Zabrana primjene sonara u rekreacijskom ribolovu

Autor rj, Studeni 26, 2014, 11:02:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

srco

Kada bi se postovao zakon o kolicini ulovljene ribe i njenoj minimalnoj meri, i kada bi svest svih ribolovaca bila na visem nivou ne bi ni vodili polemike ove vrste  . Pošto to nije slučaj jbg.
Lično sam protiv svih represivnih mera , ali sam takodje za striktno poštovanje zabrana u mrestu ,kolicine ulovljene ribe i  minimalnih mera.
Licno, sonar imam i koristim ga rado, ali evo ove godine mi je riknuo akumulator i kabl od sonde i mrzelo ma da ga osposobim cele godine... no vec za sledecu planiram nabaviti bolji sonar i obavezno elektromotor kao pomocni ( mislim da je pravo otkrovenje i da zasluzuje temu ) ...
U svakom slucaju treba se raditi na svesti ribolovaca i postovanju zakona i nikakvih problema ne bi bilo.

maverick

Daj najbolji štap, daj najbolju špagu, daj najbolju udicu, daj najbolju kopču,pa najbolje varalice, pa daj najbolji čamac, pa daj najbolji motor i da je brz i da malo trosi, pa daj najbolje odijelo da mozemo i po minusu, pa daj i čizme da nam prsti ne zebu, pa sto ne bi imax rukavice jer su odlične..ok kupi...pa daj vez, pa daj dozvole, pa daj slobodno vrijeme koje kidaš od posla, obitelji...pa sve to moze i nije nikakav problem i sve to u svrhu da ulovimo sto vise ribe...a sad di je tu granica...na sonaru..ma bas  :stripii:
Kad bih ja napisao sta sve znam o svakom članu na forumu a sta se protivi svim normama...bem ga ako bi ostala 4 covjeka  :stripii: tako da...kumova ideja je dobra...malo rasprave ne škodi....ali mislim da se treba proraditi vise na savjesti pecarosa...mene svako malo iznenadi po neko iz mog drustva...ovom pokazes ovo, onom pokazes ono i tad ljudi postaju stoka i to sitnog zuba, nemaju granicu i bla bla bla.....neki dan rekoh...nemojte me vise zvati...o ribi i pecanju pričamo samo ako je slika na internetu i ako ja nisam uz nju....i Hrpu prijateljstava sam prekinio jer sam uvidio da su samo dobri samnom da bi naučili neko novo mjesto...prezentaciju...foru....ma baš....lagano napušavanje i što kum reče...idi brate natenkiraj pa opali 100 km dnevno..za koju godinu ces nesto i nauciti...i dalje da ostanem u temi sonar: DA  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: Hudini  u Studeni 26, 2014, 12:51:45
Nemožemo usporediti lovce i ribolovce. On kad odstrijeli jelena tu je kraj jelenu a ti ribu možeš vratiti. Koliko se u Americi i zapadnim zemljama koristi tehnologija pa nemaju problema sa nedostatkom ribe. To je do čovjeka a ne do tehnologije

ti si clasa optimist pa nije neko istreso 1000-3000e za sonar da bi puštao  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Rajo

Baš kako je Mif napisao , uzalud pisanje i komentiranje jer rasprava o temi iz naslova može trajat do besvjesti  :BangHead:

grgech

maverick

Pa nema...negdje ne smijes pecati iz čamca...negdje ne smijes pecati po noci...kod nas nece jer bi to ugrozilo ribare na moru...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rajo

Znam ja dosta onih koji su bili protiv sonara i pisali nebuloze po forumima kako ih treba zakonom zabranit i što sve ne ...
al najveći apsurd je što su ih i sami na kraju kupili .  :stripii: :stripii: :stripii:

Osobno imam sonar već godinama , nosim ga skoro pa nikad izuzev kad odlazim na neki novi teren .
I mene ne zanima gdje je riba da zato nosim sonar već gdje je aktivna riba a tu opciju nema ni jedan sonar , a takva riba se traži na malo drukčiji način al o tome u nekoj drugoj temi .  :hi:

rj

Citat: maverick  u Studeni 26, 2014, 19:01:15
Pa nema...negdje ne smijes pecati iz čamca...negdje ne smijes pecati po noci...kod nas nece jer bi to ugrozilo ribare na moru...

kakve veze ima morski privredni ribolov sa sportskim slatkovodnim ribolovom ?

rj

Citat: Rajo  u Studeni 26, 2014, 19:06:52
Znam ja dosta onih koji su bili protiv sonara i pisali nebuloze po forumima kako ih treba zakonom zabranit i što sve ne ...
al najveći apsurd je što su ih i sami na kraju kupili .  :stripii: :stripii: :stripii:

Osobno imam sonar već godinama , nosim ga skoro pa nikad izuzev kad odlazim na neki novi teren .
I mene ne zanima gdje je riba da zato nosim sonar već gdje je aktivna riba a tu opciju nema ni jedan sonar , a takva riba se traži na malo drukčiji način al o tome u nekoj drugoj temi .  :hi:

pokaži mi gdje je ta "neaktivna riba" da ti ju "aktiviram"

maverick

Citat: rj  u Studeni 26, 2014, 19:07:53
Citat: maverick  u Studeni 26, 2014, 19:01:15

kakve veze ima morski privredni ribolov sa sportskim slatkovodnim ribolovom ?

Ina moru imaš mali ribolov, sportski...a oni su ipak masa koja čini onako kako zele...da nije njih i mi bi imali godisnju registraciju za čamac od 400-500 eura

Rajo

Citat: rj  u Studeni 26, 2014, 19:09:22

kako ? po rebrima ?  :stripii: :stripii: :stripii:

rj

što po rebrima  :sha:  tajna prezentacija + odgovarajuć shed  :takoje:

Rajo

ebi ga stari moj ja sam još pripravnik u ribolovu i šta ja o tome znam  :uf:
ovo što ti govoriš je već titula magistra  :thumbsup:

MIF

Citat: rj  u Studeni 26, 2014, 19:09:22

Sta ce ti on pokazivat..tvoje iskustvo je toliko da samo pogledad vodu,sa obale ili camca..i to je to..

Rajo