KUĆNI LJUBIMAC

Autor mushoki, Prosinac 10, 2012, 11:38:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Upravo mi Željko(zec) pregrizo kabl od miša na kompu,meni pred nosom. Pa ne mogu vjerovat. Nije mi dosta što mi ovi iz Hep-a oće skratit žice sad me još i ovaj hebe. Znam šta se sutra ruča :baba:

rsimon4

Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

nele01

Evo i mojih lavova: Ben i Sofija

pajdo77

Možeš ti mirno spavati,vidiš da su uvijek na oprezu :stripii:,sjaje se ko pasja kesa što se kaže,pazi se na njih drugim riječima :hi:

mossi

Boni - džavolak ženski. Lajava dosada.  :stripii: :rofl2:

joker

Mossi znam kako ti je imam muskog takvog
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

mossi

A imo sam ja muskog Badija, nije Boni po dosadi ni do kolena.

1. Badi: dobar, nežan, napaljen, kulturan.
2. Boni: lajava, dosadna, supermazna, nikakvo damsko ponašanje.  :rofl2: :tongue3:

nele01

Kazu ljudi oni ne znaju da se smeju

ossa

Ja stanujem u zgradi ali imam ovog dosadnog pričalicu...

TeTeyac

Naidju krize, drukcije grize...

nele01

Smemse klatiti da je prva rec bila RAPALA

ossa

Mlad je ima tek 4-5 meseci za sada prica desetak reči. Prvenstveno sam uzeo zbog dece jer moj cale vec 50 godina drži papagaje pa sam i kao klimac imao ovakvog. Dok smo bilu u kući  bili su pas i macka a sada ne može ipak je stan. Mialim može oni ukrasni psi ali to mi nije srodno afinitetima.

TeTeyac

mossi

Daklem pas u stanu tj UKRASNI PSI!  :uf: :rofl2: :stripii:

Više nereda pravi ta mala ptičica nego moja Boni.  :takoje:

Dosta ljudi misli da su psi u stanu nehigijenska stvar.
A ustvari higijena je tu apsolutno najmanji problem.

Psi za STAN:

1. Ne linjaju se (dlaka ima otpada koliko i ljudima kosa,
    pa se i šišaju kao ljudi pošto dlaka raste, a ne otpada (linja))

2. Nemaju lojne žlezde, pa nemaju ni miris ni ukus.  :rofl2:
    To znači da: ne ostavljaju svoj miris po nameštaju, ali ni oni sami nemaju "onaj" jači miris.

Ono što je problem sa psima za stan je OBAVEZA na koju morate biti spremni, kao i da odvojite VREME SVAKI DAN dok je pas živ.

Znači nemojte se zaletati i kupovati deci Bishona ili Maltezera zato što su slatki i beli i cakani zato što dete hoće baš to.
Ti psi NE MOGU da prežive u dvorištu, dlaka im je hidroskopna upija vodu, prehlade se i uginu.
Isto tako puštanje na ulicu dovešće do 100% sigurne smrti u narednih nekoliko sati, pregaziće ih nešto ili će ih drugi psi otresti.

Daklem: OBAVEZA! Šetnja! Druženje! Higijena! Hrana! Voda! Anksioznost kod nekih (Boni, Badi nije imao taj problem - ne može da ostane dugo sama, ako i ostane posle nekoliko dana uzastopno, dobija napade panike, guši se, ...)

ALI STAN je ČIST: ne smrdi, NEMA DLAKA! Ako se pas nauči na vreme u nekom prostoru: terasa ili jedan od WC-a može da posluži za nuždu na specijalnu podlogu (vodonepropusni papir). Ali i pored toga poželjno je psa izvesti jednom ili dva puta u barem kratku šetnjicu od po 10-20 minuta.

Znači PAS u STANU je OBAVEZA, a ne neka fora, moda, status!

Pas to vraća na 1000 načina kroz ljubav i lojalnost koju vam svakodnevno i nesebično poklanja!
Meni se Boni obraduje do ciktanja kad me nema 2 minuta!

O tome koja je to radost za decu, da ne pričamo!  :icon_thumright: :clap2:

P.S. Naravno i psi koji se linjaju i "osete" mogu da budu čisti i "neprimetni", ali to podrazumeva dodatni napor.

joker

mossi istina sto si sve napisao.kak kaze moj stari jedino mi se pas raduje kad dodem kuc s posla.ja ako ostanem duze na poslu Piko vec jadan nervozan ceka pred vratima  trebao sam doci a nema me.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

ossa

Istina je to sto si napisao jedino pas kada se razboli mora kod veterina,i svaki put 50€  a papagaj kad rikne uzmem drugog za 10€ i peglaj. Mučno mi je da se vežem za ljubimca. Jednom sam imao psa i vise ne ! Jako tesko sam doživeo razlaz.

TeTeyac