feeder stapovi

Autor kawasaki, Prosinac 12, 2012, 17:58:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

A Jožef ljudi bacaju na daljine 50+ metara pa i dosta dalje. Da nema šok lidera pucao bi svaki najlon bez obzira na njegovu kvalitetu. Struna je nerastezljiva i ako pecaš samo na nju bolje se vide grizevi i direktnija je kontra pa je i realizacija bolja nego na feeder najlonu. Nje ni zanemarivo da strunu koriste u puno manjoj debljini nego najlon. Jedina njena mana je što svaka pije vodu kad tad. Ja pecam na oboje i ne zamaram se time. Ako mi od deset pecanja realizacija 80% ja zadovoljan. Ako su mi učestali promašaji onda se igram dužinom predveza i veličinom te oblikom udice bez obzira jel mi osnovni najlon ili struna.

mikac

HIT hranilice koje su kreacija g.Milana Radoševića mogu se nabaviti u "mom" Varaždinu u trgovini Interland. Koga interesira neka pogleda..INTERLAND.
Gore na "izborniku" otvorite..feeder i rekreacija. Radoševićeve hranilice nisu loše posebno kada se uzme u obzir kakva je ponuda istih bila do prije godinu/dvije.
Pored njegovih trgovina ima u ponudi i MAV hranilice koje se također proizvode u Srbiji. Imam njihove "tunel" hranilice od 5 i 8 polja raznih otežanja.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

Jožef1

Hvala mikac  :hi: gledao sam u interlandu  :icon_thumright: Bilo je i tu kod nas u "Žabici" , međutim feederaši razgrabili. Biti će opet .
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Konačno, želja mi se ispunila. Ponosni vlasnik novog Daiwa ninja feeder štapa. 40 -120g i 3,6m. Jao ribe  :pirate:

kawasaki

Jozef ribe su nadrapale  :ok: :hi:
Brzi od Bolena.

Jožef1

Još kada opremim štap sa daiwa ninja LT 4000-C rolnom - tu ne može ići druga rolna  :nono: idući tjedan jao, ribe pripremite se  :pirate:

pajdo77

štap ni skup,nit previše težak,dva karbonska,jedan vrh od stakloplastike,težina bacanja pogođena da je upotrebljiv od stajačica poput bara,laganog protoka tipa kanala pa do rijeka. Sa svojih 270 grama ako pamtim težinu ne bi trebao umarati kada krenu udarci svake dvije minute. Ne znam kakva je rola,kakav prenos ima ali to bi trebao biti jedan sasvim ok komplet. Uglavnom javit ćeš utiske sa vode pa ćemo bit pametniji. :hi:

majstor

Ja mislio potres a to se ribe tresu od straha. Želim ti puno ulova. :ok:

Jožef1

Citat: pajdo77  u Studeni 16, 2019, 19:02:44
štap ni skup,nit previše težak,dva karbonska,jedan vrh od stakloplastike,težina bacanja pogođena da je upotrebljiv od stajačica poput bara,laganog protoka tipa kanala pa do rijeka. Sa svojih 270 grama ako pamtim težinu ne bi trebao umarati kada krenu udarci svake dvije minute. Ne znam kakva je rola,kakav prenos ima ali to bi trebao biti jedan sasvim ok komplet. Uglavnom javit ćeš utiske sa vode pa ćemo bit pametniji. :hi:
Radi se o najnovijoj LT - C verziji. Četiri ležaja a prijenos 5,2:1  :hi:
majstore hvala  :hi:

Jožef1

Na ninja feederu, ninja rola :ok: Na cormoran FD PRO 40-120G 300 feeder štap opremio sam sa Daiwa megaforce 3050 X rolom ima borbenu kočnicu. Sa tim "malim" štapom i sa najosetljivijim vrhom, _ljetos_ upecao šarana 4,20kg sa silkom 0,22mm.  :hi:

majstor

Jožef  ulovio šarana a velike i male ribe sa foruma se razbježale i ne dolaze 24 sata na forum. :uf:

Jožef1

Citat: majstor  u Studeni 22, 2019, 17:19:08
Jožef  ulovio šarana a velike i male ribe sa foruma se razbježale i ne dolaze 24 sata na forum. :uf:
:icon_scratch:  :icon_thumright:  :takoje:  :hi:

Jožef1

Daiwa ninja isprobana i moje mišljenje, za te novce bolji feeder štap se ne može kupiti - uloženo - dobiveno +5. Štap nije heavy već medium. Unatoč tomu, bacao hranilice 60-80g + primama i uopće nisam osjetio na štapu da bi kasno reagirao niti da je preopterećen. Istina nisam daleko bacao cca. 15-20m na Dunavu. Na žalost nisam dobio neke ribetine ali bilo je dosta deverika. Izdvojio sam 6kom. večih UKUPNO - 2,8 kg. malo sam pritisnio jednu veću deveriku, lijepo se štap savija, a po mojoj procjeni nekih 20-30% od mogućih 100%. Brzo reagira (istina išao sam na samozakačivanje riba)-tu nisam imao niti jedan promašaj. Kada sam pecao na drugačiji način od nekih 10 udara samo sam dvije falio odnosno otkačile se. Dužina od 3,6m- za mene - ne volim duže štapove, sasvim dovoljna. Opremljena je sa Quaver vrhovima-radi daljnjeg zabacivanja. Sa feeder štapovima pecam već nekih 7 godina - najljepše pecanje, dril.... Ako dragi Bog da,na proljeće, volio bi uzeti 50-150gramski ali strogo heavy ILI nešto konkretno 80-200g ali samo od Daiwe. ima li boljih feedera od ninje-IMA ali ne za te pare! IMa li lošijih za cca., iste novce -IMA!  :hi:

pajdo77

Jožef pogledaj si "cormoran GF feeder pro" on je "heavy". Dužina i tb kakvu tražiš,360cm-tb 50-150. Ja ga imam i štap je ko sisa :ok:. Ove godine je između ostalog izvukao mrenu preko 4 kg u brzom toku na najlon 0,22. Odlično amortizira bjegove krupnije ribe. Bilo ga je u Valpovaćkom "kapitalcu" za nekih 470 kuna što je smješna cifra za takav štap. Ne umara,lijepo je pecati njime. Jedino što bih napravio kod svih feeder štapova je to da bi odmah prije prvog pecanja mjenjao špic-ringlice i stavljao onakve kakve imaju varaličarski štapovi zbog mršenja najlona. Zašto to u startu ne rade sami proizvođači pojma nemam,znam samo da sam do sada mojom nepažnjom shebo dva vrha na različitim štapovima baš zbog tih original ringlica.

Jožef1

pajdo, imam upravo taj cormoranov feeder, samo 40-120g i 3m dužine, i živa istina odličan štap. Ako se ne varam ima 60-180 gramski od 360. :icon_scratch: . A vrhovi od navedenog cormorana u potpunosti odgovaraju ninji iste gramaže, kraći su za cca., 1,5cm. Da, upravo mnogi se žale na vršnu vodilicu..., mnogima je pukao sami špic (carbonski) omotala se struna - treba obratiti pažnju, kod silka se to isto zna dogoditi ali ne tako često. Dobro, ja nikada do sada nisam koristio strunu, ali već sam razmišljao u promjeni vršne vodilice. Meni ne mrsi silk  :dontknow: a i to je istina kako ja ne idem ispod 0,22 - to mi je minimum debljine silka. Najviše koristim 0,25 - 0,28mm - ovaj deblji za Dunav. Znaš pajdo, ljudi kupuju feedere a žao im je dati, lupam nekih 30 -50kn više za uistinu kvalitetan silk, od150-300m. Osobno nikada ne kupujem silk koji je tako reći u "rinfuzi" od 1000m a dođe dosta jeftinije nego mojih 300m, i onda kažu hebeš takvo pecanje i tvoj feeder... i kada sjednemo jedan pored drugoga, imam troduplo više poteza i riba nego on, sa silkom od 0,30 ili debljim (bijela riba)- to obožavam pecati i bude mu krivo. :icon_thumright:  :hi: