Stvarne ovlasti inspektora za ribarstvo

Autor šime, Rujan 23, 2014, 08:42:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Idi na googl tražilica i ukucaj zakon o slatkovodnom ribarstvu ili VIII.upravni inspekcijski nadzor

Jožef1

E moj šime, najžalosnija je to, kako ispada da smo upravo mi tu zaradi njih....  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Pa tu je problem , percepcija je takva da imaš udrugu koja TREBA I MORA predstavljati svoje članove ,a ono ispada da se zastupaju  interesi onoga ili onih koji nemaju veze sa udrugom .Ma nikako da shvate da ako nema nas nema ni njih,eto tu je problem .

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Alija

Citat: Jožef1  u Rujan 23, 2014, 10:42:15
Treba razlučiti dvije situacije. kada policija vrši pregled vozila na otvorenim cestama, te kada iz neke visine (jer imam pravo-ja sam policajac...) maltretiraju ribiće u sred šume. To je slično ako ti želi ući u kuću a navodi "opravdanu sumnju", ma neće mi ući u kuću, niti u čamac  :no: Za "opravdanu sumnju" treba imati sudski nalog- basta, završena priča  :hi:

....nisam čitao sve ali prvo dodatak tvome postu  !!
Svi zakoni su napravljeni tako da imaju rupe koje će koristiti oni koji su ih donosili (a ponekad i oni pametniji koji znaju za njih).
Isto tako možeš se pozvati na to da ti dođe odvjetnik na lice mjesta prilikom prekršaja i to može biti u tajanju do 3 h,pa KAO rješi da sve bude po zakonu i regularno.
Tako ti je i nebuloza sa tim da ti policija bez naloga nemože ući u kuću,izvršiti pregled prtljažnika (osim ako su duge cijevi vani zbog pljačke ili ubojstva) ....samo što tu postoji ona rupa u zakonu koja kaže:
....ako postoji osnovana sumnja da je kriminalna radnja u tijeku ili je ugrožen ljudski život ..... a ti poslije na sudu dokaži da nije postojala,jer se iz prtljažnika čulo neko komešanje pa su mislili da se radi o otmici ,čuli su u stanu pucanj(na tv-u :) ) da netko viče upomoć i još stotinu uhodanih opcija....imali su dojavu da se u tvom plovilu ,vozilu ili stanu dešava nešto  !
Isto tako se nebi smjeli skrivati u grmovima,nego vozilo mora biti vidljivo....pa ipak to što oni rade mimo zakona ne pobija tvoj prekršaj ,a ti imaš opciju da se žališ a to može završiti disciplinskim postupkom protiv majstora koji nije radio ispravno (moš misliti) !

Neki dan sam drotu izgovorio takve stvari (da je on meni to rekao, ubio bi ga na licu mjesta) jer je počeo srati sa onim :zakon je zakon .... a, između ostalog sam ga pitao koliko je on platio jebenih kazni kad brije na tu foru - da je zakon , zakon ....MMJ !!!!!!

Treba malo poznavati zakon,ali isto tako znati da nije sve onako kako PIŠE jer .... postoji osnovana sumnja,mogu žonglirati po potrebi,pred zakonom su oni jednakiji od onih kojima pišu po jednakom zakonu ZA SVE  kazne i sl .

mossi

rj

za pretragu ili pretres potreban je nalog suda...bez tog naloga svaki dokaz nađen u pretresu je protuzakonit i sud ga odbacuje ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Ma dečki to je sve ok i ja kažem  da mi na pecanju kojekakvi inspektori i ribočuvari NEĆE ući u čamac, moje je da pokažem ribolovnicu , ulov , eventualno štapove i doviđenja.Moš misliti da će mi rovariti po čamcu, e pa neće. Pa namjerili se na krive  (nije da sam silovan i ne poštujem zakone već jedan građanski neposluh )pa lopove treba vijati i pregledavati.Zapravo desi se da si čamcem možda i neznajući stao na nečije mjesto i ovaj ti pozove mjerodavne ribočuvare inspektore policiju ili može biti carinu (jer i oni imaju ovlasti)i natovario da si lopov i da radiš zabranjene radnje i evo ti osnovana sumnja i naravno evo ti tumbanje čamca ili automobila.A onaj koji ih je uputio na tebe stoji sa strane i smije se.I šta onda? :red-card:, ali kome.

Alija

Citat: rj  u Listopad 04, 2014, 06:16:59
za pretragu ili pretres potreban je nalog suda...bez tog naloga svaki dokaz nađen u pretresu je protuzakonit i sud ga odbacuje ...

....kume to ima u američkim filmovima,po sistemu nevin si dok ti se ne dokaže krivica ..... kod nas je obrnuto,kriv si dok ti se ne dokaže da si nevin pa može potrajati da si u istražnom zatvoru za kurac,a kasnije imaš opciju da dobiješ ispriku ili da TUŽIŠ državu i sl !!!!
Kako rakoh ranije sve je to lijepo sročeno i manje više svi znaju šta smiju ili nesmiju.....ALI kad dođe mak na konac ,malo ih je kako Šime veli koji imaju muda suprostaviti se !
Kad bi bilo više takvih situacija i da većina nije ko ovce za klanje,morali bi malo kvalitetnije raditi .... ovako,može im biti pa nek gule koga mogu ....ja svoju kožu nedam ili ako je guli ....BUDFE JAKO SKUPA i prisjedne im !!

maverick

Zadni put me neki lik prijavio policiji...dosli..rade svoj posao...posto sam 50 km daleko od kuce nisam se ni htio natezati imaju li nalog ili ne...sve sto imam u i na čamcu je legalno...ispravno...ne svercam, ne kradem...ribolovim jednim stapom....iskreno nemam sto ni sakrivati...trazio sam da mi samo ne prljaju čamac prljavim cipelama...super sve pet...prilikom pristajanja pored...povratni val od obale zapljusne čamac i pokvase mi mobitel....i sta sad....jesam li trebao biti fin i surađivati... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Pa da, to je to , opravadana sumnja, ma ajde de Alija je u potpunosti u pravu i sasvim se slažem sa njime ,ali ovo Maverick i ja bih vjerovatno  isto postupio, policiju  ako su (a vjerujem da jesu )pristojni i uredni sasvim podržao u njihovom poslu. Ali bahatost i bezobrazno neznam kako bih postupio, ali zasigurno bi bilo svađe.

maverick

Vidi i njih je netko naterao na one komarce i vjetar, rade svoj posao i na Dunavu rijetko sam naisao na nekog bahatog policajca...cak proslijede i informaciju di tko sta lovi  :uf: a odavno je prosla era onih ratnih policajaca, bahatih...niti oni meni na muku niti ja njima...da sto prije zavrsi pa da nastavim s pecanjem  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"