yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

davor99

Citat: Juzba  u Studeni 22, 2012, 20:49:08
Jel tko ima iskustva sa slabijim yamahama, 4 hp, četverotaktne, kako su se one pokazale. Sutra idemo jednu takvu pogledati, stara 5 godina, pa zato pitam.
Ti motori su dosta po forumima kritizirani navodno zbog slabe kvalitete i izrade. E sad da li je to ona izreka da nema lošeg motora samo lošeg gazde
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Ako kupujes kod nas onda ima smisla ako je motor bio na moru onda sve pada u vodu, mislim da ta cetvorka u peti ima plasticne lezajeve, one okrugle prstenove, koji mogu biti pokazatelj koliko je motor radio ako ih netko nije prije toga promjenio i spremio motor za prodaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

Citat: davor99  u Ožujak 31, 2013, 15:25:59
Citat: Juzba  u Studeni 22, 2012, 20:49:08
Jel tko ima iskustva sa slabijim yamahama, 4 hp, četverotaktne, kako su se one pokazale. Sutra idemo jednu takvu pogledati, stara 5 godina, pa zato pitam.
Ti motori su dosta po forumima kritizirani navodno zbog slabe kvalitete i izrade. E sad da li je to ona izreka da nema lošeg motora samo lošeg gazde

Ima istine u tome, kasnije se utvrdilo da je zaribala pa nije bilo ništa od trgovine
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mossi

Moja F25A ulazi u 6-tu godinu exploatacije.
Do sad nisam menjao ništa osim redovnog godišnjeg servisa, ulje + filter ulja.
Rastavim filter goriiva i operem uložak.
Na dve godine menjam ulje u nozi, nabavio sam specijalnu pumpicu i original ulje.

I To je to.

Kad se setim prospem i properem rezervoar. uradio prošle godine. (jedini put)  :BangHead: :violent1:

Drugu godinu mi je motor na čamcu celu zimu.
Čizma van vode ( kad se dobro ocedi voda iz motora),
podignem nogu, 3-4 puta pomerim pun levi-desni položaj i opet to je to.
Bilo je i jako hladno prošle godine ove puno toplije.

U proseku kad zaledi ne idem na vodu, to znači jedno 2 meseca ne palim motor, a stoji na vodi!

Pre neki dan sam upalio motor !  :icon_thumleft:

Nadrukam, proverim, nadrukam na tvrdo, sačekam malo pa ponovo nadrukam da sam siguran da je gorivo svugde u sistemu.
Dam kontakt i 3 puta POLAKO povučem poteznicu.
Onda iz 4 povučem normalno da upali!
I on svake godine upali iz PRVE!  :hello2:

Yamahi svaka čast, gorivo nam je sranje, održavanje .. kao kod doktora najbolje ne ići!

Ove godine razmišljam da SAM odradim zamenu impelera i svega osnovnog.
Neko bi trebalo da pogleda karburator i zupčasti kaiš.  :help:
Naravno i neke druge stvari da pogleda...  :icon_salut:

Treba on meni još barem 10-tak godina da služi bez puno popravki!
Ima li neko pojma koliko je radni vek 25-ica 4 taktnih?

Što bi za autiće rekli -  ma svaki mali porodični auto može bez otvaranja da istera 300.000km!  :icon_thumleft: :icon_cheers:

maverick

Ne znam da ima propisani radni vijek ali znam po neki na moru na 5000-7000 radnih sati prodaju i kazu da je stara par godina i da ima sto sati  :toothy12: znaci daleko si od svih normalnih uvjeta koristenja...imas li brojac rh
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Imao sam ga (brojač moto sati i obrtomer) ali sam ga spalio .. kupio sam drugi i stoji u fijoci!   :toothy12:

Vrisnuo je kad je ostao na aluminijumu koji je očigledno prešao tempreraturu od 75C što mu je max radna.
Ima ga na Cabelasu! A čini mi se da i ti imaš .. ali samo onaj što meri moto sate!   :toothy12:

maverick

ma imam tri komada... :icon_biggrin:  ali znas li koliko otprilike imas radnih sati

Juzba

Moja je yamaha stara oko 25 godina i radi besprijekorno, kupio sam si taj brojač radnih sati, al neznam kako se spaja :icon_scratch:

mossi

Znam da kad je bio montiran merio je otprilke 3x više nego što sam ja mislo da ima!  :glasses9:  :icon_scratch:

Ajd da nemam više od 200 moto sati godišnje - šacometrijski.

maverick

200 godisnje je jako puno..cini ti se samo da imas toliko...a juzba sta nisi pitao za mjerac sati

mossi

Nije puno kad se voziš polako!  :toothy2:

davor99

Kolega ima Yamahu 20 kupljena u Osjeku i stvarno je besprijekorna. Dakle čast svaka Dalmatincima ali rijetki vode brigu o svojem motoru. Drze ga u moru ili na barki stalno nikad ga ne operu u slatkoj vodi i što je najgore tjeraju ga dokle ide ili kad ih počne zezati pa ga onda odmah udaju.
Zato ako rabljeni motor onda obavezno iz slatke vode.
:wave:
Vodite ljubav, a ne psa

Juzba

imam ponudu za yamahu 20 hp 2-taktna 94-to godište sa papirima za 400 eura, servisirana i u dobrom stanju, tako kaže vlasnik sa kojim sam danas pričao, iako ću, ako uđem u biznis još dat provjeriti kod mog majstora jel sve u redu.
jel se to isplati uzeti za tu lovu i jel netko ima takav motor i kakva su mu iskustva sa njim?

twister011

Imam ja 15cu ali 74 godiste :icon_jokercolor: Kupio je pred povratak u domovinu na E-Bayu za nemalih 600e.
Jbga, navuklo me to sto nikada nije bila u vodi i sto sam je kupio upakovanu u original paketu :icon_sunny:
Prava namera je bilo da uzmem nesto ocu, koji ne zna apsolutno nista oko motora, a kod tih starih, skoro da nista ni nema :toothy9:
Ipak, u pocetku, a onda i posle godinu dana, zestoko me je zezala. Nekoliko puta bila u servisu, vec su mislili da sam lud.
Najgore je sto je u buretu radila savrseno, a zajebavala samo na camcu. Posle, nekoliko cimanja tamo-ovamo, pronasli su kvar. Tragedija je bila sto su momci u servisu posteni, pa su popravku naplatili samo 700 rsd, tj nesto manje od 7e :icon_rr:
Ja im dadoh 10 :icon_biggrin: Kazu, rasusio se kondenzator od duggog stajanja :icon_scratch:
Da li je to ili nije, u svakom slucaju radi savrseno :icon_thumright:

PS: Koristim ovu priliku i mesto da se zahvalim servisu "Peka" iz St. Banovaca, na pozrtvovanom radu i prepostenom naplacivanju :thumbsup:

Juzba

planiram u 6 - 7 mjesecu uzimati novi motor
uzet ću yamahu 20 hp, 4-taktnu

zanima me, ako uzmem motor sa punjačem struje, koliko tom, originalnom tvorničkom, punjaču treba vremenski da nadopuni, recimo, polu prazni  12 voltini, 7A akumulator
znam da to ovisi od ovoga i onoga al otprilike, da znam dal da uzmem motor sa tom opcijom ili ne, i koliko to diže cijenu motoru, tj. koliko to košta