jedno uobicajeno pitanje ,,moze pomoc za kupnju ?

Autor zujalo, Veljača 27, 2015, 17:36:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zujalo

od opreme nemam tako reci nista (jednu masinu crivit  freespool 4000 mislim da je dobra za babusku i slicno )

trebao bih 2 saranska seta, jedan som i jedan stuka ,prije sam imao slican set i koristio sam som set i za sarana :)

trenutno mi sa 5-6 strana (frendovi) dolazi hrpe savjeta ,uzmi ovo,nemoj to ovo je bolje itd

razmisljanje je uzeti neku zlatnu sredinu ,ne previse skupo a ni jeftino (obicno u svemu jeftino ispadne mnogo skuplje)

pa savjeti su  za masine "shimano bilo koja je dobra od 6-700kn" pa do konkretnih savjeta kao sto je penn spinfisher V
jedan frend ima 3 te u 4500 velicini i kaze da su super
dok drugi ima 8500 za soma i neku staru koja lici da je za lov na kitove

od stapova citajuci ovaj forum plus neke savjete dosao do jednog velikog  :sha: 
jedan frend se kune u greys gt3 od 3.5 lb (malo su skuplji) drugi pisu interland u isto 3.5lb 3.6m pa shimano,pa ......
drugi frend ima shimano beastmaster 3,25lb za sarana
treci opet imao daiwu (koju su mu svi na poslu savjetovali)pa mu se strgale ,sad ima shimano forcemaster s shimano baitruner (650kn)
cetvrtom 2 daiwe pukle i okuma masina izgorila (??)
peti ima neke bezimene stapove tj nema nikakvih naljepnica na njima on mi rekao da je takve kupio i okuma powerliner

za soma nisam pitao puno a ni za stuku

trenutno mi se svidjaju revjui penn spinfisher V pa sam mislio 4500 2x za sarana +1 stuka i 1x 8500 som
sta mislite jel se moze bolje za taj novac ??
pitam jer ja nemam pojma sta je dobro (za pen jos nisam nasao da netko puno kudi tu masinu iako je 750-1000kn)

a za stap sam mislio 2x saran do nekih 2000kuna +-200 + 1x stuka som za isto love (normalno ako moze bolje i jeftinije super )

pa u tu cijenu idu i greys gt3 i shimano i mnogi drugi sto se hvale po forumima
posto frendovi idu na pecanje vise rekretivno
(u 3 godine jedan saran od  kile od ulova) pa nemaju iskustva kao ljudi na forumima
zato pitam vas sta bi bilo najbolje tj "best buy" stapa za sarana 2x soma 1x stuku 1x ???

pecanje je sava som/stuka,jezero petnja kod broda saran/stuka

hvala

dravski pecaros

sto se tice šarana moj savijet kontaktiraj kawasakija i odi do jošave da ti uzivo pokaze sta ti preporucuje...ako mislis kupovati sve odjedanput moj savijet ti je obrati se u trgovinu žabica jel na vece kupovine uvijek super popuste dobiješ... :hi:

kawasaki

ili u Kapitalac gdje ima svega i svacega...ponesi pare i vratit ces se s opremom.
imaju sve i znaju posavjetovat.  :hi:
Brzi od Bolena.

zujalo

a jeli moze koji savjet ,jer sam mislio frenda zamoliti da mi to kupi u minkenu ?

bio sam tu u brodu i lik normalno hvali sve stapove i masine i sve sto prodaje a ono sto neprodaje kaze da nije nesto
ili da je bacanje love ,tako da ?????

Mornar Popaj

3 Štapa Byron Tri Fibre 60-140g u dužini od 300 cm  = 400 kn ( za sve osim soma )
1  štap  Byron Tri fibre  60-140g u dužini od 350 cm  = 150 kn za soma
3 role Penn Slammer 560 ( u njemačkoj )           = 180 eura
1 rola Penn spinfisher 850 ssm u Hr                   =  700 kn
1000 m najlona awashima ion power 0,50mm      = 15 eura

Ukupno bi te izašlo 2800 - 3000kn, imao bi 4 štapa ( jeftina ali pouzdana ) i 4 kvalitetne i pouzdane role. Ono što je najbitnije, otpecaš sa njima jednu sezonu pa ako ti se ne sviđa, uvijek ih možeš prodat za približno iste pare koje si dao.

Ovih dana sam kupio 3 role penn slamer 560 sa baitom za 450 kn/kom. i kad ih stavim na byronce od 130 kn/kom. imam krasan komplet koji se neboji nijednog šarana na Dunavu. Malo novaca ali super pouzdani i cjenjeni. To što štapovi nisu šminkerski, manje mi je bitno. Bitno da velike šarane vade kao od šale  :occasion14:

Imaš i Daiwa Phantom štapove, dvodijelne 360 cm/ 3lb za 300 kn/kom. fini štapovi, nijedan mi šaran nije otpao otkako pecam sa njima, ali su nezgodni za transport, pa mi nekako draže pecat sa byronima, em su teleskopi pa se lako slože i zauzimaju malo mjesta, em ne moram pazit oću ih zaprljat. Uglavnom, ako imaš pare, možeš kako hoćeš, ima i puno boljeg i skupljeg pribora, ali meni je ovaj sasvim solidan.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

bb

Imam i ja byron tri fibre teleskopske 3m za stacionarno pecanje nešto lakše gramaže i prva liga.A role dam quick oldschool.

Klifton

Dečko je puno pitao al malo rekao ,mnogo stvari češ morati sam zaključiti :occasion14:,
Popaj,slažem se za bayron ali za savu,ne za zatvorene vode,imam ih i ja sa okumama i to mi je za savu vrhnski pribor,al dečko lovi i na petnji gdje ponegdje treba zabaciti i 100 m ,to sa byronom i ovim penn rolama nema šanse,moje skromno mišljenje.Sa gt3 nečeš pogriješiti, preporučam  3.5 lb jer kombiniraš i savu,ima ih kolega ,lovio sam s njima,srednja klasa ,uredna,i greys ,danas sutra kad ih budeš prodavao nešto češ i dobiti za njih.Slamer je vrhunska rola al ja je nikad ne bih za šarana uzeo,opet pitanje izbačaja jbg. Šaranske role su LCS role,long cast i to je to,sve drugo samo služi svrsi a pitanje je dokle dečko želi iči jer šaranija je bolest ,nema tome kraja.Za štuku i soma se ne bih štel mešati  :bye:
Nađi na petnji Rajkana i nek ti preporuči nešto a i on je prodavao prodigije zlatne greys nedavno ,odlični štapovi al ne znam u kakvom su mu stanju,za te novce ako sam sve dobro shvatio možeš vrhunsku polovnu robu nabaviti i ako ti ostane  ispravna opet če vrijediti iste novce i za par godina,npr shimano BBLC stari tip naravno, vrte se polovne od 700-800 kn komad i nabaviš njih i miran si vječno,ako ti ostanu ispravne opet su ista cijena.I moje skromno mišljenje je da shimano bar što se tiče šarana nema jeftinu rolu a da iole valja,po tom pitanju bolja je daiwa

Mornar Popaj

Sve 5 klifton   :occasion14:
različite potrebe iziskuju različit pribor. Vidim da bi momak pecao rekreativno, pa sam mu preporučio pouzdan i kvalitetan pribor, provjeren i ovjeren kod mnogobrojnih ribolovaca. Šarani se mogu uspješno lovit uz samu obalu, nema potrebe za dalekim izbačajima. Pa kad se stekne malo više iskustva, onda se prebaciti na dalekometnu artiljeriju, rakete, bombe, navođene čamce itd...i zabačaje od 100 + metara
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

vatrogasac

Okumini telecarp 3,90 3.5lb bi mogli biti isto neki kompromis, po meni mana im je cijena,a bez role 65+ velicine i bez lcs spule je gotovo nemoguce zabacit 80+ m ako zatreba, kao sta Klifton kaze imas bblc u dobrom stanju, ili novije okumu dci60-80 i za za manje novaca.

Klifton

Citat: zujalo  u Veljača 27, 2015, 17:36:50
pa savjeti su  za masine "shimano bilo koja je dobra od 6-700kn" pa do konkretnih savjeta kao sto je penn spinfisher V
jedan frend ima 3 te u 4500 velicini i kaze da su super
dok drugi ima 8500 za soma i neku staru koja lici da je za lov na kitove

od stapova citajuci ovaj forum plus neke savjete dosao do jednog velikog  :sha: 
jedan frend se kune u greys gt3 od 3.5 lb (malo su skuplji) drugi pisu interland u isto 3.5lb 3.6m pa shimano,pa ......
drugi frend ima shimano beastmaster 3,25lb za sarana
treci opet imao daiwu (koju su mu svi na poslu savjetovali)pa mu se strgale ,sad ima shimano forcemaster s shimano baitruner (650kn)

pitam jer ja nemam pojma sta je dobro (za pen jos nisam nasao da netko puno kudi tu masinu iako je 750-1000kn)

a za stap sam mislio 2x saran do nekih 2000kuna +-200 + 1x stuka som za isto love (normalno ako moze bolje i jeftinije super )

pa u tu cijenu idu i greys gt3 i shimano i mnogi drugi sto se hvale po forumima
posto frendovi idu na pecanje vise rekretivno
(u 3 godine jedan saran od  kile od ulova) pa nemaju iskustva kao ljudi na forumima
zato pitam vas sta bi bilo najbolje tj "best buy" stapa za sarana 2x soma 1x stuku 1x ???

pecanje je sava som/stuka,jezero petnja kod broda saran/stuka

hvala

Po ovome što je napisao po meni to ne spada baš u rekreativno pecanje a ni ribolov šarana malog ,a bogami ni malo love ne planira izdvojiti,tako da sam na osnovu toga zaključio i napisao što sam mislio a vodim se time da ako i vuče na rekreativno pa se sutra predomisli kapital može i vratiti ( barem večinu) opet savjetujem ako sam dobro zaključio šta želiš ,najbolje rabljeno i sačuvano nađi i kupi.Šaranolov je postao neki trend,mnogi krenu potroše brdo love i odustanu iz ovih ili onih razloga ( nemoj se uvrijediti druže Zujalo ne mislim ništa loše)bježi se od kuće,bistri se glava ,isprži se slanina ,druži se itd itd ako te zanima samo vikendom lagano otići ponekad se odmoriti ,loviti na rijeci večinom ,rekreativno zabaciti na zatvorenoj vodi bliže,loviti pod nogama( što je puno puta i pametnije i bolje)  onda poslušaj Popaja,dao ti je iskren i pravi savjet,nemaš potrebe ni blizu potrošiti što si napisao,i popaj ti je pravi pribor preporučio imam ga i ja.Ako baš želiš šaranolov  u  smislu lova na boile,daleke izbačaje,hranjenje raketom,spombom,koju tekmu na Petnji.znojna leđa i bol u njima, onda nabavljaj to što si napisao i što ti mi ostali preporučamo.
,zato sam i napisao da si malo rekao ,poanta svega je šta ti želiš loviti i šta želiš od ribolova a to samo ti znaš i trebaš odlučiti sam šta i koliko

maverick

Byron Tri Fibre 60-140g u dužini od 300 cm.....jeli dovoljno ovo za šarana na rijeci Dravi...ja sam uzeo one 190 gr pa mi mnogo predebeli
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Klifton

naravno da je dovoljno i ne samo za šarana,i ne pazim ih uopće i traju  :thumbsup:
Popaj ti je opisao i moje mišljenje ,samo kod mene za Savu

maverick

Hvala na info...ja pecam jos stalno iz camca pa kontam da nece biti problem  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

byron tri fibre 140g je taman za dravu 190g su teške motke.140g sa somom do 20kg kao od šale provjereno tast mi hvata s njima pa znam a i za bijelu je super.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Klifton

I samo za Savu sam našao jednu JRC torbu,kao transportnu,i u nju 4 štapa sa mašinama,bank stikovi,kutija manja sa sitnim priborom,kutija za klopu,termosica s kavom ,meredov iz lidla rasklopivi ,cerada 3x5 m,uglavnom sve,i nju na leđa ima dva kaiša, u lijevu ruku kanta ako ču hraniti u desnu stolica i imam sve živo i neživo i mogu gdje god hoču i želim se i zavuči i hodati kolko treba,mislim da je i to bitno za ribolov,da u jednom šusu sve odneseš zar ne
I tu su teleskopi bitni jer stanu svuda.
A imam i jedan 3 fibre bajron koji je duži jedno 20 cm,i tanji e taj ne stane u torbu i još mu namjenu nisam našao ,al smislit ču nešto  :hi: