Ugovor o jedinstvenoj ribolovnici za 2015-2016 godinu

Autor raso, Prosinac 04, 2014, 19:33:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

:icon_thumright: Hvala lijepa za objavu.

Ljude koji su  zavrijedili titulu  treba  poštivat,al ovaj niz rečenica ispisan na papiru naprosto ne vrijedi 25 000 kuna.
Pogotovo što je to sa stvarnošću povezano kao što smo povezani ja i kvantna fizika.
Da se razumijemo sve je ovdje lijepo napisano,samo što;
90% ovog teksta pripada pod redovit posao i nadležnost ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja ili bi trebalo bit.
Ostatak od 10% bi se mogao sastavit tako da ima relevantnu vrijednost.
Trenutni oblici tih gospodarskih osnova imaju rok trajanja kao pašteta.Nakon 6 god odete u fotokopirnicu platite5-6 kuna,promjenite datume na prvoj i zadnjoj strani i imate proizvod od 25 000 kuna.
Šta mislite koliko truda je potrebno seljaku da proizvede kukuruza,mlijeka ili krumpira u vrijednosti od 25000 kuna.
Može li se to uopće uspoređivat.
Kod nas je i inače u svemu,u svim sferama života, glavni problem što smo pobrkali sustav vrijednosti.

Kugla

Gornji link - pravilnik ne radi, javlja eror
A donji link je revizija gospodarske osnove
I ne nalazim nigdje na netu podatak tko je ovlašten da izradi i napiše gospodarsku osnovu?

miha

ribolovno društvo ...isto kao i lovačka društva svako lovačko društvo mora imati lovnogospodarsku osnovu...

Kugla

Miha nisam pitao tko mora imati izrađenu gospodarsku osnovu, nego tko je ovlašten istu napisati, izraditi, jer u pravilniku koji sam uspio naći ima toliko podataka koji moraju biti uvršteni  u tu gospodarsku osnovu da je nemoguće da jedna udruga sama to napiše, a pravilnik je i napravljen tako da oni koji moraju imati tu gospodarsku osnovu moraju angažirati neke stručnjake da im to napišu, samo u pravilniku nigdje nisam našao podatak koga možeš angažirati za to, predpostavljam da oni koji to pišu maju i neka ovlaštenja od Države tj. ministarstva za tako nešto i zato i naplačuju debelo te papire, kao u mnogo stvari u našoj državi da bi nešto radio moraš imati određena odobrenja i ovlaštenja za raditi isto

miha

ribolovno društvo ...ili ona osoba koja gospodari sa vodom ili šumom ... obično pišu šumari ..veterinari ...ili ljudi koji imaju poljuprivredne fakultete završene ...jedan čovijek može pisati za više društava ...nakon toga dolazi inspektor i to pregledava ...papire i cijeli teren jel i teren ...šuma ...voda ...ima neka pravila koja se treba ispoštovati ...nakon toga po tome se određuje kolko i šta če se loviti tu godinu ....ako jedan čovijek to radi postoje neki dogovori kako riješiti tu cijenu ...može kroz lov u tom društvu a može i financijski ..ali svi znamo kakva je situacija ...novca nema onda se to riješi na drugi način ...al da se isti bogati nemoj se zanositi ...

No

piše ti u ovoj reviziji.  poljoprivredni fax u osjeku.
Tek sad vidim. Ista osoba uz ostale i  kod izrade i kod revizije   :sha:

Kugla

Miha ništa se ja ne zanosim
No vidim tko je radio ovo predočeno, nisam na to mislio, već nisam našao podatak po zakonu tko može to napisati, prema ovom pravilniku može tko hoće tj. onaj tko zna ispoštovati sve napisano u pravilniku, bez da ima ikakva ovlaštenja od strane bilo kakve institucije, o tome sam govorio, ali ajde da ne dužimo, i da dobro si primjetio u oba slučaja isti ljudi, zanimljivo

miha

nisam primjetio nego znam da je to tako ...ti ljudi sa svojim školovanjem stječu zvanje i znanje da to mogu napraviti ...i logično je da jedan šumar sa šumarskim fakultetom radi gospodarsku osnovu ...

nekinho

Poslao sam prije pet dana mail u ZŠRD Baranje da mi odgovore glede ribolovnice za 2016., nisu stigli još odgovoriti, rade ljudi ko u rudniku,sad je berba, gužva, nemaju vremena, pogotovo za neke tamo odgovore nama sportskim ribolovcima... Pa evo
da ponovim ovdje, vjerojatno neko zna:
------------------
Poštovani,
kao sportskog ribolovca molim Vas da mi odgovorite da li kupnjom
ribolovne dozvole u bilo kojem baranjskom ribolovnom društvu osim
svih voda kojima gospodari ZŠRD Baranja mogu riboloviti i na otvorenom
toku rijeke Drave na njenoj desnoj obali od ušća u Dunav do ušća Karašice
(osječka strana sa obale), te vrijedi li dozvola za 2016.god.i za sve ostale
vode kojima gospodare ZŠRD Osijek i ZŠRD Valpovo ili ne vrijedi (u 2015.g.
to je dogovoreno reciprocitetom).Zahvaljujem Vam unaprijed na odgovoru.
Očekujem što skoriji odgovor jer bih želio čim prije kupiti dozvolu.
Sa poštovanjem,
------------------
Dan nakon toga izađe u Glasu članak koji se svakako tumači pa evo molim vas
ovdje za kratki odgovor...hvala

miha

sa baranjskom pecaš na lijevoj obali (baranjskoj) Drave ...na staroj dravi repnjak ....svim barama u baranji ... na dunavu od mađarske granice do parka prirode kopački rit ...na desnoj obali drave (belišće ..valpovo ...osijek ) nemaš pravo ...dozvola je več godinama 500kuna...

grgech

Citat: No  u Siječanj 20, 2016, 09:34:13
:icon_thumright: Hvala lijepa za objavu.

Ljude koji su  zavrijedili titulu  treba  poštivat,al ovaj niz rečenica ispisan na papiru naprosto ne vrijedi 25 000 kuna.
Pogotovo što je to sa stvarnošću povezano kao što smo povezani ja i kvantna fizika.
Da se razumijemo sve je ovdje lijepo napisano,samo što;
90% ovog teksta pripada pod redovit posao i nadležnost ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja ili bi trebalo bit.
Ostatak od 10% bi se mogao sastavit tako da ima relevantnu vrijednost.
Trenutni oblici tih gospodarskih osnova imaju rok trajanja kao pašteta.Nakon 6 god odete u fotokopirnicu platite5-6 kuna,promjenite datume na prvoj i zadnjoj strani i imate proizvod od 25 000 kuna.
Šta mislite koliko truda je potrebno seljaku da proizvede kukuruza,mlijeka ili krumpira u vrijednosti od 25000 kuna.
Može li se to uopće uspoređivat.
Kod nas je i inače u svemu,u svim sferama života, glavni problem što smo pobrkali sustav vrijednosti.

gle, moj fakultet radi takve osnove, radili smo troškovnik prije 4 godine kad sam za to bio zadužen i spustili maksimalno na 20 tisuća, u kalkulaciji je 30% nameta koje zavod koji to radi daje fakultetu jer već 10 godina ministarstvo nam daje manjak novca (danas su nam režije 3,5 milijuna kuna, država nam daje 1,0 milijuna), pa od tog nameta plaćamo režije, izdvajanja za opremu i slično (i to nam revizija državna nadgleda)

točno se zna što mora napraviti ekipa koja to radi, kako uzorkovati, što sve provesti, kako kasnije napraviti analizu, uostalom propisano je u pravilniku tamo...ispada da njih 5 koliko radi na osnovi podijeli neto oko 1500kn honorara po glavi, ima puno minulog rada, i copy paste ali i stvarno odrađenog posla

taj posao i osnovu je nametnulo ministarstvo, i odredilo tko to smije raditi, a taj cjenik je u jednom udjelu uračunat i u ono što mi dobijemo od godišnjih dozvola, ili skupimo članarinom....pa je tako zatvoreni krug

nemam što misliti koliko je truda potrebno seljaku za 25 tisuća kn, jednostavno to znam, jer mi je to posao...znam i koliko su mu poticaji, od kad su uvedeni, a kadija koji to daje je isti koji određuje tko ti smije raditi osnovu, i kolko te ona košta - isto ministarstvo

grgech

Citat: Kugla  u Siječanj 20, 2016, 11:13:09
Gornji link - pravilnik ne radi, javlja eror
A donji link je revizija gospodarske osnove
I ne nalazim nigdje na netu podatak tko je ovlašten da izradi i napiše gospodarsku osnovu?

revizija osnove je prvo što sam našao, sama osnova je vrlo slična
odgooglaj naslov pravilnika i naći ćeš dokument minist.poljoprivrede

ovlašteni za osnove su fakulteti i instituti (pmf, agronomski, poljoprivredni, ruđer bošković), negdje sam jednom našao popis ustanova, koje je kao odobrilo povjerenstvo za osnove pri upravi za ribarstvo minist.poljoprivrede

Kugla

E to sam pitao bravo grgech, taj popis ovlaštenih institucija koje je odobrilo pvjerenstvo za izradu to me zanimalo tko su i na koji način se dobija ovlaštenje, a to ne nalazim nigdje

grgech

Citat: Kugla  u Siječanj 20, 2016, 18:49:01
E to sam pitao bravo grgech, taj popis ovlaštenih institucija koje je odobrilo pvjerenstvo za izradu to me zanimalo tko su i na koji način se dobija ovlaštenje, a to ne nalazim nigdje

vidi popis članova povjerensta za gosp osnove i pravilo da trojica odlučuju je li osnova u redu, a da to moraju biti oni koji nisu radili osnovu, pa zbroji 2 i 2  ;D

https://www.google.hr/search?q=povjerenstvo+za+gospodarske+osnove&oq=povjerenstvo+za+gospodarske+osnove&aqs=chrome..69i57.8210j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8#

Kugla

:uf: :uf: :uf: :uf: :uf:
Ista odluka iz 2001 godine, prepisana i donijeta 2005. namjestili sami sebi posao, 11 godina stara odluka noviju nisam našao, ali eto i to treba mijenjati, eto im i to u reforme