Zabrana primjene sonara u rekreacijskom ribolovu

Autor rj, Studeni 26, 2014, 11:02:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Borimo se protiv mrežaroša ...strujaroša ...."mesara" ...dali bi trebalo dić glas i protiv napredne elektonske opreme u "sportskom" ribolovu ....mišljenja sam da primjena sonara nema veze sa "sportom" ribolovom ....
zanima me vaše mišljenje  :bye:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

grgech

sonar je ok...ne lovi se sonarom, nego štapom i udicom...(inače nemam sonar niti mislim imati)
na moru je vrlo korisna stvar, ali ne garantira ulov,

rj

štap...rola i udica su samo sretstvo "egzekucije"
abeceda ribolova ....
RIBU PRVO MORAŠ NAČ DA BI JU ULOVIO (naglasak na NAČ) sonar ti rješava prvi i najveći problem ....ostalo zavisi od ribolovca ....

maverick

Moje mišljenje znaš o tome...ali podržavam svaku aktivnost koja će dovesti do smanjenja pritiska na riblji fond....koristim sonar...ponekad...pisali smo tamo na varaličaru pa znaš i u kojim situacijama, ponajviše za vertikalu...ali znam da i ti koristiš sonar ponekad...sad teško je reci da bi bilo dobro zabraniti skupe sonare moderne tehnologije a dopustiti osnovne modele, i pogotovo sto skupih sonara ima jako malo na vodi, a tek onih koji ih znaju koristiti još manje .
Tako da mislim da se tu malo previše priča a premalo doista radi sto je za sad dobro...onaj killing za ulovom  covjek ima ili nema u sebi...to tehnologija tesko nadomješta...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

ti si nerealan ...pristran  :rofl2: ...vaša evolucija kao ribolovc nastupa nabavkom CDI...HDI ebaiga kako li se zove  :thefinger:

Kugla

Rupe je u pravu, sa sonarom je i lošijem ribolovcu lakše naći ribu nego iskusnom ribolovcu bez njega, bez sonara samo možeš predpostaviti gdje je riba. A činjenica je da ako si našao ribu onda ćeš ju lakše i uhvatiti. Nemam sonar jer nisam trenutno u mogućnosti ga imati, jednom ću si i tu igračku priuštiti, a sad da li treba zabraniti ga u sportskom ribolovu, mišljenja sam da ne, jer dobro i susjed kaže i oni koji ga imaju rijetko se znaju dobro služiti sa njim. To je tehnološki ili kako se već kaže napredak pa tako svi ga prate pa i pecaroši kod nas, kao i sa raznim priborima za pojedine vrste ribolova koji svakodnevno napreduju i na neki način čine ribolov i sam ulov lakšim.

MIF

Tema u kojoj se ne moze pisati a da se ne brisu postovi..
Licemjerno,pa cu se ja suzdrzati komentara...

rj

zašto lovci ne bi bili ravnopravni sa ribolovcima ....recimo satelitsko praćenje lovišta  :sha: ....sjediš u birtiji  ukljućiš lovački sonar ....lovište xy i on ti fino očita gdje su jeleni ...divlje svinje ...zašto da čovjek šeta šumom ...kida jakne ...cipele kad može otič točno na određenu poziciju i ustrelit jelena  :icon_scratch:

Slaven

pa to lovci imaju (čitaj "vrhunski") samo nije satelitski nego na masni kruh, ja ti sve pratim i kažem ti tu i tu u toliko i toliko to i to će ti izać

šajzika

Jel to ko i onih 10 , 15 smudjeva ?
Mislim da je sonar jednostavno pokazatelj brzine zivota.
Nemaju ljudi vremena vise sve trazit, nije bas sportski kad pokaze ribu al brate nije ni humano da u 5km rjecnog toka mavericku nepokaze niti jednu ribicu a ja se taj dan nameracio na tri lokacije unutar tih 5km.

Dao  bih i veliki plus ocitavanje konfiguracije dna
Audentes fortuna iuvat

maverick

A sta ce sonar muvarosima...uvate hrpu smuđeva ispod mjere i nose kuci...mislim da je to veci problem nego sonar...ali ajd...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Ako ćemo u te krajnosti onda najbolje zabraniti ribolov iz čamca i eto ti očuvanja ribljeg fonda! Nema mreže struje ,odlaska do top pozicija i tako , nego s obale pa udri! :hi:

maverick

rj

mibić brka babe i žabe ....čamac ti ne otkriva ribu ...malo se gubimo ?

rj

Citat: šajzika  u Studeni 26, 2014, 11:45:36
Jel to ko i onih 10 , 15 smudjeva ?
Mislim da je sonar jednostavno pokazatelj brzine zivota.
Nemaju ljudi vremena vise sve trazit, nije bas sportski kad pokaze ribu al brate nije ni humano da u 5km rjecnog toka mavericku nepokaze niti jednu ribicu a ja se taj dan nameracio na tri lokacije unutar tih 5km.

Dao  bih i veliki plus ocitavanje konfiguracije dna

ni prvi ni zadnji koji je ulovio 10-15 smuđeva ....problem je ako je to uradio ribočuvar kako nam Alija u rukavicama tipka