Proljetni lov soma na prirodne mamce

Autor maverick, Ožujak 03, 2015, 22:17:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Citat: Mornar Popaj  u Ožujak 05, 2015, 00:16:39
Kada već spominjete slabiju detekciju griza tijekom ovih prvih izlazaka na soma, dali ste razmišljali o circle hook udicama ?
Meni su se odlično pokazale u jesen, ne vidim razloga zašto nebi bile isto tako primjenjive i u proljeće. Npr. mali podvodni vibro plovak, snop glista odignut od dna, pa kad brko dođe i usisa glistone, nema više povratka  :takoje:     nisam nikad razmišljao o tim udicama uvijek sam ih vezao za more tune,lice ....prvom prilikom ću uzet paket tih udica da probam ako su dobre tebi vjerovatno će onda i meni bit   :icon_thumright:

joker

ja sam nedavno kupio te circle hooks pa ćemo vidjeti kakve su.a šta se tiće grizeva u proljeće nisam vidio neku bitnu razliku jedanput samo zatitra vrh i onda kreće lagano povijanje vrha.a petrinjac daj mi reci što se tiče lepice koliko je ona produktivna sa obale i dal nije ona bolja za prezentaciju iz čamca i bučku.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

mossi

Prošle ili pretprošle godine jedan veliki somdžija iz Apatina, imao je soma 50+kg,
a potez je bio sledeći: malo se zaljuljao štap i stao, vratio na mesto.
Pošto je već bilo vreme da se pakuje, izvadi i taj štap, uz kontru kad je osetio teret.
Da napomenem da od poteza do pakovanja je prošlo sat vremena!

petrinjac

Citat: joker  u Ožujak 05, 2015, 09:41:32
ja sam nedavno kupio te circle hooks pa ćemo vidjeti kakve su.a šta se tiće grizeva u proljeće nisam vidio neku bitnu razliku jedanput samo zatitra vrh i onda kreće lagano povijanje vrha.a petrinjac daj mi reci što se tiče lepice koliko je ona produktivna sa obale i dal nije ona bolja za prezentaciju iz čamca i bučku.
...
predpostavljam da ti to vec znaš..
a pitaš onako..  :thumbsup:
:hi:

Mariorhr

Jbg dečki to je čar ribolova u proljeće na glistu,pijavicu itd...dolaze jata bijele ribe i čačkaju naravno al za tim jatima dolazi i brko...češće mjenjanje gliste i dobro...bar njih ima i ne koštaju ništa...a da ne pričam da zna maznit i krupni šaran u potrazi za bjelančevinama...a o mjestima u proljeće da ne govorim...pješčani sprudovi i plići limani bili su dobitna kombinacija...što se tiče usmrđene lignje dobra se pokazala ali u ljetno vrijeme kad je voda toplija

Brk

Prije ko klinac.. u ovo doba, jedan štap, stolac, gliste i udri.
... al sad da lovim na postavu, uz taj štap sa glistama, zabacio bi i jedan sistem na dno sa živom ribom!

petrinjac

Citat: Brk  u Ožujak 06, 2015, 10:39:36
Prije ko klinac.. u ovo doba, jedan štap, stolac, gliste i udri.
... al sad da lovim na postavu, uz taj štap sa glistama, zabacio bi i jedan sistem na dno sa živom ribom!

... :headbang: :thumbsup:

baka

Samo da Vas obavijestim da se som na Dunavu može dobiti isključivo samo na gliste i durbahere iz okolice Osijeka  :takoje:, najbolje na one iz Petrijevaca. Ni slučajno nemojte pokušavati s mamcima iz Baranje ili iz nekih drugih krajeva jer ne vrijedi  :no:, som ih prepoznaje i neće na njih. Provjereno!  :uf: .
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Hehe jbg imam i jedne i druge u kanti.....sad moram ici razabirati sokce od baranjaca hehe
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Petijevački se poznaju nadaleko biće ti lako razabrati  :uf: :stripii: :stripii:

No

:hi: Informacija za ljude koji love soma po ribnjacima i jezerima.
Danas mi veli jedan prijatelj da radi som na ribnjaku u Oriovcu.
Ulovljeno tridesetak komada.Dva koja je vidio bila su po petnaestak kila. Lovi se na babušku i razvlače se sistemi elektročamcima po150-200m.
Ako radi tamo vjerojatno se pokrenuo i drugdje.

dac

Kod nas uglavnom nema takvih voda gdje bi se išlo ciljano na soma,doduše ima ga dosta na Boroviku i Lapovcu,ali većina osjećana obilazi te vode u širokom luku zbog cijene dozvola.   :no:
Nekada ga je bilo na našičkom ribnjaku,odnosno Šandoru,ali sad je ta voda opustošena i devastirana.   :crybaby2:
Kod nas se  lovi na Dravi i još više na Dunavu jer nema lovostaja...  :takoje:

silure

za dunav se ceka makar 10-12 C da zatopli voda...nadam se kroz naredna 2 tjedna da ce biti tako...

Mornar Popaj

Današnja temperatura
Dunav Erdut 10,1 c
Dunav Vukovar 10 c
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.