yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

silure

Ma mrzim rastavljat vb motore ja radje radim aute i teretna.. Ali sta cu sa starim covjekom kad nema love za cmajstore"uglavnom slake ose su mu se naselile u njegovu 15icu koja nema 50sati rada,nije imao dolje ispuha,i vozio se prosle godine tako jedno sat vremena uglavnom nije radio dobro pa ga je silio, doslo je do izbacivanja na brtvi glave, glava dobila zracnost i ventili se izvitoperili.. Kompesija na jednom cilindru 2.5 a drugi oko 6.. Pa danas stizu novi ventili itd, jucer ravnao glavu pa me navecer zanima kad sastavim kakva ce bit kompresija

Josip

Ajd kad sastaviš i izmjeriš kompresiju javi...jel ima taj motor dekompresor...znam da je na tohatsu 20 ks 4t sa dekompresorom oko 5,5 normalna kompresija.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk

pajdo77

Lijepo je što pomažeš starijem čovjeku pogotovo ako nema financija. Svaka čast. Da je takvih više svima bi nam bilo bolje

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

silure

A sta cu s njim ima skoro 80god...inace ne radim te gluposti ali eto, ovaj mi je treci ove god 4t motor kojeg vec radim,sto je najgore stvarno nemam strpljenja za to... Da nadodam da ni cestovne motore mrzim, a eto bratu ode radilica na supercrosu honda 250 4t..korona ovo ono nitko ne radi ajde brate i fujjjj.. Napravio sam, nova klipnjaca, lezaji, klip ma sve novo, uzasno kompliciran motor,lanac naravno kao da je bmw..... I naravno on sretan,i eto zahvaljujuci tome sad njegov pajto hoce isto da mu radim enduro cros yamahu... A u pm

silure

Pjesnik je htio reci da ce postati ocito polumajstor ako ovako nastavi

šajzika

Jel to oglas za servis ? :stripii:
Audentes fortuna iuvat

silure

Daaa, naplacujem pivom... A posto nemogu puno popiti znaci nije ni trosak bas neki  :rofl2:

šajzika

@silure
Ajd sad jedno onda pitanje, iako nije tema.
Majstor si i mehanicar a vidim da uzimas sve neke jače 2t motore koji dosta trose.
Jesi se to nasao u racunici omjer radnih sati i cijene motora ili preferiras 2 t zbog neceg drugog?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ova Ljuskina yamaha ko iz apoteke. Zicer ima još negdje na poklopcu cijenu.

maverick

Citat: šajzika  u Svibanj 28, 2020, 14:36:27
@silure
Ajd sad jedno onda pitanje, iako nije tema.
Majstor si i mehanicar a vidim da uzimas sve neke jače 2t motore koji dosta trose.
Jesi se to nasao u racunici omjer radnih sati i cijene motora ili preferiras 2 t zbog neceg drugog?

Odgovoriću ja umjesto njega  :uf: voli...i zna...na svom motoru je napravio jako puno toga...na bilo kojem novijem motoru s elektronikom...ne mozes bas nista osim otici u ovlasteni servis i platiti...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Malo cu se nadovezata na mavericka,.. Volim 2t motore,meni moj doista ne trosi puno,ne toliko drasticno vise od 4t motora da bi se meni isplatilo jer jos uvijek je moje radno mjesto 300km od kuce,pa sukladno s time sam i dosta na vodi jos ali i ne dovoljno da bih drasticno ustedio sa 4t... Ja stalno govorim da cu uskoro zamjeniti svoje vodeno vozilo heh... I hocu, vjeruj mi svaku noc legnem u krevet ia tako zaspim mastajuci o ozbiljnijem camcu alu ili jogurt nebitno i sa vecim 4t motorom...nija da nisam imao financijsku mogucnost do sada, jesam...ali eto prosle god otvorili smo za zenu kozmeticki salon, pa lova tamo, pa vamo...ulaže se tamo gdje se moze dobiti nesto,taman sve krene pa korona, ajdw nadam se da ce opet sve nekako kreniti jbg..pa se nadam da ce i moj red doci...eto,napricao sam bas gluposti...nije za ovu temu pa se slobodno moze brisati  :occasion14:

dxdandy

Pozdrav svima,

treba mi pomoc oko nabavke dijelova. Ima Yamahu iz 2008 8ks 4t, model F8 CMHS 60R. Treba mi za nju novi zupčasti remen i kuciste za impeler ( oba dijela ). Gdje bih to mogao nabaviti ? Motor mi radi jedan majstor, u njega sigurniji nego u servis, samo sto si sam moram nabaviti dijelove. Gdje ih vi nabavljate da sutra odmah zovem i narucim.

Hvala puno i LP !

maverick

Ako ti treba brzo Ikica Osijek...ako imas vremena onda trazi po netu. Majstor ti da kataloski broj pa ces naci razlicith cijena ali isplati se čekati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

Treba mi remen zupcasti i za impeler kuciste gornje i donje. Samo to dvoje ali ja ko tele...ne mogu naci kod nigdje niti jednom ajde za remen ima sifru ali ni po njoj kkd nas ne nadjem nista a vani sam nasao par stranica gdje se cjena krece od 28-35€ ali ovo kuciste za impeler pojma nemam koja je sifria ni kako se to zove niti koliko to kosta. Za remen bi trebla biti sifra 60R-G6241-00. Evo slike za to kuciste impelera...kaze moze izdrzati jos ove godine ali onda ga nagodinu moram svakako mjenjati pa bih sve onda sada promjenio.