Led na vodilicama

Autor maverick, Prosinac 09, 2012, 22:22:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ESOX

Silkonski sprej koristim niz godina za razne namjene među kojima je i održavanje ribolovnog pribora,smanjuje mogučnost ogrebotina na blanku, zbog smanjenja trenja (otpora) poboljšava provodljivost strune i samih vodilica, na upredenicama  smanjuje upijanje vode, a samim tim i zaleđivanje.
Postoji i silikonska mast koju koriste mušičari, efekat vrlo sličan spreju  :thumbsup:
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS

ESOX

Zaboravio sam jedan i ne tako nevažan detalj; poželjno je našpricati ili namazati žicu preklopnika i vodilicu strune, zimi obavezno, a ne šteti ni u ostalim godišnjim dobima.
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS

Lomnica_city

Drug mi rece da tog famoznog silikonskog spreja ima na manje-vise svim pumpama, za podmazivanje/odmrzavanje brisaca i slicno...

Retfalački mačak

Uvijek aktualna tema. Kakva su iskustva i rješenja?

VELJO

Riješenje je svako malo umočiti štap u vodu, bar ja tako radim. To mi toliko uđe u naviku da kad zatopli i temperaturaode u + ja još par ribolova znam močiti štap  ;D
Probao vosak glicerin ali mi nije baš pomoglo!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

rj

umočit štap u vodu pomaže odledit karike i to samo kad je voda 4-5 c međutim roler i špulasu druga prića tu glicerin pomaže
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

KvacakZu

mom prijatelju nakon umakanja u vodu smrzo i puko pri izbačaju :eek:

Retfalački mačak

Mnogi zaboravljaju, a neki nisu ni svjesni da se zimi tzv. efekat vjetra za ribolovce i opremu odražava jako negativno.
Osjećaj hladnoće ribolovac višestruko jače osjeti kao kvalitativnu negativnu komponentu. Isto negativno i štetno utječe na opremu.

VELJO

A gle meni meni se to ok pokazalo na ovima do -10C, sigurno da postoji šansa da da mi zbog toga grune! Mislim da je kod vas i brže ledenje zbog košave, kod mene toga nema. A da ću probati staviti glicerin na vodilicu strune to svakako jer mi je ona radila probleme, vodilice na štapu imam po rasporedu fuji new concept i to bi prvo mjenjao samo zbog zime, a opet mi je savršeno za topao dio godine! Zato sam si preradio jedan stari štap ima samo 4 velike vodilice pa ako bude jako ledilo( a hoće) ide on u vatru!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

zvona

Negdje sam pročito da dječje ulje stavljaju na rolu i karike..

maverick

Stavio neki monofil...na jednu rolu...za pocetak iskustva hebeno dobra...mrzne 20 puta manje....a radim s glavama od 5 gr....

I tema vec odavno postoji pa prelistajte malo prije no sto otvorite novu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Citat: maverick  u Siječanj 26, 2014, 10:48:33
Stavio neki monofil...na jednu rolu...za pocetak iskustva hebeno dobra...mrzne 20 puta manje....a radim s glavama od 5 gr....

I tema vec odavno postoji pa prelistajte malo prije no sto otvorite novu
Ma nismo svi vješti.  :uf:
Ali ne sekiramo se, znamo da će nas naš dragi administrator upozoriti i korigirati. Eto, to se i desilo.  :ok:
Baš lijepo.  :clap2:

maverick

Evo tema za pajdu ...da ga ne muce problemi s smrzavanjem....danas imas i par sonaxovih proizvoda za odledjivanje vjetrobranskih stakla na automobilima, imas na benzinskoj nano krpe...sve su to stvari kojim mazes vodilice i ne ledi...ako ti se neda do trgovina uzmi jednu četvrtinu sirćeta i pomjesaj s tri četvrtine vode...i s tim pokoji put tokom pecanja namazi vodilice
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Maverik ti si moj ne samo lega nego i legić :hi:

rj

kljućna je ipak špaga da je nova i da ne pije vodu ova daiwina solidna + glicerin i može se radit
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom