shimano vs daiwa

Autor arigo, Studeni 18, 2012, 18:48:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gogica

Sto se tice ducana u hrv ima ih stvarno ok ali Maguro je prica za sebe. Rekao bih da im inventar u ducanu kosta kao ostatak svih drugih kad se zbroje. Od igle do lokomotive se moze nabavit a online prodaja im ubija i to za strance sa puno vecom kupovnom moci od nas. Stvarno jedna jako jako ozbiljna prica, pogotovo za nase prostore. Svaka cast gazdi i ekipi.

Rap

Ma sve 5 za Maguro ali i on je nemocan sto se tice ponude Shimana kada je sa Shimanom problem vecih razmjera.

SMT

Bio u Banja Luci… Kažu mi, MORAŠ probati cevape kod nekog super poznatog ugostitelja, to je nešto svemirsko… Ne volim ih ko ni burek ali ajde, da ispoštujem domaćine…

Kaže mi konobar, šta ćeš popiti… Ja kažem Coca Colu… Kaže čovek, nema… Pa šta ima jbt, ako to nema, ja pitam …

Kako nema Shimano, ja to ne razumem…

somborski lala

Citat: SMT  u Prosinac 01, 2021, 21:57:06
Sa shimanom je totalno druga priča, meni to i dalje neverovatno… Juri Peru i Stevu po Dunavu da vidis masinicu da bih mogao da je porucis… pre 20 godina se lakse shimano kupovao…jbt, stradic ćeš morati iz Japana porucivati…

Bas mi je zao sto ih Formax ne radi… Nek uzmu oba brenda i zavrse priču… Nerealno ali bih voleo…

Shimano kod nas radi Capriolo iz Bačke Topole,mada imaju radnje i u drugim gradovima.iako smatram da su malo papreniji sa cenama.ja sam kod njih svojevremeno kupio TP FC-a ,iako sam imao i nekih neprijatnosti u njihovoj poslovnosti.
https://www.capriolohunting.com/ribolovacka-oprema/masinice/masinice-sa-prednjom-kocnicom?f%5B0%5D=field_manufacturer%3A2984

SMT

Lalo,

Rade a kao da ne rade… Njima je lov prioritet..  Dostupnost Shimana im je uvek diskutabilna, sad je malo bolje … Stella, dve… TP jedan dva… Sve sam svoje zadnje shimanke kupio kod njih u Topoli ali to je kad uhvatim…Meni to nekako tanka priča za takav brend, ne znam… Mora toga biti i van B Topole…Mislim da im ta roba ne izlazi dovoljno brzo, da nema rotacije zbog te lokacije… Jednostavno nisu previše zainteresovani za razvoj Shimana, tako mi se čini… Kad popričaš sa njima, vidiš da je to samo popuna lovačkog asortimana…možda grešim…

majstor

Osobno, preferiram Daiwu. Zet ima sve od Shimana.
Ponuda je dobra. Ima i jeftine i skupe robe. Vrijedi pravilo koliko novaca, toliko muzike.

maverick

Shimano i rapala imaju vjerojatno drukcije okvire oko plaćanja i narucivanja...tj prvo platis pa onda dobijes...Mislim da kod nas to ide poprilično lose...Bar je tako bilo prije
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Informacija koju sam dobio od neki dan kad sam želio kupiti Stradica, jedino našao u Škorpionu  Zg.
Pitam vl.Šarana da mi naruči kaže u rasulu su totalnom po pitanju svega,marketinga,brokera,distribucije a za rezervne dijelove da i ne govorimo.
Navodno su smo davali "velikim " dilerima i to je puklo, od NG će moći svako kod njih kupovati.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

marina1983

Kapriolo u Bg ie potresan . Ima milion radnji i ni jedna jedina ne drzi rapalu dok ih u NS ima .

ossa

Grešiš, u NS nema capriolo fishing, samo za hunting i to jadna prodavnica. Rapale sam poručio on line od capriola.
Naidju krize, drukcije grize...

Isa

Počeo sam sa shimanom pre jedno 5 godina, kupio TP 4000pg. Prezadovoljan bio beko vreme, a onda me počela nervirati vođica, jer je šuštala, a nije mogao ležaj da se zameni. Međutim ostala je u timu do nedavno, zbog snage na ručici.
Pre godinu dana sam nabavio skoto novog Certate HC 3012h.
Ono je savršenstvo u proizvodnji mašina, dok se ne dođe do super stopera koji mora da se očisti s vremena na vreme.
Slučajno mi je dospeo u posed letos i običan plavi certate 2500r u perfektnom stanju. Uporedivši ga sa tp dođoh do toga da je podjednako snažan na ručici, a može da mu se sredi ležaj, ne pušta ss, lakša je i jeftinije može da se nabavi rezervna špulna. Tako da je twin otputovao, a na njegovo mesto dođe Certate LT 4000, za sad jedno pecanje imam tako da će biti izneta procena kroz jedno godinu dana...
Na prvu daiwa je ozbiljno napravila pomak u uglađenosti u radu u odnosu na R4.
Za dugotrajnost nisam siguran, ali za ono Light nisu baš uznapredovali.
Razlika u težini između hc-a 3000 i lt 4000 je najviše dobijena na olakšavanju, špulne, zavrtnja i ručice.
Kad se stave na vagu bez tih delova razlika je samo 20g, pri tom lt ima karbonski rotor i vidno tanju osovinu.
Tako da trenutno od simana imam samo vanquish c3000 koji je opasno dobra mašina, do 30g sve odrađuje bez greške...

alexdja

Za rapalu PKVM, naručiš na sajtu ili pozoveš, ako te mrzi do Danijelove da odeš...
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Citat: ossa  u Prosinac 02, 2021, 20:45:32
Grešiš, u NS nema capriolo fishing, samo za hunting i to jadna prodavnica. Rapale sam poručio on line od capriola.

Kako je ovaj F18 sakrio iza,....turi je napred da se vidi  :stripii:

google do a flip
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Citat: marina1983  u Prosinac 02, 2021, 22:03:49
Ossa , pa oni drze rapalu.
https://www.capriolohunting.com/search?pretraga=Rapala

Drže, ali nemaju baš neki izbor, kao ni PKVM...tražio letos neke Deep Tail Dancere i nisu imali ni jedan, sto opravdanja.

Smeši mi se za sledeću sezonu narudžbina iz Kapitalca, tamo koliko sam video nema šta nema od Rapale.