Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

Juzba

svaka riba ima neke svoje specifičnosti i zato je sama po sebi zanimljiva za loviti, e sad, kako mi kad paše, nekad som, nekad smuđ, nekad klen, a nekad i bucov :icon_salut:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Greys

U potpunosti se slažem sa tvojoj izjavom, i daleko od svega mi se najviše sviđa: ukusan  :icon_thumright:
Ali to neumanjuje vrijednost drugih grabljivica koje ti mogu skratiti vrijeme dok čekaš smuđa. Ima dana (većina je takih), da idem na cijeli dan na Dunav, i za vrijeme dana (budući sam sa obale) hvatam što mi je ''pri ruci''. Ja i dan danas kažem da je rijetkost nać prave komade ''šupka od ribe''  od 4-5-6+ kila, i uhvatiti ih nekoliko, a da nije guma. E vidiš, tu isto smatram da treba truda, jer gledajući oko sebe, ja ih uvatim, drugi manje, što je znak da se itekako za bilo koju ribu moraš potrudit.

A smuđ, bio bi najsretniji da samo njega mogu hvatati, ali tu me spriječavaju drugi faktori (u trenutcima kada nisam imao čamac, ili financije), pa si prisiljen biti sa obale, i to na terenu gdje i ''jači igrači'' koje i sam znaš se itekako napate da uhvate i kilaša (i to sa čamcem)  :icon_thumright:

maverick

Malo zezanja na tvoj racun ne skodi  :icon_biggrin: inace bucova ne lovim jer me jedno vrijeme toliko sekirao da nisam mogao nista drugo uloviti od njega...borci su ima dana kad ni njega ne mozes uloviti koliko se god trudio...tko zna mozda ove godine krenem s saranom...mada sam sebe lazem na istu temu  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Uglavnom onda smo se složili da je to riba koju se loviš dok čekaš pravu ribu!! :toothy12:

maverick

Ne bas, ali ne smijem nista reci, naljutice se greys na mene  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Ma nedaj Bože  :icon_biggrin:  Malo smo sve krivo shvatili, jer se primjetilo da dosta pišem o njemu (bucovu), jer vremenski provedem jako puno vremana za dana na Dunavu (sa obale), gdje ili ideš na njega, ili čekaš da se som javi. A budući da je fajter, što da ne. Al da zna bit zeznut igrač, itekako. Nekad mi ga je teže uhvatiti neg smuđa.
A među čitačima, pa da ti nejdu na bajkoše (a kao ih nevole), imali bi 2 ribe godišnje  :laughing7:

gegs

Jel ima smisla pecati na ovu vodu duz promenade? Stacionarno.
Vidio sam par optimista navecer, pecaju na meso.

Kugla

Greys

tole

treba u Batinu bacit oko jesu li oni bejkoši još uvijek na poziciji :toothy10:

Greys

tole

a jesi brz!

počela žetva, jbg,
siutra i prekosutra od 07h do 19h, a u utorak bi se dalo pošto sam sloboda pod uvjetom da stignem promjenit ležajeve na autu

dravski pecaros

e sve spremno i idemo docekati 30 rođendan na vodi.... :hello2:  :toothy9:

Greys

Kugla, imaš ti sad pametnija posla nego pecat  :laughing7: