Proljetni lov soma na prirodne mamce

Autor maverick, Ožujak 03, 2015, 22:17:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

BeGo

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

No

Garofeeder

Nigdje durbahera, zakazao uvoz iz Makedonije  :dontknow:

mossi

Ja sam uspeo nabaviti pijavice 50-tak..
Ali nemam kada da idem na pecanje ..  :violent1: :BangHead:
Tako da će pijavice da sačekaju .. u podrumu ..  :uf:

pajdo77

Još malo pa će prestati lovostaj kod nas na brku. Nešto čitam vezano uz njegov mrijest i na par mjesta sam našao podatak da se on mrijesti kada je temperatura vode nekih 18-20 stupnjeva. Ja ne vjerujem da je drava ugrijala na tu temperaturu. Po nekoj logici taman će biti van lovostaja kad ide u mrijest. Tko zna hoće li tada uzimati mamac i što je još važnije hoće li se i mrijestiti. Hebi ga kad se lovostaj računa po kalendaru a ne uslovima na vodi. To bi po mom trebalo korigirati. Nisu više temperature vode u neko doba godine ko nekad. Kažu ovo proljeće najhladnije od 2003 godine,dakle ni voda nije topla ko nekad a ribi je temperatura vode između ostalog jedan od okidača za mrijest. Čisto sumnjam da pogleda na kalendar i kaže,vidi petnaesti,idem lakirat malog

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Mornar Popaj

Pajdo pa ne mrijesti se riba u rini,
nego u razlivu, kanalima, rukavcima i sličnim mjestima gdje je voda ipak toplija

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

A otkud znam kolika je temperatura. Meni to sve hladno djeluje

DJ17

Pajdo 77 jesi krenio s buckanjem ja na Dunavu 4 izlazka katastrofa. Prvi dan jedan solidan se otkacio i jos dva sitna pecanja... zadnja 3 izlazka ni peca, cak se i ne dize gledajuci sonar... a vidio sam jednog "ribara" kako radi sumnjivim bolondom na tom delu i posle tog u ta tri izlaska nisam mogo nist ni ocekivat... jbg.

pajdo77

Nisam mrdnio na vodu,potrošim kvadrat žena kupi odma još 50 kvadrata stiropora,jupola ni sam neznam koliko je kanti dovukla,znam samo da se tepem po kući preko njih,krovne letve vjerujem besplatne čim ih je toliko u kolnom ulazu. Nema Pajdi na vodu do Božića kako je krenila.

DJ17

Gledaj to s pozitivne strane, bar ces imat jupol kanti za pecanje - ribu  :toothy9:

pajdo77

Nisam nikako sretan al tko me pita. Lane nikad manje na vodu a ove godine ću shebat i lanjsku ako ovako nastavim.

Tićo

polako se spremamo za ovaj vid ribolova, još da voda ugreje na 8 stepeni i start...

mossi

Pre neki dan bilo 8C

Sent from my SM-G973F using Tapatalk