Zašto Drvo

Autor maverick, Rujan 09, 2015, 20:15:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

nije samo epoxi u pitanju takva izrada čamca je jedna sasvim druga prića od izrade klasičnog čikla koji će bit terisan
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

No

Citat: rj  u Rujan 11, 2015, 07:46:15
dali se daske,egije,gupci prvo zaštite epoxijem pa sa sastavljaju ?

ja bi tako radio pa onda sastavljen čamac ponovo epoxirao

tako sam i ja mislio. a onda pošto nisam baš bio upućen , čitao sam sve i svašta o toj temi.
negdje sam pročitao da drvo koje se zatvori ubrzava proces truljenja. imalo mi to smisla. na kraju ovo što radim je pokušaj da drvetu uzmem jednu stranu i armiram ju a drugu mu ostavim da živi svoj vijek. dal ću uspjet ne znam, jedino što znam je da sam pokušao.

ljuska

danas bio do drave i vidio jako zanimljiv čamac ko da je rađen od brodskog poda a letvice međusobno ljepljene epoksijem i premazan epoksijem takav sam dobio dojam dužine je sigurno 6 m i dašćice nisu iz jednog komada nego svakakvih dimenzija koje su zašarafljene na egijama

Kugla

ljuska

imam još slika ali nešto z#jebava

maverick

Okači još koju s krupnijim slikama ako imaš...ako zeza na ovaj naš tiniypic...probaj na vanjski dici pa tu samo kopiraš link
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Evo jedan epoxy drvo  za invalide  :icon_thumright:

Audentes fortuna iuvat

ljuska

alex7777

auuuuuuuu brate ubi kut skoro 90 stupnjeva  :sha:

Ervin

Meni ovo deluje kao da je radio neko ko ima stolarskog iskustva daleko više nego nautičkog!
Čini mi se da je zadnje sedište preblizu zrcalu, pa te ručica motora češe po bubrezima, ne znam gde se izbacuje voda, pošto su trepne od ivice do ivice, a i na ovim poslednjim fotkama se čini kao da je kod srednje daske za sedenje niža bočna stranica...!?
Ne znam kojom tehnikom je sastavljano, ali drveni čamci se ne rade slučajno iz dugačkih dasaka.

Možda grešim, ali na prvi pogled mi sve ovo bode oči.
Inače baš lepo deluje ova prirodna boja drveta, volim tu kombinaciju.

ibro dirka

Meni se čini ovaj lom poda kad se gleda poslije srednje daske kao da je drugačiji pod zadnjom daskom a bokovi kao da su spajane dvije daske po dužini i spoj im je malo ispred srednje daske...

No

Citat: ljuska  u Rujan 15, 2015, 21:58:44

lijep čamac i lijepo složeno.  :clap2: :clap2:   jedino što bode oko je ova greda na špicu gdje je zavezan lanac.

ljuska

uživo ne izgleda ni to loše samo da je koloturnik za sidro gore

davor99

Jel to pod repaškim mostom
Vodite ljubav, a ne psa