Prodavaonica sa kojom niste i s kojom jeste zadovoljni

Autor Kugla, Prosinac 14, 2012, 20:05:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Nemojte puno hvaliti internet jer i sam pratim cijene na internetu tj. e-bayu i online dućanima. Ajde nek mi netko nađe preko interneta, novi Penn spinfisher V 3500 jeftinije od 660,00 kn ili veći model 6500 jeftinije od 770,00 kn koliko košta kod Orbana u Vinkovcima ???

Preko neta kupujem uglavnom stvari do 160 kn jer sve iznad toga je podložno carini i dodatnih 25%. Kupio sam u ZG u Adriani Šport za Badnjak sada starog spinfishera 750 ssm za samo 730,00 kn ali da sam imao kraj sebe nekog umirovljenika dobio bi još 10% znači izašla bi me skoro pa 655,00 kn. Mislim da toga nema preko interneta ako platimo carinu.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Oliver

Penn je, to se mora naglasiti, u ovom segmentu rola koje većina nas kupuje, danas puno jeftiniji nego prije 10-ak godina. Glavni razlozi tome su prebacivanje proizvodnje u Kinu i slabiji tečaj dolara, al ja bih tu ipak onda dodao i korektnost kompanije koja je smanjivanjem troškova proizvodnje smanjila (ili barem nije dizala?!) i same cijene rola u startu, dok bi većina napravila baš kontra zbog kratkoročnih profita. Tko se sjeća, Penn SS modeli 'Made in USA' su prije desetak godina u škorpionu koštali puno više nego koštaju današnji modeli. Mada mnogi bi bili spremni platiti puno više da opet kupuju USA modele sa 'zlatnim zupčanicima', posebno ameri koji forsiraju morski ribolov.

@ gledati šarane na internetu = piti bezalkoholno pivo :)

Hemingway

Jergo evo naprimjer ovdje ..pored toga sto neznam tocan kurs Kuna/€  meni se cini jos jeftinije ...ili se varam ?

pogledaj ovdje ..

http://www.ebay.de/itm/Penn-Spinfisher-V-Serie-Alle-Modelle-v-SSV3500-SSV10500-LL-Freilauf-/251172203255
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

Mornar Popaj

Hemi...evo izračun za model 6500

113,35e ( 850,13 kn ) + 20e ( 150 kn ) poštarina =   1125 kn + 25% carina 281,25n  = 1406,25 + 10kn pismo od carinarnice Osijek = 1416,25 kn a kod Orbana u Vinkovcima je model SSV 6500 samo 770,00 kn

Znači, ako kupim preko e-baya izađe me skuplje za čak 636,25 kn (84,83 eura ) Ili slikovito rečeno nadodam još 25 kn i kupim SSV 3500  Računao sam tečaj od 7,5kn za 1 euro
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.