se može nastaviti ova tema , jer vodostaji su takvi da strahovito osciliraju.Naime sebe smatram ljenčinom za ribolov smuđa ,a natjeran sam da "radim" i na Dravi i na Dunavu , orijentiran sam uglavnom na kedera i samo mogu reći da je ulov jako mršav , gotovo zanemariv.Bio sam nekoliko puta na Dunavu i ja i dosta poznanika i prijatelja ( a poznajem se sa gotovo s svim tamošnjim pecarošima ) i obišao gotova sva mjesta uglavnom ulov ravan O, .Svi uglavnom kukaju , a bio jedan dan kada nitko nije imao niti pec (barem tako kažu). Drava je totalno uništena ovom vodom bijele kave , a traje iznimno dugo(nesječam se da je ikada bila toliko mutna i toliko dugo ), već više od 10-ak dana.I samim time za ribolov je smeće.Prije ovih voda bilo je ulovljeno ljepih primjeraka smuđ u Dravi , ali došla ova odvrtna voda  i fajront .Kada pogledam unazad pa cijeli deseti mjesec nije se moglo ići na vodu zbog kiša , pa ovi visoki vodostaji (valjda više od 4 puta), ni sam neznam koliko je puta voda došla, a traje i ovoga trenutka, dođem do zaključka UNIŠTENE RIBOLOVNE SEZONE.

miha

možda će to i biti naša budučnost....jel kako je neko rekao čim se neko popiša u italiji i sloveniji voda ode u nebo ....

DIDAPATAK

..ma je zlo..........ali mi je pomoglo da lakše izdržim rasturena leđa i neodlaske na vodu  :uf:
.sve u svemu..loša godina... :icon_puke_r:
.. :baba:

šajzika

Nevjerujem u te dugorocne prognoze.
Prije par godina su najavljivali suse i niske vodostaje kao buducnost.
Opcenito takva godina i to je to.
Realno gledajuci ostao je jos komad 11 i cjeli 12mjesec .
Temperature u najavi su sasvim ok za pecanje do kraja godine.

Vidjet cemo kak ce biti do kraja , osobno ak klepim do kraja godine 3 smudja imam vise nego cjele ove godine  smudjeva svezajedno :stripii:
Audentes fortuna iuvat

miha

ne znam koliko pratiš situaciju ali unazad nekoliko godina malo jača kiša i ode drava i dunav u visine ....ne znam dali stariji pamte takve situacije uvijek se prije vikalo majske vode i to je to ,...ali sad majskih voda koko hočeš ....

šajzika

Prosle godine a i godine prije toga s am se uvjek kupao na sprudu koji izadje na -84 drava osijek  tako da  pratim situaciju sa drugog gledista.
Ove godine se nisam na tom sprudu kupao.

Ovo za majske vode stoji. Mal drugacija godina i to je to.
Mislim da niko nemoze dati neku hidrolosku dugorocnu prognozu .
Audentes fortuna iuvat

Slaven

Nemoguće je dat takve prognoze, ali jedno je definitivno sigurno, extremi su puno izraženiji nego prije, sad nas hebe dugotrajan visok vodostaj, a ko zna možda će uskoro i dugo razdoblje extremno niskog  vodostaja, što opet nije dobro, naročito po riblji fond, hebiga :dontknow:

šime

Upravo to me i raduje ti visoki vodostaji da se riba malo oporavi .Ali ovakve oscilacije (evo Drava opet ide oko metar gore) ja se ne sječam da ih je bilo ikada , da naravno bilo je ona "majska voda" i to je to , je rasla je voda u okviru pola matra i to je to bilo ,ali 5-6 puta u godini narasti 2-3 metra e to nije normalno.Ova sezona je takva ali bojim se da če to biti vrlo često u budučnosti.Da ostaje nam još jedan dio11mj. pa cijeli 12 mj. ali tako je bilo i za 9 mj pa došla voda , pa 10 mj , neprekidne kiše i tako stalno.Možda netko ima drugačije viđenje i po ovakvim uvjetima dobre ulove, možda se netko i prilagodio na ovake extreme, jer činjenica stoji da se sva riba nije prestala hraniti ,samo gdje i kada e to treba odgonetnuti ili se prilagoditi novonastaloj situaciji.