Najmanji i najlakši vanbrodski motor

Autor maverick, Travanj 03, 2015, 12:43:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

da, ova mala yamahica ima 12 kg, staviš ju pod ruku i nosaš, kao igračka, troši manje od upaljača
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

bb

Yamahica mala,pokraj yamahice velike onako lijepo estetski.

mossi

Ovo je moj Rus, Sptutnjik 2hp, sa vodenim hladjenjem!  :icon_thumright:
Nikako da ga sredim, kupio ga za 50e, preko KupujemProdajem (klasa njuškalo)
Motor je extra, treba samo da iskopam novi rezervoar i napravim nosač za jega.
I proverim i zamenim impeler.. to će biti malo sexa...

davor99

Moja preporuka ti je ovaj Mercury 4 hp, dvotaktni motor a najbolja stvar za 4ks i dva cilindra kompaktan sa rezervarom na sebi a težak je nekih 8,5 kg
mislim da sam vidio na njuškalu cca 2000 kn

Vodite ljubav, a ne psa

šajzika

2 cilindra ?
Da nije 2 takta

Gledam i u pravu sam . Lapsus lingua valjda
Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

U svakom slučaju Mercury je bolji od Yamahe  :toothy12:  :toothy9:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Ovaj mercury je ozbiljna igracka....sam sam skeptičan prema starim motorima...koliko su izhabani...i sigurno je ozbiljniji nego ovi noviji modeli...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Citat: maverick  u Travanj 03, 2015, 18:20:09
A ovu temu sam otvorio s ciljem da izaberem najmanji i najlaksi motor umjesto opcije elktro...znaci nocni povratak kuci nizvodno...laganica...otegliti se po noci na mjesto za spavanje...itd ...itd...
Honda je nesto oko 12 kilograma ako sam dobro shvatio...
Upravo to je i meni palo na pamet, neki motoric za pecanje, sto trosi par litara goriva ca ceo dan, da se ne jebavam sa akumulatorima i punjenjem, po mogucstvu  da ide jako sporo, da moze da se koristi za vertikalu i sl.

maverick

Ja obicno odem daleko uzvodno i navecer ili tokom noci se vracam ionako polako...ili zbog posla tokom noci krenem na Dunav pa se opet taljigam polako...za takve situacije...imam parsun 5 ks novi ali mi nekako pretezak za takve zezancije mada smijesno trosi ali nekako nemam mjesta za njega
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

maverick

Dobro da nisi rekao da kupim selvu od susjeda  :stripii:

Kugla

Bemte luda! Iako bi ti selva bila taman, samo se ti smij  :pirate:

šajzika

Mislim da je selva preveliki potrosac.
Najekonomicniji bi mu stvarno bio parsun od 5 ks.
Plus sto je 4t pa moze jedan rezervar koristit a isti im je prikljucK posto ima yamahu.
Za 2t motor opet neki poseban spremnik goriva mora nosat
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Šajzika potpuno si u pravu, to se oni šale na moj račun,  :BangHead: