ELEKTRO PENTE

Autor mossi, Prosinac 13, 2012, 16:05:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

marina1983

Taman dok sredis camac otvorice i rudnik litujuma pa ce baterije biti dzabe . :stripii:

Gremlin

Citat: Gogica  u Studeni 09, 2021, 19:58:58
Pitat cu ih sutra :)
Sent from my SM-G986B using Tapatalk

Ajde ne bilo ti teško, pitaj da li je u pitanju ista Victron baterija koja košta 2000 Eura u EU -  a kod njih 585 Eura.

https://solarno.hr/katalog/proizvod/LiFePO4-20/lifepo4-battery-128v200ah-sa-bms

https://www.europe-solarstore.com/batteries/battery-type/lithium-ion/victron-lifepo-battery-12-8v-200ah-smart.html

Hvala unapred,

:occasion14:

EDIT:

Ovo je aktuelni Victron cenovnik za litijumske baterije;

alexdja

Siguran sam da će ti i oni dati za 2 soma ako ih zamoliš... :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Gremlin

pajdo77

Hebo ti te vaše radne akcije. Ja sam mislio taj motor 200 eura,akumulator do 100 pa još nekako. Kad ono mauna,akumulator ko Parsun 15 konja,motor bogtepita koliko,pa kablovi,pa svašta nešta i to za čega? Za troling,da se možeš privuć il maknit metar od obale il stojat na mjestu da te struja ne nosi a da ne bacaš sidro. Za tu lovu imaš skoro 15-20 konja vanbrodski a ne ovu cjev na koju su stavili motor od miksera. Skupa vam igračka.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

miha

Citat: pajdo77  u Studeni 10, 2021, 10:14:30
Hebo ti te vaše radne akcije. Ja sam mislio taj motor 200 eura,akumulator do 100 pa još nekako. Kad ono mauna,akumulator ko Parsun 15 konja,motor bogtepita koliko,pa kablovi,pa svašta nešta i to za čega? Za troling,da se možeš privuć il maknit metar od obale il stojat na mjestu da te struja ne nosi a da ne bacaš sidro. Za tu lovu imaš skoro 15-20 konja vanbrodski a ne ovu cjev na koju su stavili motor od miksera. Skupa vam igračka.

.... a i ti ga hebeš sad zna valjda Pera Garmin šta valja .... :hi:

Slave

:laughing7: :stripii: :stripii:

maverick

Citat: Rap  u Studeni 09, 2021, 18:14:23
Citat: Gremlin  u Studeni 09, 2021, 15:55:54
Šta ima od tih Litijumskih baterija u Hrvatskoj da se kupi ?

:sha:
https://solarno.hr/katalog/44/litij-ion-lifepo4-akumulatori/

Ovaj od 100 Ah je 300€
Victron nemaju u ponudi, to su im stare cijene ostale na webu od prije koji se ne azurira cesto....Ne mogu ih čak ni nabaviti bez obzira na cijenu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Doabr pramcani motor kosta kao yamaha 20 ks...plus baterije, bar dvije da imas 24 v, to ako drzis do sebe.  :stripii: ...Čamac od Dragona koji kosta pola milijuna kuna...hebes ga sad za jos 3 milje eura...Naravno da to neces staviti sad ne znam na orasje od 5000 kuna...Onaj tko si to priusti svakako ce vec znati uzivati u tome...Pecanje na Dunavu počesto nije samo pecanje vec i revija opreme i stila...na moru je odavno tako...i tamo mozes loviti ribu s drvenom barkom od desetak milja kuna...ali rijetki to rade...Odavno je to postala industrija i biznis.. i iziskuje dosta novaca...mi nekad zbog naseg nacina zivota pomijesamo nautiku i pecanje pa razmisljamo na nacin da nam jedno treba za drugo i obrnuto...Pa i tu u Osijeku imamo 100 glisera u luci koji kostaju pun klinac love a ljudi uopce ne pecaju, vec odu par puta godisnje na pijesak da se okupaju...jbg...mogli su i pješke.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ma jasno mi je za neki alubelov il plastični plus motor,to moraš imat ako ćes pecat a da nisi cipelić al dat toliki novac za elektro pentu+ akumulator to mi nema smisla,jednostavno je puno love pa nek kaže tko šta hoće. Ajd da to ide ko sa vanbrodskim i da imaš neograničenu autonomiju al ovako,dat tu lovu za ama baš ništa tj da se mrdaš vamo tamo,mnogo je kume.

maverick

E da vidis kako love oni koji imaju takav motor s gpsom na Dunavu i dobar sonar...Okacio bi ti to na Elan da ne bi trepnio  :stripii: Mada sve to je po meni...ali kazem...mozda grijesim...vise za tipove koji čamac drze na prikolici ...nije to sve za ostaviti kod nas na čamcu pogotovo mi koji parkiramo van zimske luke i sličnih destinacija pod svjetlom i video nadzorom .

pajdo77

Nije meni Maveriče riba nikad nešto značila,ja ću i u drvenom čiklu sjedit tu gdje sjedim ili na obali kad elan ne bude plovan a neće još dugo i ne lovit ništa. Bitno je da sam na zraku,u prirodi tako da imam bilo kakav bjesni čamac,sonar ko tv ja opet ne bi dalje od prokopa. Takav sam kakav sam a mator da se mjenjam

Rap

Skupa je to igracka,ajmo reci nije ko Parsun 15-20 blize Yamahi 40/60

Kako Mario kaze,pomic koju pruza je nemjerljiva rijecima.

Gogica

Citat: Gremlin  u Studeni 09, 2021, 21:52:16
Citat: Gogica  u Studeni 09, 2021, 19:58:58
Pitat cu ih sutra :)

Ajde ne bilo ti teško, pitaj da li je u pitanju ista Victron baterija koja košta 2000 Eura u EU -  a kod njih 585 Eura.

https://solarno.hr/katalog/proizvod/LiFePO4-20/lifepo4-battery-128v200ah-sa-bms

https://www.europe-solarstore.com/batteries/battery-type/lithium-ion/victron-lifepo-battery-12-8v-200ah-smart.html

Hvala unapred,

:occasion14:

EDIT:

Ovo je aktuelni Victron cenovnik za litijumske baterije;

Bio u ducanu, nemaju Victron ali kaze mi decko tamo da su ove iz iste tvornice, tj da Victron nista ne proizvodi nego stavlja svoje ime. Sve u svemu on tvrdi da su baterije top, imaju bms i na 50% snizenja su. Izgleda kao dobra prilika