Baranjske vode

Autor Carpbm, Prosinac 21, 2012, 16:21:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vuck0

kod topolja se smije pecati, i na kamenu u drazu.  mislim da su kod vikendica trenutno sa mrezama znaci tamo nedaju  :icon_scratch:

rale2505

Kakva je situacija na Topoljskom dunavcu? Bio sam par puta na onoj plaži, mislim da je to drugi vir (prije ulaza u Topolje od Draža desno pa do uvale). Prevelika gužva za moj ukus. Imate li koji drugi teren za preporučiti da je manji pritisak na vodu. Kakvi su tereni u Dražu ili s prijeke strane, jel se može autom doći? Još je somijada ovaj vikend pa prepostavljam da je gužva! Uglavnom trebam mjesto di mi neće svaki 15min netko dolazit i pitat jel 'oće šta?

Dukulele

Hi!

Isao bih ovaj vikend (Subotu) na cjelodnevni izlet  malo pecati na Topoljski Dunavac, pa imam par pitanja za iskusnije kolege ;)

Gdje kupiti dozvolu? Moze li se dnevna dozvola kupiti direktno na vodi po istoj cijeni?
Kakva je po vama situacija sa smudjom i stukom na dunavcu trenutno?

Da napomenem, nisam nikad bio na toj vodi, generalno nikad u Baranji na pecanju,  nesto puno materijala na netu nema za procitati o dunavcu, pa svaka preporuka za lokaciju, varalicu, tehniku - sve je dobro doslo :)

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

fire193

Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 08:35:49
Hi!

Isao bih ovaj vikend (Subotu) na cjelodnevni izlet  malo pecati na Topoljski Dunavac, pa imam par pitanja za iskusnije kolege ;)

Gdje kupiti dozvolu? Moze li se dnevna dozvola kupiti direktno na vodi po istoj cijeni?
Kakva je po vama situacija sa smudjom i stukom na dunavcu trenutno?

Da napomenem, nisam nikad bio na toj vodi, generalno nikad u Baranji na pecanju,  nesto puno materijala na netu nema za procitati o dunavcu, pa svaka preporuka za lokaciju, varalicu, tehniku - sve je dobro doslo :)

Dnevnu kupiš u Žabici u BM...mislim da se kod čuvara ne može. Koliko znam bez čamaca slabo da ćeš što uhvatiti. Ako misliš pecat na postavu nećeš se moći obraniti od pastata koji su veličine malog prsta.  Radije odi u Batinu na Dunav pa bacaj oko pristaništa za putničke brodove, ispod mosta...

Dukulele

Hej fire193, hvala na odgovoru, eo cuo sam od jos jednog kolege da mi dunavac bas i nije najsretnija opcija za ovo vrijeme i bez camca. Stoga dunavac krizam onda.

Ni u Batini nisam nikad bio (eventualno proletio autom nekad)  - tako da moram malo pogledati onda po mapama, iako bi volio malo nesto prirode da se moze rasirit sator za odmor, zarostiljat i tako malo kandzijat s obale - pa ako imas neku alternativu da nije ispod mosta, to bi bilo super :)  I naravno opet pitanje - gdje kupiti dnevnu dozvolu u slucaju da idem u Batinu?

nekinho

Dule,
Vemeljski dunavac ti je onda opcija, dozvolu dnevnu kupiš na licu mjesta od ribočuvara koji dođe do tebe, košta 60kn, pecaš u sred šume na lijepoj vodi, šarana, štuku, bajkoše, i mnogo sitne bijele ribe....
Samo što tamo mislim nije dozvoljeno postavljanje šatora i noćenje jer se radi o PP Kopački rit.
Lokacija ti je to preko benta nedaleko pumparnice i naselja Tikveš, ideš skroz dok te vodi asfaltirana cesta, prije benta ostavljaš auto i nastavljaš pješke poljskim/šumskim putem sve do rampe i nedaleko nje kompe, te pecaš u blizini nje, nekih 500m lijevi ili desno, to su i najbolje pozicije tamo....

fire193

Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 09:04:55
Hej fire193, hvala na odgovoru, eo cuo sam od jos jednog kolege da mi dunavac bas i nije najsretnija opcija za ovo vrijeme i bez camca. Stoga dunavac krizam onda.

Ni u Batini nisam nikad bio (eventualno proletio autom nekad)  - tako da moram malo pogledati onda po mapama, iako bi volio malo nesto prirode da se moze rasirit sator za odmor, zarostiljat i tako malo kandzijat s obale - pa ako imas neku alternativu da nije ispod mosta, to bi bilo super :)  I naravno opet pitanje - gdje kupiti dnevnu dozvolu u slucaju da idem u Batinu?

Na ovakav vodostaj je vrlo teško naći mjesta sa obale al da je pristupačno i autom. Ostaje ti zeleni otok na kontra stranu od vikend naselja samo tamo zna biti gužva. Ako planiraš ići gledaj to ovaj vikend jer sljedeći vikend se održavaju motosusreti... Možeš tamo postaviti šator, u blizini je plaža, a da se i uhvatiti koji bajkoš...

Dukulele

Citat: nekinho  u Kolovoz 03, 2016, 10:06:57
Dule,
Vemeljski dunavac ti je onda opcija, dozvolu dnevnu kupiš na licu mjesta od ribočuvara koji dođe do tebe, košta 60kn, pecaš u sred šume na lijepoj vodi, šarana, štuku, bajkoše, i mnogo sitne bijele ribe....

Nekinho, hvala na sugestiji i uputama, zanimljivo, tamo sam prolazio zilijun puta i recimo za to nisam znao :) Malo mi je steta sto je PP pa se ne smije niti rostilj upaliti, bez satora mogu (imam samo onaj prozirni protiv komaraca u koji mi stanu dvije stolicice).

Znaci vodostaj je OK tamo trenutno? Ne znam gdje bi pogledao, ne vidim na vodostajima mjerno mjesto.

Dukulele

Citat: fire193  u Kolovoz 03, 2016, 10:52:43
Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 09:04:55

Na ovakav vodostaj je vrlo teško naći mjesta sa obale al da je pristupačno i autom. Ostaje ti zeleni otok na kontra stranu od vikend naselja samo tamo zna biti gužva. Ako planiraš ići gledaj to ovaj vikend jer sljedeći vikend se održavaju motosusreti... Možeš tamo postaviti šator, u blizini je plaža, a da se i uhvatiti koji bajkoš...

Fire, hm, zeleni otok velis?  Izlet/pecanje sam planirao ovaj vikend, odnosno Subotu, malo prije godisnjeg da se razgibam :)  Znaci moglo bi ici i to.
Hvala decki, da nije foruma, ne znam kako bi :)   :ok:

rale2505

Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 12:09:10
Citat: nekinho  u Kolovoz 03, 2016, 10:06:57
Dule,

Nekinho, hvala na sugestiji i uputama, zanimljivo, tamo sam prolazio zilijun puta i recimo za to nisam znao :) Malo mi je steta sto je PP pa se ne smije niti rostilj upaliti, bez satora mogu (imam samo onaj prozirni protiv komaraca u koji mi stanu dvije stolicice).

Znaci vodostaj je OK tamo trenutno? Ne znam gdje bi pogledao, ne vidim na vodostajima mjerno mjesto.
Vodostaj je malo visok za moj ukus, meni najbolje kad je oko 200 dunav batina. Sad moraš ići sa 150g olova jer dosta "pumpa voda"

nekinho

Rale ti dobro kaže, i sam mislim da je najbolji vodostaj od 180 do 220 maksimalno kad je Dunav Batina, ali ako se mora nije loše, ima mjesta za pecanje i na 250 kad je voda, osobno sam pecao i tada i da se uhvatiti lijepe ribe...

Dukulele

Citat: nekinho  u Kolovoz 03, 2016, 13:52:06
Rale ti dobro kaže, i sam mislim da je najbolji vodostaj od 180 do 220 maksimalno kad je Dunav Batina, ali ako se mora nije loše, ima mjesta za pecanje i na 250 kad je voda, osobno sam pecao i tada i da se uhvatiti lijepe ribe...

Citam citam :) ajde super, ma sta cu s tom subotom, zelim otici negdje svakako malo kandzijati s curom, samo mi je problematican to sto nemog palit rostilj, a cijeli dan sam tamo - nije mi cjelodnevni pec bez rostiljica i pive :)

A mjerkam i taj zeleni otok, pa da se zavucem negdje nekako! Ili prvo kad idem da snimim situaciju na Vemeljcu pa ako nije nesto pa da produzim za zeleni otok?  Vec sam dosadan, ali ako ima jos nesto usput, recite :)

fire193

Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 14:05:15

Citam citam :) ajde super, ma sta cu s tom subotom, zelim otici negdje svakako malo kandzijati s curom, samo mi je problematican to sto nemog palit rostilj, a cijeli dan sam tamo - nije mi cjelodnevni pec bez rostiljica i pive :)

A mjerkam i taj zeleni otok, pa da se zavucem negdje nekako! Ili prvo kad idem da snimim situaciju na Vemeljcu pa ako nije nesto pa da produzim za zeleni otok?  Vec sam dosadan, ali ako ima jos nesto usput, recite :)

Evo palo mi na pamet da odeš na Zmajevački rukavac ali iza kompe gdje je sad pumpna stanica, tamo gdje voda teče..a nije daleko ni Sunjog čarda (Dunav) samo sad ima jako malo mjesta zbog vodostaja..

dravski pecaros

Citat: Dukulele  u Kolovoz 03, 2016, 14:05:15

zasto ako ti nije prvi cilj baš ulov ne odeš na bizovački bajer..pristup autom super možes se okupati,voda super i tako...to mi onak lokacija za odmor i uživanje a ima i ribe dobre ako imaš sreče da ti odpeca..

rale2505

Na Zmajevačkom bio u subotu, nema žive duše tako da vjerojatno nema ni ribe.
Pitaj Nekinho-a on je bio na ribnjaku kod restorana kormoran, možda to nije loš ideja.