Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIKA

Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

grgech

kako bi rekao drug rajo, kad već nije sportex absolute, može vrh feedera, al bolje da nije stakloplastika,
inače kapa dolje, palac gore za snimku, kud ne bilo kamere kad je 10-ka pala, da slinimo još više  ;D

kawasaki

Dalien to sa vrhom ti je malo kontra produktivno za firmu.
Kao da porucujes da se na taj stap ne osjeti jig.  :takoje:
Onda ljepo uzmes CD-i nemoras mu nadostiklavati nista, a ima snage koliko volis.
  :ok:

Naravno jos jednom cestitke na desetki i da jos puno ljepih snimaka uradis  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

mossi

@twister, RJ

Ja sam Antaresom 210 10-30 vadim somiće 5-7kg, smudja od 4kg izglisiram
Antares 15-40 mi je za srednje velike ribe..  :icon_thumright: nisam ja kriv što mi došla budala ...  :icon_scratch:
Sea spina 3m 100gr vadim samo kad s bijem na obali sa ... neistomišljenicima    :angry3:

maverick

Ja nisam skuzio da je išta mijenjano na štap... :eek: samo mi se čini da je uzeo ranije nego je stisnio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

borisl

Vrh štapa mi je bio kraj glave -griza nije ni bilo ovaj je samo reko -pa riba je gore -vrag sposobni !

MIF

Citat: kawasaki  u Siječanj 27, 2015, 16:24:42
Dalien to sa vrhom ti je malo kontra produktivno za firmu.
Kao da porucujes da se na taj stap ne osjeti jig.  :takoje:
Onda ljepo uzmes CD-i nemoras mu nadostiklavati nista, a ima snage koliko volis.
  :ok:

Naravno jos jednom cestitke na desetki i da jos puno ljepih snimaka uradis  :thumbsup:

E to jarane,reci mu...ne zna on.. :stripii:

dalien

Mislim da se ovo sa fiberglas špicom ne radi o osjetljivosti, već savitljivosti ali tu ne pričam o 40 gr glavi u 2 met dubine, već o jedan, dva ili tri jiga više nakon što bi inače "izgubili dno",ili 5-10 grama lakšoj glavi nego bi inače koristili.   Ništa se tu ne osjeti, već samo vidi. Pomak od doslovno 5 mm na vrhu signalizira da je jig sjeo ili bolje reći dotakao dno...mislim da se te stvari ne mogu osjetiti (ili se jako teško registriraju, a sa osjetljivijim nema snage za kontru) niti na jednom blanku. Moguće se varam jer nisam lovio sa CD-om(tj imam ANT seriju od Scierre za fly fishing plavi CD blank), ali ovo radi jako dobro...

BTW...iako nije snimljen griz, mislim da se ista stvar sa ovom velikom ribom desila kao i sa prvom ribom na snimku...pratila je i primila već kad je već dobrano poravnalo....

maverick

Znači ti sjedanje na dno vidiš na onom kliku vrha malo prije nego opališ kontru....ako sam dobro razumio...I koliku si glavu koristio...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dalien

Udarci se normalno osjete,čak mislim da mekoća špice omogućava  smuđu da bolje proguta.  A sjedanje ne osjetim na štapu, već vidim na toj fiberglas špici i kažem, kad je full dobro izbalansirana glava uz lebdebnje jiga čak i 10tak sec indikacija dodira sa dnom može biti samo titraj te špice koji nema šanse da se može osjetiti na bilo kojem blanku...U ovoj situaciji dubina je bila oko 3-3,5 met a glava je bila erie 16 ili 18 gr, ne sjećam se točno... u biti lakša jer sam odsjekao okovratnik...

maverick

Razumijem što kažeš, dosta pecaroša prati ili vrh ili strunu, pogotovo starijih generacija varaličara...ja na sličnom terenu dna  s 10 lb pp recimo uredno jigam s 7 grama..s stapekom 7-28....zato pitam s kojom veličinom glave radis...a lebdenje...eh...nekako sve sto vise lebdim sve više guta... :ok:

dalien

A sad,  veličina glave je relativan pojam.... koliko daleko bacaš, pod kojim kutem, koliku i koju zonu pretražuješ, kakva je guma, kolike je debljine struna...
Mislim da ipak  svi više-manje težimo istoj prezentaciji...
STruna koju koristim u clipu je Finezze HD 4 0,10mm od Savage geara...praktički najtanje moguće...

dalien

Recimo ja nikad ne bi štapom do 30 ili 40 gr na Savu(ili Dunav jel..) bez obzira na težinu jiga iz razloga što  mislim da često smuđ tako jako stisne jig čeljustima ili zabije zube u olovnu glavu ili gumu da ga jednostavno ne možeš pomaknuti sa slabim štapom...i sa 100gramcem sam ove god dvije ili tri ribe drilao par sekundi bez da ih je uopće udica piknula

To je moje osobno mišljenje, svatko od nas ima svoj stil i interpretaciju naravno...

kawasaki

A moram se malo saliti. A i ljepo si ti to srocio druze. To sam i htio da pojasnis malo. a i citao sam te u PR.  :thumbsup:
Nego sad si mislim evo ga sad ce svi nositi Zuletu stapove da ugrade spicu od fiberglasa  :eek: :stripii: :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Pa upravo to, svatko ima svoj stil i ako lovi s njim onda je to ok, a odavno smo prozvakali tu priču s tim špicevima...mislim da je valjda veliki dio siska pecao s sličnim štapovima dok nisu isprobali nesto drugo...ali i to je stvar ukusa...mene sam zanima kako jigate po noci kad ne vidite špic