Baranjske vode

Autor Carpbm, Prosinac 21, 2012, 16:21:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

13h- otišli sa suprugom na Puškaš u njihov tabor. Nisu znali kuda da me stave, uzeo kombi OS-registracije. Na pitanje zašto se radi izlov soma?, rečeno mi je naka pročitam novine! Čitam već treču godinu  i ne razumijem?! Tip iz Bilja- on je bio najglasniji kaže: "Tako je odlučila struka, ministarstvo i Poljoprivredni fakultet." Ribočuvari šutili, činilo mi se kao da im je malo neugodno??? Kažu, vade zaradi šarana! Ali ljudi, smuđ je u mrijestu- gluha tišina.
Po Belome, ljudi zgroženi, ali nitko ne smije ništa poduzeti navodno ih štiti policija??? Bilo je tu i auta OS i naravno BM- svi pljuju po predsjedniku udruge! Strogo mi je bilo zabranjeno fotografiranje ipak sam iz auta napravio jednu fotku.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Greys

Kako će se neko debelo oparit, i napravit štetu astronomskih gabarita

Kugla

Pa kad nitko ništa ne poduzima, Lokalni čalanovi sa tih voda su već trebali ekipu sa tv-a angažirati i da vidiš, kako bi se oni koji su im dali da ovo rade zapitali gdje su pogrješili i stopirali bi sve u sekundi, ali kako nitko ne reagira oni koriste gužvu.

Jožef1

Citat: kugla  u Travanj 10, 2013, 13:17:28
Pa kad nitko ništa ne poduzima, Lokalni čalanovi sa tih voda su već trebali ekipu sa tv-a angažirati i da vidiš, kako bi se oni koji su im dali da ovo rade zapitali gdje su pogrješili i stopirali bi sve u sekundi, ali kako nitko ne reagira oni koriste gužvu.

ja napravio preko 50km kako bih ovo napisao i snimio a po Belome Manastiru samo kukaju i nitko ništa ne poduzima...  :sleepy1: to je žalosna istina!!! ja kao župnik ne smijem jer ....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

miha

vidim niste sinoč gledali STV viši ciljevi su u pitanju po svaku cjenu valja oživjeti slavoniju i baranju i turizam u njoj prije svega lovni a onda ribolovni jel smo neizmjerno bogati kvalitetnim šumama a i vodom koje su prepune životinjskog i ribljeg svijeta. a svaki pravi poznavatelj toga je spremam izdvojit velike količine novca za te blagodati .naravno tu se ubraja i njam njam i gastro kutak koji je prebogat sa našim čobancima i fiševima i da sve to i još puno više možete saznati na 10 jubilarnom sajmu lova i ribolova eto tako zbore naši dožupani i predsjednici lovnih i ribolovnih saveza .

miha

problema nema imamo sve samo trebamo to znati upakirati u jedan šareni papir i ponuditi EU i naravno tu su naše vinske ceste i sve je zaokruženo treba se samo sagnit i pokupit pare a pare su tu leže okolo.nema veze što neki ivan .marko .slavko ..... itd tipakaju danima o problemima kad problema nema i nesmije ih biti . :hello2: :hello2: :hello2:

miha

koja televizija slavonska na jednoj strani a osječka na drugoj pričaju samo ono što im odgovara

miha

odo ja na dravu dok još smijem  :hello2:

mossi

Citat: Vuck0  u Travanj 09, 2013, 22:26:59
bili danas Carpbm i ja na puskasu, ribocuvar nas je doceko na putu vec kod plaze i sve je vracao nazad
( na kanale ili u draž na kamen - tamo im nisu dali da stave mreze tako nam je rekao jedan pecaros )
govoreci da se nesmije pecat 7-8 dana jel su postavili mreze za izlov koje smo i sami videli..

Auuu braco koja banda!  :blob8: :blob8: :blob8: :blob8:

milan-so

Ovi vaši su prejebali i ove naše "umetnike". A to je uspeh za medalju  :angryfire:
Banda!

Greys

dravski pecaros

ja nemam rijeci..pa ovo sta kod nas rade nema nigdje u svijetu.... :BangHead:

Vuck0

Citat: tole  u Travanj 10, 2013, 05:54:17
"Jučer su krenuli od kraja drugog vira i polako će se premještati prema Dražu, jučer je za nekih 8 sati ulovljeno 70-tak somova od 1kg - do 60/70 kg"

zasto vade kilase??  mora da jako puno sarana jedu... a kucini kad krenu na sve zivo idu, ma strasno preko ljeta nemos pecat ni na boile ni na kukuruz samo kockica ostane od boile  :toothy9:

maverick

Evo i tu odgovor gdina Opačka

Poštovani g. Begić,

Sva pitanja oko gospodarenja ribolovnim vodama Zajednice ribolovnih društava Osijek

ali i svih drugih pitanja koje smatrate važnim iz domene ribolovnih voda,

možete dobiti od ovlaštenika ribolovnog prava (Zajednice) koji je dobio vode na gospodarenje na 20 godina.

Poljoprivredni fakultet Osijek, Zavod za lovstvo, ribarstvo i pčelarstvo, ovlaštena je institucija za poslove slatkovodnog ribarstva

i izradila je Reviziju ribolovno gospodarske osnove ZŠRD Osijek prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu (N.N. 49/05)

i Pravilniku o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu (N. N. 82/05; 1/06; 139/06 i 52/10)

koja je prihvaćena od strane Ministarstva Poljoprivrede i koja je sada na snazi.

Što se tiče poribljavanja otvorenih ribolovnih voda kao što je primjerice Drava i Dunav, smatram kako ono

nije biološki niti ekonomski opravdano. U ovim rijekama živi  oko 70-setak vrsta riba, od kojih je  36 Ciprinidnih ili šaranskih vrsta.

Biološki potencijal ovih rijeka je takav da može mrijestom i novačenjem osigurati prirodni prirast i samoodrživost riblje zajednice u ekosustavu.

Poribljavanje je apsolutno dobra i korisna mjera za održavanje ribljeg fonda neke ribolovne vode. Međutim, poribljavanje Drave i Dunava, kao živih rijeka,

uzgojnim linijama šarana s ribnjaka je besmisleno. To je samo unošenje biomase ribe u vodu a što će se dogoditi s njom kasnije.

Hoće li preživjeti surove uvjete opstanka? Može li se takva riba aklimatizirati i dati potomstvo u Dravi i Dunavu?

Pored toga, na Dunavu imamo gospodarski ribolov.

Je li opravdano unositi uzgojenog šarana ili neku drugu vrstu ribe (ukoliko se može i ukoliko je ima na tržištu)

koja KOŠTA ovlaštenika, da bi je sutra ulovio ribar u mrežu i prodao na tržnici?

I na kraju, svako, pa i najbolje poribljavanje otvorene ribolovne vode

poput Drave ili Dunava, složit ćete se, ne može,  niti donekle, nadomjestiti jednu pravu prirodnu  mrijesnu sezonu .

Lp
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

Citat: Vuck0  u Travanj 10, 2013, 18:14:33
Citat: tole  u Travanj 10, 2013, 05:54:17
"Jučer su krenuli od kraja drugog vira i polako će se premještati prema Dražu, jučer je za nekih 8 sati ulovljeno 70-tak somova od 1kg - do 60/70 kg"

zasto vade kilase??  mora da jako puno sarana jedu... a kucini kad krenu na sve zivo idu, ma strasno preko ljeta nemos pecat ni na boile ni na kukuruz samo kockica ostane od boile  :toothy9:
možda če pustit ulovljene someve u dunav  :icon_jokercolor: